Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Πμπτη 17 2014

www.fourtounis.grΜεγλα ποσοστ της «μαρης» εργασας παρατηρονται στις τουριστικς επιχειρσεις των Κυκλδων, της Μυκνου, της Σαντορνης, της Εβοιας, της Αχαας, της Ηπερου, της Θεσσαλονκης και της Κρτης.

Πολλο εργαζμενοι στον κλδο του τουρισμο αμεβονται με τον γενικ καττερο μισθ και ατομικς επιχειρησιακς συμβσεις, ταν μλις 60.000 απ τους 120.000 απασχολομενους στα ξενοδοχεα αμεβονται με την κλαδικ σμβαση κατγγειλαν, την  Πμπτη, οι εκπρσωποι της Πανελλνιας Ομοσπονδας Εργατν Επισιτισμο και Υπαλλλων Τουριστικν Επαγγελμτων (ΠΟΕΕ- ΥΤΕ).

Περπου 8.000 θσεις εργασας στις τουριστικς επιχειρσεις χθηκαν λγω μεωσης των προγραμμτων του Κοινωνικο Τουρισμο. Επσης, υπρχουν μεγλες καθυστερσεις στην καταβολ των εφπαξ, παρ' τι το ταμεο πρνοιας του κλδου διαθτει αποθεματικ ονομαστικς αξας 167 εκατ. ευρ και τρχουσας αξας 132 εκατ. ευρ.

Επιπλον, η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ αναφρει: «Κλεσαμε ναν κκλο περιφερειακν επισκψεων και τα συμπερσματα εναι οδυνηρ. Στον κλδο που ντεξε στις διαλυτικς επιπτσεις της οικονομικς κρσης βασιλεουν οι ανιστητες και το δκαιο του ισχυρτερου, αφο οι εργαζμενοι υπ την απειλ της ανεργας αδυνατον να προβλουν στοιχειδεις αντιστσεις».