τον

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

4 2014

 ww.fourtounis.grΣτη δικογραφα για την υπθεση της Χρυσς Αυγς περιλαμβνονται επιστολς, που εχε ανταλλξει ο προφυλακισμνος βουλευτς της Χρυσς Αυγς Χρστος Παππς με τον παρασημοφορημνο απ τον Χτλερ (Φωτο αριστερ), Βλγο δημοσιογρφο και πολιτικ Λεν Ντεγκρλ (Leon Degrelle), ο οποος εντχθηκε στα Waffen SS και συμμετεχε στην «επιχερηση Μπαρμπαρσα».

Επομνως δεν εναι μνο ο αρχηγς Ν. Μιχαλολικος θαυμαστς του φασιστοειδος Λεν Ντεγκρλ, αλλ πως αποδεικνεται εναι και ο υπαρχηγς του Χρ.. Παππς

Ο Χρστος Παππς εχε αποστελει το 1989 επιστολ στον καταδικασμνο ερμην μετ τον πλεμο, απ τη βελγικ Δικαιοσνη σε θνατο για εσχτη προδοσα Ντεγκρλ, που εχε διαφγει στην Ισπανα.

Στην επμαχη επιστολ, ο βουλευτς αποκαλε «ρωα στρατηγ» τον Ντεγκρλ και τον διαβεβαινει για την ακλνητη πστη του διου, του Νκου Μιχαλολικου και των μελν της Χρυσς Αυγς, στην «αινια μορφ» του Φρερ και στα «ιδεδη που πηγζουν απ τον αγνα σας για μια καινοργια Ευρπη».

Στη δικογραφα περιλαμβνεται και η απντηση του Ντρεγκλ το 1989, καθς και φωτογραφα του κατηγορομενου βουλευτ με τον «στρατηγ» το 1992, ναν χρνο πριν ο εκλεκτς του Χτλερ αποβισει στη Μλαγα της Ισπανας.

Η επιστολ του Χρστου Παππ, με ημερομηνα 15 Ιουνου 1989, η οποα δθηκε στον «υπασπιστ» του Ντεγκρλ για να την παραλβει ο φυγποινος «στρατηγς» αναφρει:

ww.fourtounis.gr«Αξιοσβαστε ρωα στρατηγ Λεν Ντεγκρλ,

θεωρ μεγλη μου τιμ και ενοια της θεας πρνοιας, που σας συναντ προσωπικ. Θα θελα, αξιοσβαστε στρατηγ, να σας διαβεβαισω για τη σταθερ, αληθιν και ακλνητη πστη εμο και των συναγωνιστν μου (που ανκουν στο Ελληνικ Εθνικοσοσιαλιστικ Κνημα -"Χρυσ Αυγ") στην αινια μορφ του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεδη που πηγζουν απ τον αγνα σας για μα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ! Η αλθεια εναι μα και μοναδικ. Τι θα μποροσαμε να γινμασταν αλθεια χωρς εσς και χωρς το πελριο ργο σας. Εμαι συγκινημνος και εναι καθκον μου να σας πω τι εσες μας δεχνετε τον δρμο, με τον λαμπρ και παραδειγματικ ηρωσμ σας. Σας παρακαλ Αξιοσβαστε Στρατηγ να δεχθετε τα σβη μου και τις πιο εγκρδιες ευχς μου και των Ελλνων συναγωνιστν μου και ιδιατερα του αρχηγο μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Θα θελα να σας γνωστοποισω ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τι ο αγνας μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ σε μα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ! θα συνεχιστε χωρς σταματημ μχρι την ΝΙΚΗ! Το εμπνευσμνο στα πεδα των μαχν σνθημα της 28ης SS PANZER DIVISION-GRENADIERE-VOLONTIERE-WALLONIENNE,υπρχει ακμη και μας καθοδηγε: ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ. Δεχθετε ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τα σβη μου και τα πιο διακριτικ μου αισθματα . Ειλικριν δικς σας. Πιστς στα ιδεδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. PAPPAS CRISTOS».

