2014

Βασλης Φουρτονης. δσκαλος

7 2013

ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΑΟΤο ενδεχμενο των τριπλν εκλογν τον Μιο (δημοτικς, ευρωεκλογς και εθνικς) χει ξεκινσει να συζητιται και πλι στο Μγαρο Μαξμου ως ιδιατερα πιθαν. Στην πραγματικτητα ποτ δεν σταμτησε να συζητιται καθς τα επιχειρματα υπρ του εναι συντριπτικ:

- Τα μτρα που θα αναγκαστε να λβει η κυβρνηση μετ την προεδρα της Ε.Ε. τον Ιονιο-Ιολιο, καθς ο προπολογισμς που ψηφζεται σμερα δεν βγανει

- Η σφδρα πιθαν πρωτι (και μλιστα με μεγλη διαφορ) του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογς που θα οδηγσει σε (να) κρση τη συγκυβρνηση

 

Το «κλπο»

Το γεγονς τι οι σχεδιασμο του Μεγρου Μαξμου αφνουν ορθνοιχτο το ενδεχμενο να πραγματοποιηθον διπλς εκλογς (που θα γνουν τριπλς) το Μιο το αποτυπνει, κατ τους γνωρζοντες, η απφαση οι δημοτικς και περιφερειακς εκλογς θα πραγματοποιηθον χι μαζ, πως προβλπει ο Καλλικρτης, αλλ μα εβδομδα πριν τις ευρωεκλογς: Στις 18 και στις 25 Μαου αντστοιχα.

Πρκειται για να «κλπο» στο οποο αντιδρ ο ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγε κατευθεαν στις τριπλς κλπες χωρς μως να στηθον τριπλς κλπες, κτι το οποο θα δημιουργοσε, εκτς των λλων, και λειτουργικ προβλματα στη διεξαγωγ των εκλογν.

Σμφωνα με αυτ:

-Την πρτη Κυριακ (18 Μαου) θα πραγματοποιηθον εθνικς και αυτοδιοικητικς εκλογς (α’ γρος)

- Τη δετερη Κυριακ (25 Μαου) θα πραγματοποιηθον ευρωεκλογς μαζ με το β’ γρο των αυτοδιοικητικν εκλογν.

Μ’ αυτ τον τρπο η κυβρνηση θα επιχειρσει να μεισει τη σημασα των εκλογν ΟΤΑ ελπζοντας να διασωθον «γαλζιοι» και «πρσινοι» περιφερειρχες και δμαρχοι, εν, πως γνεται εκολα αντιληπτ, χνεται κθε πολιτικ σημασα των ευρωεκλογν.