...

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

30 2013

http://1.bp.blogspot.com/_twVvFJ-u0NQ/TNmGcfsY-lI/AAAAAAAADYo/vzBTt8uMffQ/s1600/Image+dimos+dimiourgias.jpgΗ Κνησης Δημοτν «ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με δελτο τπου που εξδωσε σχετικ με τη μη ψφιση απ το Δημοτικ Συμβολιο του προπολογισμο του Δμου αναφρει:

«Το δελτο τπου της κνησης μας με ημερομηνα 20-11-13, σχετικ με την αποδοχ και ψφιση απ το Δημοτικ Συμβολιο της  πρτασς μας για μεωση των δημοτικν τελν κατ 19% ξεκινοσε με την εξς υπενθμιση- διαπστωση: πως γνωρζετε η δημοτικ αρχ του κ. Ιωαννδη διανει την 8η χρονι της θητεας της και τη 12η της δημοτικς παρταξς του στη διοκηση του δμου μας. Δυστυχς μως χι μνο δεν μαθε να διοικε και να προγραμματζει σωστ αλλ οτε και να αντιλαμβνεται τον παλμ και τις αγωνες της κοινωνας μας ασκντας  τσι πολιτικ του «βλπουμε και κνουμε».

 

Στο Δημοτικ Συμβολιο της 27/11/2013  χι μνο αποδεχτηκε, για λλη μα φορ, η παραπνω αυτ διαπστωση, αλλ αποκαλφθηκε, με τον πιο τραγικ τρπο, η αποσνθεση και η αδυναμα της δημοτικς αρχς του κ. Ιωαννδη, αφο για πρτη φορ στην ιστορα της πλης, δεν πρασε ο Προπολογισμς του επμενου οικονομικο τους που πρτεινε η δια Δημοτικ Αρχ.

Αυτ συνβη γιατ:

•  Η δημοτικ αρχ του κ. Ιωαννδη εναι ανκανη να συντξει ναν αξιπιστο προπολογισμ.

•  Και αυτς ο προπολογισμς αποτπωνε για μα χρονι ακμη  τη λογικ της δημοτικς αρχς, πως αυτ εκφρζεται απ την πολιτικ των πελατειακν σχσεων και των απευθεας αναθσεων, της μη περιστολς δαπανν, της μη αποφυγς νων δαπανν και χρεν, της μη εξφλησης των οφειλν, της λλειψης κονδυλων για απαλλοτρισεις γης, της μη αξιοποησης της δημοτικς περιουσας και της μη σωστς διαχερισης του δημσιου χρματος.

•  Προσπθησε να στηρξει αυτ την αδυναμα της στη δικαιολογα της περιστολς των κρατικν κονδυλων, ταν χρνια τρα, αδυνατοσε να τα αξιοποισει αλλ και να σηματοδοτσει με αυτ υπερβσεις.

•  Αγνησε τις τεκμηριωμνες προτσεις του συνλου της αντιπολτευσης, οι οποες διναν διξοδο στο μλλον της πλης μας, σε συνδυασμ και με τις προτσεις της για το τεχνικ πργραμμα.

•  χει εγκλωβισθε σε μα τροχι παρακμς, μσα απ προσωπικς αντιθσεις και στρατηγικς των προσπων που συγκροτον την πλειοψηφα της δημοτικς αρχς που κινδυνεει να εξελιχθε σε αποσθρωση για την δια την πλη μας.

 

Η κνηση δημοτν Βριλσσια Δμος Δημιουργας θλει να εστε ενμεροι για τις τσο σοβαρς εξελξεις που συμβανουν στην πλη μας, αφο λοι μας σε μια εποχ βαθις οικονομικς και κοινωνικς κρσης, πρπει να αντιληφθομε την πλη μας, χι ως πλη «ξενοδοχεο», αλλ ως μια πλη με ραμα και δυναμικ που χι μνο δεν πρπει να την αφσουμε σε λθος χρια, ανκανα ακμα και για τα στοιχειδη, αλλ να την αναδεξουμε σε μα Πολιτεα Δημοτν  που φροντζει το μλλον  των μελν  και των παιδιν της.

Εμες συνεχζουμε και πιστεουμε τι με τις τεκμηριωμνες και ρεαλιστικς προτσεις μας και συνεργασα με τις λλες δυνμεις της αντιπολτευσης, θα καταφρουμε να επιβλλουμε μια λλη λογικ σνθεσης του προπολογισμο του Δμου, με μοναδικ γνμονα, τη διαφνεια στις διαδικασες και το σεβασμ στο δημσιο χρμα και την ανπτυξη του Δμου αλλ και την απομκρυνση της δημοτικς αρχς μετ απ τις επμενες δημοτικς εκλογς του Μαου του 2014, στις οποες εσες θα κληθετε να ελγξετε τη διοκηση και το κυριτερο να λβετε αποφσεις για την επμενη ημρα.»