Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

2 2014

http://www.fourtounis.gr/Με επιστολ του, στην οποα τονζει τι βρσκεται σε εξλιξη εκστρατεα καταπτοσεως του δικαστικο Σματος με αλλεπλληλα δημοσιεματα, τηλεοπτικς εκπομπς και λλα μσα ηλεκτρονικς επικοινωνας, και απευθνεται σε λους τους δικαστς του Ανωττου Ακυρωτικο Δικαστηρου, ανρτησε στην ηλεκτρονικ σελδα του ΣτΕ, ο πρεδρος του Συμβουλου, Σωτρης Ρζος.

Αφορμ για τα δημοσιεματα αυτ αποτλεσαν, πως λει, οι αποφσεις του Μισθοδικεου, που κριναν αντισυνταγματικς τις αναδρομικς περικοπς των αποδοχν των δικαστικν, αλλ και λλες αποφσεις της Ολομλειας του ΣτΕ.

 

Αναλυτικ η επιστολ του προδρου του ΣτΕ:

«Προς τις κυρες και τους κυρους Αντιπροδρους, Συμβολους, Παρδρους και Εισηγητς.

Κατ την λξη του δικαστικο τους ευρσκεται σε εξλιξη εκστρατεα καταπτοσεως του Σματος με αλλεπλληλα δημοσιεματα, τηλεοπτικς εκπομπς και λλα μσα ηλεκτρονικς επικοινωνας. Με αφορμ τις αποφσεις του Μισθοδικεου και αιτα τις εσχτως δημοσιευθεσες ακυρωτικς αποφσεις του Δικαστηρου.

Η προπαγνδα ασκεται κατ τρπο οργανωμνο και δυνμει μπορε να βλψει την ελευθερα κρσεως των δικαστν και τελικς να προκαλσει ανκεστες βλβες στο δικαιοδοτικ ργο του Δικαστηρου και σαφ μεωση και απσχναση της αξισεως των πληττομνων πολιτν για ννομη προστασα. Πιστεω τι η επιχερηση αυτ δεν θα ευδοκιμσει. Διτι οι δικαστς του Συμβουλου της Επικρατεας και οφελουν και δνανται να εγγυηθον την προσδοκα των πολιτν τι το δικαστριο αυτ θα λειτουργσει ως το τελευταο καταφγι τους.

Με τις σκψεις αυτς σας εχομαι να καλ και δημιουργικ καλοκαρι.

Σωτριος Αλ. Ρζος»