-

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

10 2013

www.fourtounis.grΠσοι τελικ διοικητικο υπλληλοι απργησαν κατ τις 13 ως τρα εβδομδες; Στη πρξη λγοι αφο μχρι και δεια για χρση υπολογιστ πραν κποιοι!

Στα λγια απργησαν λοι οι διοικητικο υπλληλοι των 8 ΑΕΙ που εμπλκονται στη διαθεσιμτητα, αλλ στα χαρτι λγοι.

Σμφωνα με την Καθημεριν, σε περιφερειακ ΑΕΙ οι απεργο, ρα αυτο που δεν πληρνονταν, δεν ξεπρασαν ποτ το 50% του συνλου των διοικητικν υπαλλλων του ιδρματος. Οι περισστεροι δλωναν παρντες, εν αρκετο παιρναν δεια (εκπαιδευτικ, αναρρωτικ, λγω αιμοδοσας, χρσης ηλεκτρονικο υπολογιστ, που καταργθηκε στις 6 Νοεμβρου, κ..).

Μλιστα, δεν λειψαν και εκενοι που αυτς τις 45 μρες πρλαβαν να προυν δεια επειδ χρησιμοποιοσαν ηλεκτρονικ υπολογιστ!

πως αναφρει το δημοσευμα, τις πρτες ημρες οι απεργο γγιξαν το 45%, εν μετ 15 ημρες το ποσοστ ρχισε να φθνει, με αποτλεσμα πειτα απ ενμιση μνα να απεργον 4 σε σνολο 235.

Το μεγαλτερο ποσοστ συμμετοχς στην απεργα κατεγρφη την Τρτη 10 Σεπτεμβρου. Αλλ και ττε σοι εργζονταν (115) υπερτεροσαν εκενων που απργησαν (113). Ταυτχρονα, υπρχαν λλοι 21 διοικητικο υπλληλοι που εκενη τη μρα εχαν πρει δεια.

Η δυναμικ της απεργας κρτησε για δο εβδομδες, απ την Τρτη 10 Σεπτεμβρου ως και την Τρτη 24 Σεπτεμβρου, ταν 110 διοικητικο υπλληλοι απργησαν, 125 εργστηκαν και 24 εχαν πρει δεια. Την τελευταα εβδομδα της απεργας ελχιστοι απργησαν. Ενδεικτικ τη Παρασκευ 25/10 δλωσαν τι απεργον 4, εν 222 εργστηκαν και 13 εχαν πρει δεια.

Παρλληλα, κτακτη συνεδραση της Συγκλτου συγκαλεται σμερα το πρω στο Πανεπιστμιο Αθηνν (ΕΚΠΑ), καθς εμβληματικ κτρια του ιδρματος παραμνουν κλειστ, με κνδυνο να εξαντληθον ακμη και τα ελχιστα περιθρια που υπρχουν για να υποστηριχθε τι (τυπικ τουλχιστον) δεν χθηκε το χειμεριν εξμηνο.

Χθες, φοιτητς αλλ και εξωπανεστημιακο που πρσκεινται σε κμματα της Αριστερς εμπδισαν τους καθηγητς να αρχσουν τα μαθματα στη Νομικ Σχολ, απειλντας ακμη και να φρουν... ενισχσεις απ τα Εξρχεια. Η δια κατσταση και στην Πανεπιστημιοπολη, που γινταν face control στους καθηγητς που εισρχονταν στον χρο.

Παρλληλα, μεταξ των διοικητικν υπαλλλων επικρτησαν οι σκληροπυρηνικο και αποφσισαν δο νες 24ωρες απεργες, για σμερα και αριο (ταν και θα επανακαθορσουν τη στση τους), παρτι η Ομοσπονδα Διοικητικο Προσωπικο Τριτοβθμιας Εκπαδευσης αποφσισε την Κυριακ αναστολ της απεργας.

Την δια στιγμ, μως, πληροφορες αναφρουν τι ο σλλογος διοικητικν υπαλλλων του ΕΚΠΑ πληροφρησε τις αρμδιες εισαγγελικς αρχς τι μνο το 25% των υπαλλλων δλωσε την περασμνη Παρασκευ τι απεργε! Ανλογες αναντιστοιχες δηλσεων (περ υψηλν ποσοστν) και των αληθινν ποσοστν συμμετοχς καταγρφονται και σε περιφερειακ ΑΕΙ.

Σημεινεται τι, χθες στο ΕΜΠ ρχισαν τα μαθματα, μως επικρτησε αλαλομ με το καθεστς των υπαλλλων που επστρεψαν στις θσεις τους (π.χ. ποιος χει τεθε σε διαθεσιμτητα, ποιος μπορε να υπογρφει γγραφα) με αποτλεσμα να δοθε ατπως δεια στους υπαλλλους μχρι να ξεκαθαρσει η κατσταση.