Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

7 2014

www.fourtounis.grΟρστηκαν οι περιοχς της χρας στις οποες θα μπορον να κνουν τις αγορς τους και τις Κυριακς οι καταναλωτς με βση την υπουργικ απφαση του υπουργεου Ανπτυξης που, σμφωνα με δημοσιογραφικς πληροφορες, χει δη υπογραφε και αναμνεται η δημοσευσ του στο Φλλο της Κυβρνησης. Σμφωνα με τις πληροφορες απ το υπουργεο Ανπτυξης, στις περιοχς που θα εναι ανοικτ τα εμπορικ καταστματα λες τις Κυριακς του χρνου εναι τα ιστορικ κντρα Αθνας και Θεσσαλονκης και οι περιοχς Πικερμου και Ραφνας, Χαλκιδικς, Ρδου, Κω, Σρου, Μυκνου και Σαντορνης.

Υπενθυμζεται τι στο μνημνιο αναφρεται πως η σχετικ υπουργικ απφαση, που πως εχε προαναγγελθε, θα πρεπε να εκδοθε μχρι σμερα 7η Ιουλου 2014 και σμφωνα με την οποα προβλπει σε ποιες περιοχς θα μπορον να λειτουργον προαιρετικ λα τα καταστματα, ανεξαρττως μεγθους και χωρς να απαιτεται απφαση του οικεου αντιπεριφερειρχη, εναι προαπαιτομενη δρση για τον επμενο λεγχο της τρικας.

Βσει των σων φρεται να χουν συμφωνηθε με την τρικα και με την εμπειρα που θα χει αποκτηθε απ την πιλοτικ εφαρμογ του μτρου στις παραπνω περιοχς θα επαναξιολογηθε το ζτημα της κυριακτικης λειτουργας των καταστημτων την νοιξη του 2015, χωρς να αποκλεεται η πλρης απελευθρωση του ωραρου σε λη τη χρα.

Υπενθυμζεται τι, εκτς απ τη λειτουργα των καταστημτων τις Κυριακς, προς απελευθρωση βανει και το ζτημα των προσφορν και των εκπτσεων. Μχρι τις 7 Οκτωβρου 2014 ο υπουργς Ανπτυξης θα πρπει να χει εκδσει υπουργικ απφαση με την οποα θα θεσπζεται Κδικας Δεοντολογας για την προστασα του καταναλωτ κατ τις προσφορς, τις εκπτσεις και τις προωθητικς ενργειες. Το υφιστμενο καθεστς θα επανεξεταστε στο τλος του τρχοντος τους τσι στε μχρι την νοιξη του 2015 να χει θεσπιστε νομοθεσα που θα απαλεφει τους εναπομεναντες περιορισμος.