Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

13 2014

http://www.corfutime.gr/wp-content/uploads/2013/03/ika2.jpgΜεγλες ανατροπς στους ρους και τις προποθσεις συνταξιοδτησης λων των ασφαλισμνων προκαλον οι σχεδιασμο για την ενοποηση λων των ταμεων.

δη το ΚΕΠΕ επεξεργζεται την μελτη για τη βιωσιμτητα και τους ρους του νου ασφαλιστικο. Κυριτερη αλλαγ εναι η νταξη λων των δημοσων υπαλλλων στο συνταξιοδοτικ καθεστς του ΙΚΑ.

Σμφωνα με το σχδιο που δημοσιεει ο «Ελεθερος Τπος», το Δημσιο θα εναι κομμτι του ΙΚΑ μαζ με τους μισθωτος του ιδιωτικο τομα. Αυτ ανατρπει τα σα σχυαν μχρι σμερα στο Δημσιο για θεμελωση συνταξιοδοτικο δικαιματος στα 25 τη. Ζητομενο εναι αν θα δοθε μεταβατικ διστημα για σους χουν θεμελισει δη δικαωμα με τα σα ισχουν σμερα.

Σμφωνα με το υπουργεο Εργασας, οι ενοποισεις θα εναι διοικητικς και θα χουν σαν αποτλεσμα την κατργηση διοικσεων και επιτροπν.

Η ενοποηση εναι νας απ τους ρους που περιλαμβνει το επικαιροποιημνο Μνημνιο και περιγρφεται με τον ρο «recalibrating», δηλαδ επανεξταση ρων και παραμτρων.

Τα 4 σενρια που επεξεργζεται το ΚΕΠΕ περιλαμβνουν 3 4 φορες συνολικ, εν υπρχει και μια πρταση για να ενιαο ταμεο ασφλισης και συνταξιοδτησης με επιμρους διακριτος τομες απ κθε κλδο.

να απ τα σχδια για 3 Ταμεα θα περιλαμβνει τσο τους δημοσους υπαλλλους σο και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΙΚΑ, εν εναλλακτικ εξετζεται η συννωση του ΕΤΑΑ με τον ΟΑΕΕ και να κομμτι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε να υπερταμεο επιστημνων και ελευθρων επαγγελματιν.

Η κατεθυνση που χουν δσει οι δανειστς εναι να προχωρσει γργορα το σχδιο ενοποισεων σε 3 4 ταμεα αλλ με ημερομηνα λξεως στε λα τα ταμεα να ενοποιηθον τελικ σε να. Ο ορζοντας ενοποησης εναι το τλος του 2015 οι αρχς του 2016.