Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

7 2014

www.fourtounis.grΕκδηλθηκε το ργμα στη ΔΗΜΑΡ με αφορμ τη «μικρ ΔΕΗ», καθς στη σημεριν συνεδραση της Κοινοβουλευτικς Ομδας και της Εκτελεστικς Επιτροπς, ο επικεφαλς της Μεταρρυθμιστικς Τσης, Σπρος Λυκοδης, ξεκαθρισε πως δε θα ψηφσει την πρταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγ δημοψηφσματος.

Μλιστα, οι αντιδρσεις στη συνεδραση ταν ττοιες, που ο Φτης Κουβλης, σμφωνα με πληροφορες αναδιπλθηκε και δεσμεθηκε πως η ΔΗΜΑΡ θα καταθσει δικ της πρταση.

Κατ πληροφορες, ο βουλευτς Επικρατεας της ΔΗΜΑΡ προειδοποησε τον Φτη Κουβλη πως αν το κμμα του στηρξει την πρταση του ΣΥΡΙΖΑ και συνυπογρψει την πρταση, «θα υπογρψει τον πολιτικ του θνατο». Παρλληλα ο επικεφαλς της μειοψηφας της ΔΗΜΑΡ κατηγρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως χρησιμοποιε ως πρσχημα την πρταση δημοψηφσματος, στε να δημιουργσει μπλοκ εξουσας και να βρει τους 120 βουλευτς που θα μπλοκρουν την προεδρικ εκλογ.

 

Συμβιβασμς

Το ργμα στη ΔΗΜΑΡ ανγκασε τον πρεδρο του κμματος να κνει να βμα πσω, καθς ναι μεν η ΔΗΜΑΡ τσσεται υπρ της διεξαγωγς δημοψηφσματος, ωστσο θα καταθσει τη δικ της ξεχωριστ πρταση -πως το ΚΚΕ- και δε θα συνυπογρψει την πρταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κθε περπτωση, θεωρεται δεδομνο στη ΔΗΜΑΡ τι σοι βουλευτς στηρζουν -στω και υπ προποθσεις- τον πρεδρο του κμματος, θα στηρξουν και την πρτασ του για διεξαγωγ δημοψηφσματος. Οι Νκος Τσοκαλης, Μαρα Ρεποση, Γιννης Πανοσης, Γιργος Κυρτσης, Μαρα Γιαννακκη, Δημτρης Αναγνωστκης, Μνα Ξηροτρη και Θωμς Ψρρας θα στηρξουν και την πρταση για δημοψφισμα.

Στον αντποδα, ο Σπρος Λυκοδης και ο Γρηγρης Ψαριανς χι μνο δε θα υπογρψουν, αλλ θα την καταψηφσουν στη Βουλ -αν η πρταση συγκεντρσει 120 ψφους και φτσει στο σημεο της ψηφοφορας στην Ολομλεια του σματος. Τλος, με τη στση που τηρε ο Σπρος Λυκοδης φλερτρει η βουλευτς Κατερνα Μρκου, εν η Νκη Φοντα τσσεται μεν υπρ του δημοψηφσματος, αλλ χι με τους ρους που θτει ο ΣΥΡΙΖΑ και λα δεχνουν τι η κατθεση ξεχωριστς πρτασης απ τη ΔΗΜΑΡ θα την βρει σμφωνη.