 

 

 

 

 

Ο Χρ Παππς και ο Λεν Ντεγκρλ

ww.fourtounis.grO Ντεγκρλ, που συνεργστηκε με το καθεστς του δικττορα Φρανσσκο Φρνκο στην Ισπανα και παρμεινε μχρι τλους αρνητς του Ολοκαυτματος, δηλνοντας «μετανινω που δεν νικσαμε», στην απντησ του στον Χρστο Παππ, στις 28 Σεπτεμβρου 1989, φανεται να εκφρζει τον θαυμασμ του για την Ελλδα. Αναφρει μλιστα τι «ο Χτλερ αισθανταν λληνας» και φανεται να προσπαθε να τακτοποισει τη διαδικασα για να συναντηθε με τον λληνα ομοδετη του στην Μαδρτη. Μλιστα, αντ προσδιορισμο πλης στην αρχ της επιστολς του γρφει «στην εξορα».

Η επμαχη συνντηση τελικς γινε τον Ιανουριο του 1992 και οι δο ντρες φωτογραφθηκαν. Στη φωτογραφα, που χουν οι ανακρτριες στα χρια τους -στην οποα ο κατηγορομενος βουλευτς εμφανζεται με κοστομι και κμη και μουστκι, που παραπμπουν στον Χτλερ, υπρχει ιδιχειρη σημεωση- αφιρωση του Ντεγκρλ προς τον Παππ.

Τα κεμενα εναι απ το περιοδικ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" [Ιον. 1994].

 

Ο ΒλγοςLéon Degrelle

Ο Degrelle, σε γενικς γραμμς, ταν νας κομματρχης -καλ ρα σαν τον Μιχαλολικο- που, μετ την εισβολ των ναζ στο Βλγιο, κατληξε να υπηρετε στα SS, και μλιστα ως αξιωματικς. ζησε, εν ολγοις, το νειρο του κθε χρυσαυγτη, που προθμως θα πρδιδε τη χρα του για μια γερμανικ στολ.

ταν τλειωσε ο πλεμος ο Degrelle κρφτηκε στην Ισπανα με το ψετικο νομα "León José de Ramirez Reina", που και πθανε το 1994, σε ηλικα 88 ετν.

Στο Βλγιο, τον Δεκμβριο του 1945, δικστηκε και καταδικστηκε ερμην εις θνατον για εσχτη προδοσα.

Πμε τρα να δομε το κλασικ χρυσαυγτικο μοιρολι και για τον δωσλογο Degrelle σε περιοδικ του 1994 -της χρονις του θαντου του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Νκος Μιχαλολικος και ο Λεν Ντεγκρλ

Ο Αδλφος Χτλερ δεν εναι φυσικ το μοναδικ πρσωπο θαυμασμο και πρτυπο για τον Μιχαλολικο και την Χρυσ Αυγ. Αν ξεφυλλσει κανες τις εφημερδες και τα περιοδικ τους, προτο πθει εγκεφαλικ, θα δει πως τα πρσωπα που προσκυννε -λα απ τις τξεις της ναζιστικς Γερμανας εννοεται- ανγονται σε αρκετς δεκδες. να απ αυτ εναι και ο δωσλογος Βλγος Léon Degrelle ο οποος πως γρφει το Περιοδικ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" [Ιον. 1994] «…Πως θα κατρθωνε να εξασφαλσει για την αγαπημνη του Πατρδα τη θση που της ρμοζε μσα στην εθνικοσοσιαλιστικ Ευρπη του μλλοντος. Και εδ η απντηση εναι εκολη. Θα πολεμοσε στο πλευρ της Γερμανας»

ww.fourtounis.grΑπ αυτ εδ, και ιδως απ τον θαυμασμ που περικλεει, μπορε εκολα ο καθνας να συμπερνει και τι θα θεωροσε καθκον του ο κθε χρυσαυγτης σε μια ανλογη περπτωση.

Δεν τελεινει μως εδ το μοιρολι, γιατ ο Μιχαλολικος δεν θα βρισκε ησυχα αν δεν στελνε και μια συλλυπητρια επιστολ στην χρα του Degrelle.

 

Ακολουθε η επιστολ και η ευχαριστρια απντηση.

ww.fourtounis.gr

Τα κεμενα εναι απ το Περιοδικ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" [Ιον. 1994].