O

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

09 2013

ΛαφαζνηςΗ Αριστερ Πλατφρμα του ΣΥΡΙΖΑ σπασε την «εκεχειρα» αρκετν μηνν, καταθτοντας κεμενο θσεων, με το οποο ξαναλει «χι πση θυσα στο ευρ» και επικρνει τη θση που τηρε το τελευταο διστημα η ηγεσα του κμματος σε σχση με την Ευρωζνη

«Κποτε, ταν μουν στο ΚΚΕ μο λεγαν για τον "υπαρκτ σοσιαλισμ" και τους απαντοσα πως αυτ δεν εναι σοσιαλισμς. Τρα ακοω για τον υπαρκτ ευρωπασμ. Και ρωτ: ποιον ευρωπασμ; Εδ το σμπαν διαλεται, η Ευρπη βυθζεται στη φτχεια και εμες εμαστε κολλημνοι με το δγμα του ευρωπασμο;» τνισε ο Π. Λαφαζνης στην τοποθτησ του ενπιον της Κεντρικς Επιτροπς του ΣΥΡΙΖΑ.

σκησε κριτικ στο κεμενο που φερε προς ψφιση η ηγεσα του κμματος, λγοντας: «Εναι πολ πσω. Μα χλωμ, χωρς ριζοσπαστισμ σγκρουση, η οποα στην πραγματικτητα τι θα κνει; Θα χτυπει τα τμπανα στην επικνδυνη Ακροδεξι! Πως θα αντιμετωπσουμε τον λακισμ και τη δημαγωγα της Ακροδεξις; Με να χλωμ λγο; Τι θα λμε; Για Ευρωπακ Δισκεψη για το Χρος; Να πμε και σε Πλανητικ! Εμες μεθαριο θα πρπει να προυμε μτρα. Τι θα κνουμε δηλαδ; θα προχωρσουμε μπροστ σε σγκρουση για να προκαλσουμε ντμινο θα περιμνουμε πτε θα γνει η Δισκεψη».

«Αν πιστεει κποιος τι θα μας χρηματοδοτον για να κνουμε σοσιαλιστικος μετασχηματισμος, δεν νομζω τι εναι ιδιατερα ξυπνο», τνισε ο Παν. Λαφαζνης, ο οποος μλιστα απντησε και σε αποδοκιμασα που ακοστηκε, αμφισβητντας ευθως την παρξη σχεδου εκ μρους της ηγεσας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καμα διαπραγμτευση χωρς πρταση εξδου 

Τνισε, δε, τι αν μενει στα συρτρια η πρταση για ξοδο απ το ευρ, δεν μπορε να γνει καμα απολτως διαπραγμτευση. Καταλγοντας, ο Π. Λαφαζνης τνισε τι ο ΣΥΡΙΖΑ πρπει να εκπονσει μεσα εναλλακτικ σχδιο χρηματοδτησης της οικονομας το οποο πρπει να τεθε υπψη του λαο.

Στο κεμενο θσεων της Αριστερς Πλατφρμας σημεινεται: «Εμες θα συνεχσουμε να υποστηρζουμε τι η σχεδιασμνη ξοδος της Ελλδας απ την Ευρωζνη για την εφαρμογ ενς προοδευτικο ανορθωτικο προγρμματος, παρ τις δυσκολες που την συνοδεσουν στην αρχικ φση, δεν συνιστ καθλου μα καταστροφικ επιλογ, πως σκπιμα προπαγανδζουν οι κυραρχοι κκλοι».

Παρλληλα, στο κεμενο θσεων ασκεται κριτικ για την αδυναμα του ΣΥΡΙΖΑ να συνδεθε με το κνημα της νεολαας και των λακν αντιδρσεων.

Στις τοποθετσεις τους, στελχη της Αριστερς Πλατφρμας ζτησαν ορισμ νας εσωκομματικς διαδικασας στις αρχς του τους, με στχο τον αναπροσδιορισμ προτεραιοττων.

Σαφες αποστσεις απ τον Παναγιτη Λαφαζνη και τη θση του για επιστροφ της Ελλδας στη δραχμ παρνουν να να τα στελχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μετ απ το μλος της Κεντρικς Επιτροπς του κμματος Γιννη Μηλι που χαρακτρισε τις θσεις Λαφαζνη, ως «μειοψηφα», ρθε και ο κοινοβουλευτικς εκπρσωπος του κμματος Δημτρης Παπαδημολης να ξεκαθαρζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετε την επιστροφ στη δραχμ.

 

Παπαδημολης: Δεν υιοθετομε την πολιτικ επιστροφς στη δραχμ

ΠαπαδημοληςΟ ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετε την επιστροφ στη δραχμ ξεκαθρισε ο Δημτρης Παπαδημολης, παρνοντας σαφες αποστσεις απ τη θση του Παναγιτη Λαφαζνη υπρ της επιστροφς της Ελλδας στη δραχμ.

«O ΣΥΡΙΖΑ χει αποφασσει, μετ απ πολυετες συζητσεις, και με μεγλη πλειοψηφα του Συνεδρου του, τι δεν υιοθετε την πολιτικ επιστροφς στη δραχμ.

σα λει ο Αλξης Τσπρας παντο, εκφρζουν τις συλλογικς, συνεδριακς μας θσεις. Η λλη ποψη που εκφρζει ο Παναγιτης Λαφαζνης εναι σεβαστ, αλλ εναι μειοψηφικ», τνισε ο Δημτρης Παπαδημολης, μιλντας στον ραδιοσταθμ Real.

Ο κ. Παπαδημολης προσθεσε πως «αυτ την ρα, μως, και με τη συνδρομ του Παναγιτη Λαφαζνη, πρπει να εργαστομε για να υλοποισουμε με ταχτητα και συνπεια σα χουμε συλλογικ αποφασσει».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρσει με σοβαρτητα, με εντητα και εξωστρφεια, ττε δεν θα πετχουμε τους στχους μας. Θα βυθιστομε σε μια εσωστρφεια που θα οδηγσει σε μια απσπαση απ τις ανγκες των καιρν», κατληξε.

 

Μηλις: Οι θσεις Λαφαζνη εναι μια μειοψηφα -Δεν επηρεζουν την πολιτικ του ΣΥΡΙΖΑ

Μηλις«δειασμα» στον Παναγιτη Λαφαζνη και την Αριστερ Πλατφρμα του ΣΥΡΙΖΑ κανε το μλος της Κεντρικς Επιτροπς του κμματος Γιννης Μηλις, ο οποος χαρακτρισε τις θσεις Λαφαζνη, ως «μειοψηφα».

«Οι θσεις Λαφαζνη εναι μια μειοψηφα που δεν επηρεζει την πολιτικ του ΣΥΡΙΖΑ» δλωσε ο οικονομολγος και κορυφαος στλεχος της Κουμουνδορου στο Mega, ο οποος ωστσο τνισε τι γνεται διλογος στο εσωτερικ της αξιωματικς αντιπολτευσης, χωρς να υπρχει πντως κνδυνος να αλλξουν οι θσεις του κμματος σον αφορ την παραμον της Ελλδας στην ευρωζνη.