Βασλης Φουρτονης. δσκαλος

7 2013

 Χρυσ Αυγ Να στοιχεα - φωτι για τη δρση της Χρυσς Αυγς χουν στα χρια τους οι ανακρτριες Ιωννα Κλπα και Μαρα Δημητροπολου. Πρκειται για στοιχεα που διαβιβστηκαν απ την Αντιτρομοκρατικ Υπηρεσα και περιλαμβνουν μεταξ λλων δο βντεο τα οποα εκτιμνται ως ιδιατερα σημαντικ απ τις ανακριτικς Αρχς.

Τα στοιχεα συμπεριελφθησαν στην δικογραφα για τη Χρυσ Αυγ και επειδ απαιτεται χρνος για τη εξτασ τους, οι ανακρτριες ζτησαν την αναβολ των απολογιν των τριν κατηγορομενων βουλευτν της ΧΑ Μποκουρα, Ηλιπουλου και Γερμεν.

Σμφωνα με πληροφορες οι ανακρτριες παρλαβαν σκληρ εξωτερικ δσκο ηλεκτρονικο υπολογιστ με τερστιο γκο δεδομνων απ υπολογιστς των κατηγορομενων, στικκια, στοιχεα απ ανκτηση σβησμνων αρχεων απ τους συγκεκριμνους υπολογιστς καθς και ρσεις τηλεφωνικν απορρτων.

σον αφορ το οπτικοακουστικ υλικ, το να βντεο εναι απ ορκωμοσα νων μελν της οργνωσης σε γραφεα της Χρυσς Αυγς, εν το λλο απ εκπαδευση νων μελν με πραγματικ πλα, παρουσα τουλχιστον ενς βουλευτ.

Σε δλωσ του στο Εφετεο της Αθνας που βρθηκε μαζ με λλους υποστηρικτς της ΧΑ για συμπαρσταση στους τρεις κατηγορομενους βουλευτς, ο Ηλα Κασιδιρης αφο ευχθηκε χρνια πολλ στον Νκο Μιχαλολικο, σχολασε για την αναβολ της απολογας τους: «Δθηκε υποχρεωτικ προθεσμα στους βουλευτς για να γνουν ρευνες σε μαντρι μια μοναστρια και να βρεθον τα υπερ-πλα της Χρυσς Αυγς».

Στο μεταξ, διαφορετικ στση ναντι των υπολοπων συναδλφων του φανεται να τηρε ο βουλευτς Κορινθας Στθης Μποκουρας, ο οποος χαρακτηρζει νομτυπες τις ρευνες που γιναν στα σπτια των κατηγορομενων βουλευτν χθες απ την Αντιτρομοκρατικ Υπηρεσα.

Νωρτερα οι ανακρτριες της υπθεσης με διταξη τους απρριψαν την ατηση αποφυλκισης του Χρστου Παππ αναφροντας, μεταξ λλων, τι ο βουλευτς λλαξε «ψιμα» στση σχετικ με τις απψεις του για τον Χτλερ και τον κοινοβουλευτισμ.

Σμφωνα με πληροφορες οι ανακρτριες κρνουν τι η ιδεολογα του κατηγορουμνου δεν θα αφοροσε την ανκριση αν δεν οδηγοσε σε εγκλματα εν τονζουν τι με προκλυμμα τη βουλευτικ ασυλα ο Χρστος Παππς ταν «επικεφαλς εγκληματικς οργνωσης».