:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

28 2013

http://1.bp.blogspot.com/-berXbw_7n7I/UoZYEV0_JYI/AAAAAAAAKDo/F2hle5oDJWc/s1600/1390558_10201570778330211_344779124_n+(1).jpgΑπ το πρτο μνημνιο του Μαου του 2010 μχρι σμερα η φεση προκλεσε διγκωση του χρους κατ 38,5% του ΑΕΠ εκτοξεοντς το και «καταβροχθζοντας» λο το φελος απ το PSI (38,6% ελφρυνση χρους ως το 2013). Αυτ αναφρει ο ΟΟΣΑ στην κθεσ του για την Ελλδα, συστνοντας να μην ληφθε καννα νο μτρο, ακμη και αν υπρχει απκλιση στο λλειμμα γιατ τα μτρα δεν αποδδουν αλλ μνο τροφοδοτον την φεση

Με βση την κθεση του ΟΟΣΑ, διαπιστνεται απλεια ση με το 6% του ΑΕΠ στην ελληνικ οικονομα λγω της τερστιας φοροδιαφυγς – εισφοροδιαφυγς. Καταγρφει 35% αξηση του περιθωρου κρδους των εξαγωγικν εταιρειν, αναδεικνει την πολ χαμηλ ποιτητα των ελληνικν υποδομν, αλλ και το διπλσιο απ λλα κρτη σε μνημνιο φορτο μτρων για τους φτωχτερους λληνες.

Ο ΟΟΣΑ εκτιμ μικρτερη φεση φτος (3,5%) αλλ διατρηση της φεσης και το 2014. Για την κρση στην Ελλδα επε τι εναι η πιο μεγλη της σγχρονης εποχς σε βθος και σε χρνο και συγκρνεται μνο με το κρχ του 1930 στις ΗΠΑ.

Σε αριθμος:

– Ο δεκτης κερδοφορας στις εξαγωγς ως προς το εργατικ κστος αυξθηκε κατ 35% περπου απ το 2010 στην Ελλδα

– Καταγρφει μεωση μισθν στην Ελλδα κατ 20,2% την περοδο 2009 – 2012 η οποα εναι μεγαλτερη στον ιδιωτικ τομα (-21,2%) αλλ και στον καττατο μισθ (-24,3%)

–η μεωση του χρους λγω του PSI πως αυτ αποτυπνεται ως και το 2013 (σημ. γιατ το φελος φανεται μεγαλτερο σο περνον τα χρνια) φτνει στο 38,6% του ΑΕΠ. Πτωτικ (κατ 0,3% του ΑΕΠ) συνβαλλαν και οι αποκρατικοποισεις.

– Μεγαλνει το χρηματοδοτικ κεν. Μα να γενι απ ληξιπρθεσμα χρη του Δημοσου καταγρφει ο ΟΟΣΑ. Λει τι τα χρη ως και τον Σεπτμβριο μειθηκαν κατ 2,2 δισ. ευρ, ναντι στχου 6,5 δισ. ευρ και τι ο φετινς στχος αποκρατικοποισεων μειθηκε σε 1,6 απ 2,6 δισ. ευρ (λγω ΔΕΠΑ). Και οι δο αυτο παργοντες, εκτιμ τι θα αυξσουν το χρηματοδοτικ κεν 2014- 2015 που μχρι σμερα υπολογζεται σε 10 δισ. ευρ.

– Παρ λα αυτ συστνει, ακμη και αν υπρχουν αποκλσεις, να μην ληφθον να μτρα, γιατ υπρχει κνδυνος πρσθετης φεσης και επιδενωσης των δη πολ δσκολων κοινωνικν συνθηκν.

– Εκτιμ τι τα μνημνια υποεκτμησαν συστηματικ της επδραση στην φεση. Οι πολλαπλασιαστς στην Ελλδα εκτιμται τι ακμη και σμερα εναι πιο πνω απ 1% ναντι 0,5% που εναι το συνηθισμνο (δηλαδ 10 ευρ μτρων φρουν 5 ευρ φεσης σε λλα κρτη εν στην Ελλδα η φεση εναι πιο μεγλη απ την αξα των μτρων….).

– Θεωρε πιθαν φτος το πρωτογενς πλενασμα και καταγρφει στην Ελλδα την μεγαλτερη δημοσιονομικ προσαρμογ σε σχση με κθε λλο κρτος στο 9% του ΑΕΠ ως και το 2012.

