Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 1 2014

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/article2674787.ece/BINARY/w660/sarkozy.jpgΟ πρην πρεδρος της Γαλλας Νικολ Σαρκοζ ετθη υπ κρτηση στην δρα της υπηρεσας καταπολμησης της διαφθορς στην υπθεση του σκανδλου αθμιτης σκησης επιρρος, που προσλθε για να καταθσει νωρς το πρω δλωσε στο Γαλλικ Πρακτορεο Ειδσεων δικαστικ πηγ.

Ο διος μεταφρθηκε για ανκριση στα γραφεα της υπηρεσας της γαλλικς αστυνομας που εναι αρμδια για καταπολμηση της διαφθορς.

Ο τως πρεδρος φτασε στις οκτ το πρω της Τρτης στα γραφεα της αρμδιας DCPJ στην Ναντρ. Την προηγομενη ημρα, εχαν ανακριθε λλα τρα τομα για την δια υπθεση, ο δικηγρος του Σαρκοζ Τιερ Χρτσογκ, και οι δικαστικο Ζιλμπρτ Αζιμπρ Πατρκ Σασο.

Σμφωνα με αποκλυψη του ενημερωτικο ισττοπου "Mediapart" τον περασμνο Μρτιο, η γαλλικ Δικαιοσνη εχε υποκλψει τηλεφωνικς συνομιλες του Σαρκοζ με τον δικηγρο του, οι οποες σχετζονταν με το γνωστ σκνδαλο "Μπετανκορ".

 

Η υπθεση Μπετανκορ

Υπενθυμζεται τι ο πρην νοικος των Ηλυσων εχε κατηγορηθε, και τελικ αθωωθε,τι εκμεταλλετηκε τη σωματικ και πνευματικ αδυναμα της γηραις  ιδιοκττριας της L'Oreal, Λιλιν Μπετανκορ,για να της αποσπσει χρματα για την προεκλογικ του εκστρατεα το 2007.

Σε να απ τα τηλεφωνματα, τα οποα γνονταν σε κρυφ αριθμ κινητο τηλεφνου που χρησιμοποιοσε ο πρην πρεδρος της Γαλλας, ο δικηγρος του, Τιερ Ερζγκ φρεται να χαρακτηρζει "μπσταρδους του Μπορντ" τους δικαστς που αποφσισαν τη διεξαγωγ ρευνας σε βρος του Σαρκοζ, εν σε να λλο, σμφωνα με ρεπορτζ της "Le Monde", νας απ τους δικαστς του Ακυρωτικο Δικαστηρου, ο Ζιλμπρ Αζιμπρ, ενημρωνε την πλευρ του Σαρκοζ για τις "τσεις" που διαμορφνονταν στο Δικαστριο.

Την δια ρα, φρεται να εμπλκεται στο σκνδαλο των αποκαλψεων απ τις τηλεφωνικς υποκλοπς λλος νας δικαστς, ο Πατρκ Σασο, και αυτς μλος του Αντατου Δικαστηρου, ο οποος, σμφωνα με τη "Le Monde", κλθηκε και αυτς για ανκριση.

Απ τις 26 Φεβρουαρου, ο Νικολ Σαρκοζ εναι λλωστε στο επκεντρο των δικαστικν ερευνν για τις καταγγελες σμφωνα με τις οποες, στην εκστρατεα για τις προεδρικς εκλογς του 2007, ο Σαρκοζ εχε δεχθε χρματα απ τον Μουαμρ Καντφι.