Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

11 2014

http://www.fourtounis.gr/Με την προφυλκιση του εκπρσωπου Τπου της Χρυσς Αυγς, Ηλα Κασιδιρη, το μεσημρι της Πμπτης κλενει ουσιαστικ νας κκλος οκτ μηνν, απ τις 28 Σεπτμβρη και τις πρτες συλλψεις, κατ τη διρκεια των οποων η Δικαιοσνη πραγματοποησε ρευνες, κατγραψε στοιχεα και αποφσισε την δωξη σχεδν λης της ΚΟ του ακροδεξιο κμματος και αρκετν μελν του.

Η επμενη πρξη μιας πορεας, που ξεκνησε με την δολοφονα του Παλου Φσσα απ τον χρυσαυγτη Γιργο Ρουπακι, αναμνεται να παιχθε στα δικαστρια τους επμενους μνες.

 

Κασιδιρης ο νατος -Τι ισχει για τους υπλοιπους

Ο Ηλας Κασιδιρης αποτλεσε τον νατο βουλευτ του κμματος (με την προσθκη του Ευστθιου Μποκουρα ο οποος εναι πλον ανεξρτητος) ο οποος προφυλακζεται για συμμετοχ στην εγκληματικ οργνωση Χρυσ Αυγ.

Ο εισαγγελας και οι ανακρτριες που χειρστηκαν την υπθεση, παρ το γεγονς τι την πρτη φορ φησαν ελεθερο τον εκπρσωπο Τπου της ΧΑ, σμερα κριναν πως εναι «ποπτος τλεσης νων αδικημτων» και αποφσισαν την προσωριν του κρτηση εντς των φυλακν Κορυδαλλο.

Οι τσσερις βασικο λγοι που οδγησαν σε αυτ την απφαση ταν:

  • Ο ηγετικς του ρλος στην οργνωση
  • Τα δο κυνηγετικ πλα τα οποα εχε μετατρψει σε πυροβλα
  • Τα στοιχεα της δικογραφας (φωτογραφες και λλα) που αποδεικνουν τι εκπαδευε τα μλη της οργνωσης
  • Ο βαιος χαρακτρας του

Σημειωτον τι οι βουλευτς της ΧΑ που βρσκονται στις φυλακς του Κορυδαλλο εναι εννα μαζ και με τον ανεξρτητο, πλον, Στθη Μποκουρα. Πρκειται για τους Νκο Μιχαλολικο, Χρστο Παππ, Γιννη Λαγ, Γιργο Γερμεν, Παναγιτη Ηλιπουλο, Νκο Κοζηλο και Αρτμη Ματθαιπουλο.

Οι υπλοιποι βουλευτς της ΧΑ που δεν χουν προφυλακιστε βρσκονται ετε σε κατ' οκον περιορισμ ετε ελεθεροι με περιοριστικος ρους. Συγκεκριμνα η Ελνη Ζαρολια και ο Δημτρης Κουκοτσης βρσκονται σε κατ' οκον περιορισμ, πως και ο Νκος Μχος (μχρι να αποφασσει το Δικαστικ Συμβολιο αν θα προφυλακιστε χι).

Απ την λλη πλευρ, στο Μιχλη Αρβαντη απαγορεθηκε η συμμετοχ σε εκδηλσεις της ΧΑ και η ξοδς του απ τη χρα. Το διο ισχει και για τον Αντνη Γργο, ο οποος πλρωσε και εγγηση 20.000 ευρ. Στους Κωνσταντνο Μπαρμπαροση και Πολβιο Ζησιμπουλο χει επιβληθε απαγρευση εξδου απ τη χρα και χρηματικ εγγηση 20.000 ευρ. Στον Ηλα Παναγιταρο χει επιβληθε απαγρευση εξδου απ τη χρα. Ελεθερος εναι ο ανεξρτητος βουλευτς Χρυσοβαλντης Αλεξπουλος.

 

Πτε θα αρχσει η δκη;

Μετ και απ τις τελευταες εξελξεις λοι αναμνουν με αγωνα την ναρξη της δκης των βουλευτν και της ηγετικς ομδας της Χρυσς Αυγς κτι που αναμνεται να αποτελσει την υπθεση της δεκαετας.

Οι τελευταες πληροφορες αναφρουν τι στχος της Δικαιοσνης εναι οι διαδικασες να ξεκινσουν σο πιο σντομα γνεται και αυτ προσδιορζεται χρονικ περπου στα τλη Οκτβρη με αρχς Νομβρη.

 

Στον Δομοκ οι χρυσαυγτες

http://www.fourtounis.gr/Τρα που ψηφστηκε απ τη Βουλ το νομοσχδιο για τις φυλακς τπου Γ' (δηλαδ τις φυλακς υψστης ασφαλεας) και τρα που ολοκληρθηκε η ανκριση για τη Χρυσ Αυγ με την προφυλκιση και του Ηλ. Κασιδιρη, σμφωνα με το «Βηματοδτη» λα τα προφυλακισμνα μλη της Χρυσς Αυγς (πλην των 9 βουλευτν της που εναι προφυλακισμνοι) θα μεταφερθον στις φυλακς Δομοκο, που πως εναι γνωστ μετατρπηκαν σε φυλακς υψστης ασφαλεας.

Εναι 35 οι χρυσαυγτες που σμερα εναι προφυλακισμνοι σε διφορες φυλακς, ανμεσ τους και ο χρυσαυγτης Γ. Ρουπακις που κατηγορεται τι δολοφνησε τον ρπερ Παλο Φσσα.

Στις διες φυλακς θα μεταφερθον και τα μλη των «Πυρνων της Φωτις», τα φυλακισμνα μλη της 17Ν, διφοροι λλοι που χουν συλληφθε και καταδικαστε για τρομοκρατικς ενργειες, αλλ και επικνδυνοι εγκληματες.

Θα χει ενδιαφρον η επερχμενη «συγκατοκηση» των χρυσαυγιτν με τους καταδικασμνους για τρομοκρατα.