.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

11 2014

http://www.fourtounis.gr/Οι εμπρηστς τρησαν και φτος το θιμο του τριγνου Μεταμρφωσης – Μεταξδας – Αμυγδαλτσας, εγκαινιζοντας τη να …σεζν με ναν ακμα εμπρησμ τις νυχτερινς ρες.

Η φωτι πρε γργορα διαστσεις καγοντας δασικς και χορτολιβαδικς εκτσεις… πιθανν και κτι λλο, που λοι γνωρζουν, εκε κτω, αλλ κανες δεν το αναφρει!

Οι πυροσβεστικς δυνμεις με σμμαχο την πνοια του ανμου που επικρατοσε στην περιοχ κατρθωσαν με το πρτο φς της ημρας να την θσουν υπ πλρη λεγχο χωρς να απειλσει κατοικημνες περιοχς η καλλιργειες

Στο ργο της κατσβεσης, συμμετεχαν οκτ οχματα με 16 πυροσβστες, μα ομδα πεζοπρο τμμα, να ελικπτερο και δο αεροσκφη.

 

Τα τελευταα 20 χρνια

http://www.fourtounis.gr/Στην περιοχ τα τελευταα 20 χρνια εκδηλνονται κθε καλοκαρι σωρεα εμπρησμν με τις αρμδιες υπηρεσες να παρακολουθον σαν ….απλο θεατς την δρση των αδστακτων εμπρηστν

Οι κτοικοι σε κατσταση απελπισας απ τις καταστροφς που χουν υποστε λα αυτ τα χρνια, μιλον για ανπαρκτο κρτος και διαλυμνη δημσια διοκηση που αδυνατε να προστατεσει τις περιουσες τους εν πως τονζουν εναι θαμα που δεν χουμε θρηνσει ως τρα ανθρπινα θματα .

Αδυνατον να πιστψουν τι σε μα «ευνομομενη» πολιτεα οι δρσεις ενς εμπρηστ εμπρηστν επ εκοσι ανελλιπς χρνια μπορε να παραμνει στο σκοτδι .

 

Κηκαν σπτια , αποθκες ,ελαιδεντρα , καλλιεργσιμες εκτσεις

http://www.fourtounis.gr/Κηκαν σπτια , αποθκες ,ελαιδεντρα, καλλιεργσιμες εκτσεις αλλ καννας υπατιος εμπρησμν δεν χει εντοπισθε απ τις αρμδιες δημσιες υπηρεσες.

Δεν μπορε να διανοηθε ο απλς πολτης πως εναι δυνατν να χουν εξαρθρωθε τρομοκρατικς οργανσεις, ειδεχθ εγκλματα κλπ, αλλ επ να τταρτο του αινα οι φλγες να κανε περιουσες, να τρομοκρατον τους κατοκους της περιοχς, να χει στοιχσει εκατομμρια ευρ το ργο της πυρσβεσης στον φορολογομενο πολτη, αλλ οι εμπρησμο να καταγρφονται σαν ργο αγνστων στα βιβλα συμβντων των Πυροσβεστικν υπηρεσιν

 

 

Υπρχει «βαθ λαργγι»;

http://www.fourtounis.gr/ραγε τι συμβανει νοιθουν τσο ισχυρο οι εμπρηστς, εναι «ανκανοι» οι επικεφαλς των υπηρεσιν που εναι επιφορτισμνοι για την ασφλεια του πολτη ….υπρχει «βαθ λαργγι» στην δημσια διοκηση της περιοχς με αποτλεσμα οι γνωστοι δρστες να εναι γνστες του ανακριτικο υλικο που σχηματζει τμους στα ρφια των αρμοδων υπηρεσιν

τι και να συμβανει οι κτοικοι της περιοχς ζητον επιτακτικ απ τους κρατικος φορες και την κυβρνηση να δσει λση.

 

Τ’ ακος κ Πρωθυπουργ

Κριε Πρωθυπουργ, ως καταγμενος απ την περιοχ και ως βουλευτ Μεσσηνας, δστε τρα λση στο πρβλημα και σταματστε αυτ το αισχρ θιμο τρα. Νομζω τι γνωρζετε κι εσες τη αιτα αυτν των εθιμικν ετσιων εμπρησμν!

Εναι ντροπ κθε χρνο, για μια εικοσαετα, να επαναλαμβνεται το διο φαινμενο και να μην χει γνει τποτα!