Pitsirikos: , ...

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

18 2013

Ακμη και ο μπλγκερ Pitsirikos βγκε απ'τα ροχα του: Αντε και σε καλ μερι οι καταθσεις, σντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ...Οι παχυλς αποζημισεις, οι καταθσεις εκατοντδων χιλιδων ευρ και οι επενδσεις σε ξνα funds βουλευτν του ΣΥΡΙΖΑ που αποκλυψαν οι δηλσεις Πθεν σχες, βγαλαν απ τα ροχα τους ακμη και social media φλα προσκεμενα στο κμμα της αξιωματικς αντιπολτευσης.

Εναι χαρακτηριστικ η επιστολ που δημοσιεει ο μπλγκερ http://pitsirikos.net/ για τους επορους βουλευτς, αλλ και τα σχλιο με το οποο συνοδεει την επιστολ.

 

Αγαπητ πιτσιρκο,

Σε παρακολουθ τον τελευταο καιρ που σχολιζεις δημοσιογρφους οι οποοι καλον στις εκπομπς τους τον απλ κσμο, του δνουν λγο και τον κνουν να νιθει τι εναι ιστιμος με αυτος και τους πολιτικος, τους οποους μλιστα «στριμχνει» με τις ερωτσεις του. Και να απ τα επιχειρματα κριτικς που χρησιμοποιες εναι πως ο κσμος τελεινοντας τις εκπομπς πει στο σπιτκι του εν οι μεγαλοπαργοντες πνε στις βιλρες τους.

Ββαια πως μθαμε τρα τελευταα, στις βλες τους δεν πνε μνο αυτο οι μεγαλοδημοσιογρφοι οι καθεστωτικο φιλελεθεροι πολιτικο αλλ και πολλ στελχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Βλπουμε καταθσεις πολλν χιλιδων ευρ, κυριολεκτικ πιαστες για τον καθημεριν νθρωπο ανεξαρττως προσντων ,πτυχων και σκληρς προσπθειας.

Αλθεια απ πτε το επγγελμα συνδικαλιστς πληρνει με χρυσ και δνει εφπαξ 1 εκ ευρ; Δηλαδ αγωνζεσαι για τα δικαιματα του κλδου σου και πρπει να πληρνεσαι extra; Εγ ξερα πως ττοια χρυσ ασφαλιστικ συμβλαια δεν παρνουν παρ μνο τα Golden Boys, αυτ που θησαυρζουν στις πλτες του κσμου και υποτθεται πως πολεμ ο ΣΥΡΙΖΑ.

χι γιατ κερδζουν πολλ, αλλ επειδ για να πληρνονται τσο πολ απ ιδιωτικς εταιρες (πως πχ τρπεζες) σημανει πως χουν φρει στην εταιρα κρδος πολ περισστερο το οποο συνθως το χουν ξεζουμσει απ λλους. τσι λειτουργε η ελεθερη οικονομα. Ουδες χαρζει σε κποιον κτι χωρς κποιο αντστοιχο αντλλαγμα.

Και ββαια το ερτημα εναι: Γιατ ιδιωτικς τρπεζες (που σε λλες περιπτσεις τπου Μarfin χουμε μθει πως φρονται σε εργαζμενους) πλρωναν χρυσς ασφαλιστικς εισφορς σε εργαζμενους που μλιστα απουσαζαν με συνδικαλιστικ δεια τον περισστερο καιρ? Κοριδα πιστηκαν? οι ξνες τρπεζες χαρζουν χρματα με κποιο τρπο βγαζαν διπλ και τριπλ απ αυτν…

Δηλαδ οι ξνες εταιρες μοιρζουν λεφτ σε εργαζμενους σε αντθεση με την κοιν πεποθηση που υπρχει πως εκμεταλλεονται τον κπο των εργαζομνων τους.

Ββαια οι υπλοιπες ασφαλιστικς εταιρες σε εμς, να ατχημα να ‘χεις και για να δσουν χρματα στα δνουν με το σταγονμετρο…

Οι δικς τους μως ιδιωτικς ασφαλιστικς εταιρες μοιρζουν λεφτ με την σσουλα (πντα με την χρση μαθηματικν τπων…)

Και βεβαως γιατ ο Σριζα εναι κατ της πλρης ιδιωτικοποησης του ασφαλιστικο συστματος, αφο θα μποροσαμε και οι υπλοιποι αντ να πετμε χρματα σε ΤΕΒΕ, ΙΚΑ κτλ τα οποα δνουν ψχουλα να τα επενδουμε σε αντστοιχες ιδιωτικς ασφλειες και να θησαυρζουμε και εμες? Να μας πουν το μυστικ τους. Τελικ συμπερανουμε πως η λση του ασφαλιστικο θα εναι παιχνιδκι στα χρια του ΣΥΡΙΖΑ. χουν το know-how.

Κποια λλα μεγαλοστελχη του ΣΥΡΙΖΑ επενδουν τα χρματ τους, χι σε συνηθισμνες επενδσεις πως κνουνε οι υπλοιποι συνηθισμνοι (πχ διαμερσματα στε να παρνουνε ενοκια , καταθσεις σε τρπεζες κτλ.), αλλ κνουν και πολ «προχ» επενδσεις που τφλα να χουν τα Golden boys της Wall Steet.

Αυτο ξρουν και επενδουν καλτερα και απ τον Σορος. Θα χουμε ττοια ανπτυξη με αυτος που θα τρβουμε τα μτια μας.

Και αυτο ακριβς θα σσουν και τους υπλοιπους . Αυτο ακριβς θα εμπνεσουν και τον νεργο και τον υποαπασχολομενο και τον φτωχ. Θα ρισκρουν τα πντα που κρδισαν με τσο κπο, θα συγκρουστον με το σστημα που στθηκε καλ μεν για αυτος αλλ δικο για την υπλοιπη κοινωνα.

Και λα αυτ για εμς. Ο κθε απκληρος θα στηρξει τα συμφροντ του σε αυτος κατ το » μοιος ομοω αε πελζει «.

By the way, κποιοι στην Αυγ σπευσαν και τους στριξαν…

Κποιος πρπει να πει και σε αυτος πως νας που χει μμισθη θση στην Αυγ, δηλαδ πληρνεται για να υποστηρζει τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερ, δεν εναι αριστερς αλλ μισθοφρος. πως κατ’ αντιστοιχα, νας που πει σε πλεμο επ πληρωμ λγεται μισθοφρος και χι πατριτης.

ντε καλς δουλεις σντροφοι!

Σταρος

 

(Αγαπητ Σταρο, δεν εναι απαρατητα κακ σε να καπιταλιστικ σστημα νας αριστερς να εναι πλοσιος. πως, φτωχς δεν σημανει απαρατητα αριστερς και ανθρωπιστς. Εγ θα θελα πολ να εμαι ζπλουτος. Δεν θα λλαζα απψεις και πρξεις – τσι νομζω τουλχιστον. Κατ τ’ λλα, απαγορεεται η οποιαδποτε κριτικ στον ΣΥΡΙΖΑ. ποιος κριτικρει τον ΣΥΡΙΖΑ - στω εκφρζει κποιο προβληματισμ για κποια θματα- αυτομτως γνεται Μπμπολας και Βαρδινογιννης. Αν και με αυτος μλλον τα χει δη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πντως, εμνα, ταν τλμησα να ασκσω κριτικ, η Αυγ με τατισε με τον δωνι Γεωργιδη. Οπτε, μλλον δεν εναι τυχαο που εμνα με διαβζουν περισστεροι απ αυτος που διαβζουν την Αυγ. Να εστε καλ.)