Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

13 2013

ΝταβοτογλουΤην πρτη του επσκεψη σε ελληνορθδοξο σλλογο στην Αθνα, τον σλλογο Ιμβρων, πραγματοποησε το απγευμα της Παρασκευς ο τορκος υπουργς Εξωτερικν, Αχμτ Νταβοτογλου.

Ο κ. Νταβοτογλου φτασε στα γραφεα του συλλγου στη Να Σμρνη, πειτα απ πρσκληση των μελν του. Σε ομιλα που παρθεσε ο τορκος υπουργς Εξωτερικν διατπωσε αρκετς φορς πρσκληση προς τους λληνες που κατγονται απ την Τουρκα να επιστρψουν πσω στη χρα και να ζητσουν την τουρκικ υπηκοτητα. 

Πρσθεσε τι σοι χουν τουρκικ υπηκοτητα εναι για την τουρκικ κυβρνηση σοι πολτες ανεξρτητα απ τη θρησκεα τους και επιστρφονται τα ακνητ τους, εν ακμα και αυτο που χουν χσει την τουρκικ υπηκοτητα θα χουν την δια συμπεριφορ απ το τουρκικ κρτος ως πολτες του.

Ο κ. Νταβοτογλου δεν παρλειψε να κνει αναφορ και στους Τορκους που φυγαν απ την Ελλδα και νιθουν νοσταλγα γι' αυτν. Επσης, χαρακτρισε την μβρο, την οποα αποκαλοσε με το ελληνικ της νομα, το νησ που θα γνει γφυρα φιλας ανμεσα στις δο χρες.

Απ την πλευρ του ο πρεδρος του Συλλγου Ιμβρων, Πρης Ασανκης, ζτησε να ληφθον μια σειρ απ νομοθετικ και διοικητικ μτρα που θα επιβλλουν μια θετικ διακριτικ μεταχεριση σε σους κατγονται απ την μβρο, στε να μη χαθε ο ελληνορθδοξος πληθυσμς της. Μεταξ λλων αναφρθηκε στην επιστροφ σχολικν κτιρων, την αναστλωσ τους απ το τουρκικ κρτος και την δρυση γηροκομεου.

Παρντες στην εκδλωση ταν ο πρσβης της Τουρκας στην Ελλδα, Κερμ Ουρς, και ο δμαρχος Νας Σμρνης, Σταρος Τζουλκης.

Την ρα της επσκεψης του τορκου υπουργο Εξωτερικν στον Σλλογο Ιμβρων, συγκντρωση διαμαρτυρας πραγματοποησαν ξω απ το κτριο μλη της Αρμενικς Νεολαας Ελλδας, που φναζαν συνθματα για την αναγνριση των γενοκτονιν των Ποντων, των Κορδων και των Αρμενων.