:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

19 2013

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2560093.ece/BINARY/w460/ejarxeia.jpgΟ Δμαρχος Αθηναων καταγγλλει επσης τι μετ την κατργηση της δημοτικ αστυνομας η παρνομη στθμευση επανλθε στο κντρο

Τη συνδρομ του υπουργεου Δημσιας Τξης στα θματα της παρνομης στθμευσης και της αστυνμευσης, ζτησε σμερα, μιλντας στο δημοτικ συμβολιο, ο δμαρχος Αθηναων Γιργος Καμνης.

Κι αυτ διτι η κατργηση της Δημοτικς Αστυνομας χει πλον, μεταξ λλων, ως αποτλεσμα την ανδειξη της παρνομης στθμευσης σε εντεινμενο πρβλημα στην περιοχ Σνταγμα-Μοναστηρκι-Ομνοια. Αυτοκνητα παρκρουν πνω στα πεζοδρμια σε λους τους δρμους της περιοχς, που πλον χουν την δρα τους λο και περισστεροι χροι διασκδασης, με αποτλεσμα να διαμαρτρονται ντονα οι κτοικοι της περιοχς.

Σχετικ με την αστυνμευση, ο κ. Κμινης μλησε ιδιαιτρως για το πρβλημα της περιοχς των Εξαρχεων, που απ «πολιτικ γκτο χει μετατραπε σε χρο οργανωμνου εγκλματος». πως χαρακτηριστικ επε «το πνω χρι στην περιοχ χει πλον το οργανωμνο γκλημα και η μαφα». Σε ,τι αφορ ειδικ την περιοχ του λφου του Στρφη, καταφρθηκε κατ του αστυνομικο τμματος της περιοχς, διτι λει στους περιοκους που διαμαρτρονται τι ο δμος δνει δειες για πρτι. πως διευκρνισε ο κ. Καμνης, «δεν χουμε δσει καμα δεια για συναυλες λλη δραστηριτητα».

Αναφερμενος στην εκδλωση «Λευκς Νκτες», που οργαννεται για το Σββατο 28 Δεκεμβρου, μλησε «υπρ ενς ανοικτο κντρου που θα δσει ζω στην πλη». Ο δμος σε συνεργασα με τον Εμπορικ Σλλογο αποφσισαν τα καταστματα να παραμενουν ανοικτ για τρεις ρες επιπλον του καθορισμνου εορταστικο ωραρου τη συγκεκριμνη ημρα. Ο δμαρχος Αθηναων επανλαβε τι τθεται υπρ της λειτουργας των καταστημτων τις Κυριακς, διτι κτι ττοιο θα βοηθσει την αγορ και τον τουρισμ της πρωτεουσας.

Εκ μρους της «Λακς Συσπερωσης», ο κ. Νκος Σοφιανς χαρακτρισε την πρωτοβουλα «προκλητικ» και επε τι εντσσεται στην προσπθεια διλυσης των εργασιακν σχσεων. «Στην ουσα λτε στους εμποροπλληλους και τους λλους εργαζμενους τι θα το ξημερσουν», τνισε.