112

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Κυριακ 15 2013

Χινισε στο Κιρο «μετ απ 112 χρνια»Σφοδρ κμα κακοκαιρας πλττει τη Μση Ανατολ, εν δραματικ, λγω του ψχους εναι η κατσταση χιλιδων προσφγων απ την Συρα, που ζουν σε καταυλισμος, εν στο Κιρο χινισε μετ απ 112 χρνια, σμφωνα με ορισμνες εκτιμσεις.

Στο Κιρο, οι κτοικοι που δεν εχαν ξαναδε χινι στη ζω τους, ανβασαν εντυπωσιακς φωτογραφες στο διαδκτυο, πως καμλες να κθονται πνω σε χινι.

Παχ στρμα χιονιο καλπτει τη Ραμλα στη Δυτικ χθη. Οι δρμοι χουν ερημσει, η κυκλοφορα των αυτοκιντων εναι πρακτικ αδνατη. Τα πντα χουν καλυφθε κτω απ τουλχιστον μισ μτρο χινι. Τα εκχιονιστικ μηχανματα επιχειρον να ανοξουν τους δρμους, ωστσο οι μετεωρολγοι αναμνουν νες χιονοπτσεις και σμερα.

Χινισε στο Κιρο «μετ απ 112 χρνια»Η σφοδρ χιονοθελλα πληξε την περιοχ της Ιερουσαλμ και μεγλα τμματα της Δυτικς χθης με αποτλεσμα να παραλσει η πλη. λοι οι μεγλοι αυτοκινητδρομοι κλεισαν μχρι νεοτρας, εν οι αρχς καλον τους πολτες να αποφεγουν τις μετακινσεις.

Στη Λωρδα της Γζας, το νερ φτασε σε πολλς περιοχς ως τον δετερο ροφο κποιων κτιρων. Οι δρμοι μετατρπηκαν σε ποτμια, η κυκλοφορα διεκπη, εν κλειστς παρμειναν οι δημσιες υπηρεσες και τα σχολεα. Οι διασστες κνουν υπερνθρωπες προσπθειες να βοηθσουν τους ανθρπους που χουν εγκλωβιστε.

Στην Ιορδανα και στην Τουρκα, δραματικ εναι, λγω της κακοκαιρας, η κατσταση των δεκδων χιλιδων Σρων προσφγων. Με θερμοκρασες υπ του μηδενς, οι αρχς μοιρζουν κουβρτες και ζεστ ροχα σε καταυλισμος προσφγων, η ζω των οποων κινδυνεει μεσα λγω του ψχους. Χινισε στο Κιρο «μετ απ 112 χρνια»Απ την ναρξη του εμφυλου στη Συρα, τουλχιστον να εκατομμριο 300.000 Σροι χουν βρει καταφγιο στην Ιορδανα. Κλειστς παρμειναν οι περισστερες δημσιες υπηρεσες, πολλς περιοχς μειναν χωρς ρεμα για ρες, εν η κυκλοφορα στους δρμους ταν εξαιρετικ δσκολη.

Την δια ρα, αποκλεισμνα παραμνουν 7 ορειν χωρι στην επαρχα της Λευκωσας, λγω της πρωτοφανος χιονπτωσης που πλττει εδ και τρεις ημρες την Κπρο. Οι ελλεψεις σε εδη βασικς ανγκης και οι χαμηλς θερμοκρασες ταλαιπωρον τους κατοκους, εν πολλο δρμοι σε ορεινς και ημιορεινς περιοχς εξακολουθον να εναι κλειστο. Η Αστυνομα καλε τους πολτες να αποφεγουν τις περιτς μετακινσεις, εν οι μετεωρολγοι αναμνουν φεση της κακοκαιρας απ απψε.