.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

16 2014

www.fourtounis.grΕναι περπου δδεκα και μισ το μεσημρι και βγανω απ του ΓΡΗΓΟΡΗ στο Μοναστηρκι με τον καφ μου στο χρι. χω να κνω κποιες δουλεις στην περιοχ. Περν απναντι την Αθηνς.

Μπροστ απ την εσοδο του ΜΕΤΡΟ εναι τρεις αστυνομικο της ομδας ΔΙΑΣ, ο τταρτος λεπει και κποια στιγμ τους πλησιζει μια κοπλα, που διακρνεις εκολα τον τρμο στο πρσωπ της. Πλησιζω και θελ μου και ακοω να τους λει τι στο απναντι μαγαζ, στου Δραγουμανιτη που διαθτει εδη ταξιδου, εναι νας τπος με πλο. Ττε οι τρεις αστυνομικο τρχουν ανμεσα στα διερχμενα αυτοκνητα της Αθηνς και εισβλουν στο κατστημα.

Σε λγο βγζουν να τπο ξω, ο οποος πνω στην αναμπουμπολα τους ξεφεγει και κατευθνεται προς την πλατεα Μοναστηρακου. «Τους ξφυγε το κλεφτρνι σκφτομαι» και τη σκψη μου τη διακπτη νας πυροβολισμς που ρχεται απ την πλατεα.

Μχρι να φτσω στην πλατεα ακογονται κι λλοι τσσερις – πντε πυροβολισμο. Κτι σοβαρ συμβανει σκφτομαι. Στην πλατεα επικρατε ανασττωση. Σε λγο εμφανζονται κι λλοι αστυνομικο που τρχουν προς τα σουβλατζδικα της οδο Ερμο. «Μγκα μου, κυνηγνε το Μαζιτη» ακοω κποιον να λει.

Πλησιζω προς τα εκε και τα βλπω δεια. Ττε συνειδητοποι τι αυτ που κουσα ως φμη, θα πρπει να εναι αλθεια. δη η πλατεα χει γεμσει αστυνομικος. Στη διασταρωση Ερμο και Αθηνς γνεται πανζουρλισμς. Γυρζω πσω και αποφασζω να περσω ανμεσα στα σουβλατζδικα.

Στο δετερο αριστερ πως ανεβανουμε για το Σνταγμα βλπω αναποδογυρισμνα τραπζια και σε να σημεο να υπρχουν και αματα. Στκομαι και βλπω στο εσωτερικ του να νεαρ που το πδι του εναι γεμτο αματα. «φαγε σφαρα στο αστργαλο» με ενημερνει νας απ τους υπαλλλους του καταστματος. Εναι ο νας απ τους δυο τραυματας. δη κποιος απ το κατστημα χει καλσει το ασθενοφρο.

Μετ απ λγο βλπω κι λλο ναν νεαρ να τρχει σα χαμνος φορντας τη μια σαγιονρα του και απ το πδι τους, κτω απ το γνατο, να χει αματα. Προφανς θα πρπει να ταν ο δετερος τραυματας.

Εκε πλον μαθανω ο καταδιωκμενος εναι ο Νκος Μαζιτης και τι τον εχαν πια συλλβει οι αστυνομικο στην οδ Μητροπλεως στο ψος της Καπνικαρας, αφο πρτα τον εχαν τραυματσει.

Παντο επικρατε πανικς και ανασττωση. ξω απ κατστημα υπρχουν τρεις κλυκες απ πυροβλο πλο, αυτος μπρεσα και εδα. Ο νας πνω σε να τραπζι, ο λλος σκεπασμνος με μια καρκλα και ο τρτος καπακωμνος με να γυλινο σταχτοδοχεο. Κατορθνω και παρνω μια φωτογραφα του κλυκα που εναι κτω απ την καρκλα.

Ακογονται σειρνες, κρνες, πανζουρλισμς. Επικρατε χος!

«Ο δικς μας τη γλτωσε», ακοω ναν αστυνομικ να λει σε ναν λλον, «την μια την φαγε στο αλεξσφαιρο αλλ η δετερη τον πρα στο πδι και τον τραυμτισε». Αναφρονταν στο τραυματα αστυνομικ.

Γρισα πσω προς την πλατεα για να πω να κνω τις δουλεις μου. «Σμερα εχαμε γιο», σκφτηκα. Θα μποροσαμε να θρηνσουμε θματα, πως εξελχτηκαν τα γεγοντα.

Αφο τελεωσα τις δουλεις μου ανβηκα την Ερμο. Στο ψος της Καπνικαρας εχαν λα απολεστε και εχε αρχσει τον λεγχο η Αντιτρομοκρατικ.

Ακολουθε φωτογραφικ υλικ

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr

 

www.fourtounis.gr