, 94

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

26 2013

http://www.best-tv.gr/media/k2/items/cache/a599c1608e7b1b28c5b487c875eb4d14_XL.jpgΣυνελφθηκαν σμερα 94 λαθρομετανστες και τρεις διακινητς, που επβαιναν σε μικρ σκφος το οποο πλεε ανοικτ της Πλου. Το σκφος εντοπστηκε, απ στελχη του τοπικο Λιμεναρχεου, τα οποα το προσγγισαν επιβανοντα σε αλιευτικ σκφος και στη συνχεια το ρυμολκησαν στο λιμνι της Πλου, που αποβιβστηκαν με ασφλεια λοι οι επιβανοντες ,σε αυτ, αλλοδαπο και οδηγθηκαν στο κλειστ γπεδο της πλης.

Οι τρεις διακινητς κρατονται απ τις λιμενικς αρχς. Το σκφος με τους λαθρομετανστες εχε εκπμψει σμα κινδνου, χθες το βρδυ, εν βρισκταν ανοικτ του Μεσσηνιακο κλπου. Αρχικ κοντ στο σκφος με τους παρνομους μετανστες φτασε παραπλων εμπορικ πλοο και σμερα, στις 11.00 το πρω, κατπλευσε αλιευτικ σκφος, απ την Καλαμτα στο οποο επβαιναν στελχη του Λιμενικο και το μεσημρι ξεκνησε η ρυμολκησ τους στο λιμνι της Πλου, που φτασαν λοι σοι. Μεταξ των παρνομων μεταναστν υπρχουν δο εγκυμονοσες και μια ηλικιωμνη που χουν διακομιστε στο Κντρο Υγεας Πλου, για προληπτικος λγους.

Εν τω μεταξ στις τοπικς αρχς υπρξε κινητοποηση και στο χρο υποδοχς που οδηγθηκαν τους χει τροφ, εν σε εξλιξη βρσκεται η προανκριση απ την Λιμενικ αρχ Πλου