-

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

14 2014

Στο στχαστρο οι εκπαιδευτικο-φαντσματα των ακριτικν περιοχνΜε στχο να ανοξουν τα σχολεα στις 11 Σεπτεμβρου χωρς προβλματα με τα γνωστ κεν σε καθηγητς και δασκλους αλλ και να δσει τλος στους εκπαιδευτικος-φαντσματα των ακριτικν περιοχν, ο υπουργς Παιδεας Ανδρας Λοβρδος αναμνεται ως το τλος Ιουλου να καταθσει στη Βουλ νομοσχδιο που θα αφορ στην μοριοδτηση των εκπαιδευτικν.

Το νομοσχδιο αυτ θα περιλαμβνει σημαντικς αλλαγς στις τοποθετσεις εκπαιδευτικν στα σχολεα δυσπρσιτων και ακριτικν περιοχν, με στχο την μεση κλυψη των κενν που προκαλονται κθε χρνο.

Ο υπουργς Παιδεας χει προαναγγελει την επαναφορ της εντοπιτητας για τους δασκλους και καθηγητς, εν -σμφωνα με τα Να- υπ μελτη βρσκεται και το ξεκλεδωμα, στερα απ τσσερα χρνια, του πνακα αναπληρωτν. Ο πνακας αυτς χει κλειδσει απ τις 30 Ιουνου 2010 και κτοτε δεν προσμετρται η προπηρεσα τους.

Παρλληλα, εξετζονται τρποι στε η επικεμενη επαναφορ της μοριοδτησης να μην καταλξει ξαν σε περιπτσεις εκπαιδευτικν-φαντασμτων πως του Α-Στρτη, δηλαδ σε περιπτσεις εκπαιδευτικν οι οποοι δλωναν ακριτικς περιοχς για να προυν τα πρσθετα μρια και μετ, μσω διαφρων μεθδων (αποσπσεις, επαπειλομενες κυσεις, δειες κ.λπ.) δεν εμφανζονταν στα σχολεα αυτ, με αποτλεσμα να προκαλονται μεγλα κεν.

Ελπζουμε να χρειαστε να ξαναεπανλθουμε, γιατ μχρι τρα χουμε, δυστυχς, δυο φορς αναφερθε μχρι τρα στο γελοο αυτ φαινμενο.

Η πρτη φορ τα το 2008 στις 15 Μαου σε αναδημοσευση ρθρου της Ελευθεροτυπας με ττλο «Α-Στρτης: ρωες καθηγητς και φαντσματα» και τη δετερη το Σββατο 27 Ιουλου 2013 με ρθρο μας που εχε ττλο «Στον γιο Ευστρτιο φοιτον 8 μαθητς και διορστηκαν 29 καθηγητς»