:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

26 2013

http://3.bp.blogspot.com/-iMUQR1KMpIk/TyVoqsWLMMI/AAAAAAAAZ0g/5XCSTo-Xd2g/s1600/23%25CE%25B1.jpgΤον ασκ του Αιλου φανεται πως ανογει ο μητροπολτης Δημητριδος και Αλμυρο, Ιγντιος ο οποος πινει τον καυτ θμα των σχσεων ιεραρχν και Χρυσς Αυγς και κνει σοβαρς αποκαλψεις.

Η στεν σχση και υποστριξη που χουν δεξει να χουν ορισμνοι ιερρχες με το εθνικιστικ κμμα εναι θμα συζτησης τσο στην Πολιτεα σο κα μσα στους κλπους της Εκκλησας. Ο κ. Ιγντιος μιλντας στον ραδιοφωνικ σταθμ Real.fm ανμερα τα Χριστογεννα παραδχθηκε τις σχσεις αυτς.

Μπορε οι περισστεροι ιερρχες μετ το αποκαλυπτικ βντεο που δειχνε τον προφυλακισμνο αρχηγ της Χρυσς Αυγς κ. Μιχαλολικο να μιλ για τις σχσεις του ακροδεξιο μορφματος με τον κλρο να απαρνθηκαν τι χουν οποιαδποτε σχση με το κμμα του.

 «Θλω να εμαι απλυτα ειλικρινς μαζ σας. ντως κποια στιγμ υπρξαν. Πτε μως; Ττε που τα πργματα δεν ταν ξεκθαρα, ττε εχαμε κποιοι μελετσει σωστ, δεν εχαν μιλσει αυτο που πρεπε να μιλσουν. Σμερα, δεν εναι καννας επσκοπος που να μπορε να αρθρσει λγο υπρ αυτς της, δυστυχς πως προκυψε, καταστσεως που δεν μας τιμ οτε σαν λληνες οτε σαν ορθδοξους» δλωσε χαρακτηριστικ ο κ. Ιγντιος στον Real FM και πρσθεσε: «Μσα στο σμα της ιεραρχας σμερα στην Ελλδα κανες δεν θα πρει και δεν θα υπερασπιστε αυτς τις ιδες και αυτ που εκπροσωπον».