– Απ φοροδιαφυγ και εισφοροδιαφυγ η Ελλδα χνει κθε χρνο δισεκατομμρια. Μνο απ τους αυτοαπασχολομενους το κστος στα σοδα εναι 1,75% του ΑΕΠ ετησως (περπου 3,5 δισ. ευρ). Αν μειωνταν τα εππεδα φοροδιαφυγς – εισφοροδιαφυγς στον μσο ρο του ΟΟΣΑ η Ελλδα θα εχε ΑΕΠ υψηλτερο κατ 6%.

– Στα κρατικ ταμεα το 42% των εσδων απ ΦΠΑ και το 47% των εισφορν κοινωνικς ασφλισης, αναλογες που χουν «πσει» λγω κρσης και εναι οι χαμηλτερες (ΦΠΑ) απ τις πιο χαμηλς (στα ταμεα) των ανεπτυγμνων οικονομιν του κσμου. Το ποσοστ εισπραξιμτητας κατ μσο ρο εναι στο 64%-67%.

– Στον τραπεζικ τομα φυγαν κεφλαια 87 δισ. ευρ και δεν χουν επιστρψει σε αντθεση με την Πορτογαλα. Τα μη εξυπηρετομενα δνεια φτνουν στο 29%

– Τα περιθρια κρδους των επιχειρσεων στην Ελλδα εναι πολ μεγλα. Διευρνθηκαν μλιστα με τη κρση, ροκανζοντας το φελος στην ανταγωνιστικτητα απ την μεγλη περικοπ μισθν και προκαλον.

– Πραν της επιβολς του ελχιστου εγγυημνου εισοδματος συστνει και πργραμμα στισης στα σχολεα, στο πρτυπο αυτο που εφαρμζεται σε Γαλλα και ΗΠΑ. Θα κοστζει 0,4% του ΑΕΠ ( με εκτμηση κστους 3 ευρ αν γεμα για το κρτος) και τα χρματα, αναφρει θα πρπει να εξοικονομηθον απ λλες κοινωνικς δαπνες.

– Συστνει και κατργηση επιδματος ανεργας (means tested unemployment assistance) αν εδραιωθε το παραπνω πλγμα παροχν, σε συνδυασμ με επκταση υγειονομικς κλυψης ανργων. Συστνει και αυστηρτερους μηχανισμος συμμετοχς ανργων σε προγρμματα κατρτισης - ερεσης εργασας για να δικαιονται τις παροχς.

– Ζητε πρσθετες παρεμβσεις στο χρος με βση την συμφωνα του Νοεμβρου του 2012, εφσον αυτς κριθον αναγκαες και επικυρωθε τον Απρλιο του 2014 το πρωτογενς πλενασμα της ελληνικς οικονομας. Στις παρεμβσεις καταγρφει επιμκυνση των δανεων και της περιδου χριτος αλλ και μεωση των επιτοκων.

 

Τι προτενει

http://www.thepressproject.gr/photos/gallerys/1403154_10153489988125408_1500760385_o1385629593.jpgΣτη σελδα 50, σον αφορ την εκπαδευση, το δγμα εναι: «Αναθεωρστε το σνταγμα - ιδρστε ιδιωτικ πανεπιστμια - Βλτε δδακτρα - δστε φοιτητικ δνεια».

 

Κατ τα λοιπ:

* Η πλρης απελευθρωση της πλησης και της διαμρφωσης των τιμν των εκατοντδων μη συνταγογραφομενων φαρμκων, στε αυτ να πωλονται πλον και στα σοπερ μρκετ, πως δη χει επιτραπε με πρσφατη Κοιν Υπουργικ

Απφαση των υπουργν Ανπτυξης και Υγεας για τις βιταμνες και τα συμπληρματα διατροφς.

Η ρθμιση αυτ εκτιμται τι θα προκαλσει σφοδρς αντιδρσεις απ το φαρμακευτικ κλδο, καθς συνεπγεται μεταφορ τζρου εκατοντδων εκατομμυρων ευρ στα σοπερ μρκετ.

Αξζει να σημειωθε τι εκτς «κειμνου» ο κ. Γκουρα τχθηκε υπρ και της πλησης συνταγογραφομενων φαρμκων απ τα σοπερ μρκετ, ακμη και της παρασκευς φαρμκων ιδιωτικς ετικτας.

Αμσως μετ τη συγκεκριμνη αναφορ, κκλοι του υπουργεου Ανπτυξης υπογρμμιζαν τι η απελευθρωση θα αφορ μνο τα μη συνταγογραφομενα φρμακα.

Στον κλδο των φαρμακεων, ο ΟΟΣΑ εισηγεται επσης την πλρη απελευθρωση του ωραρου λειτουργας των φαρμακεων, την κατργηση του μγιστου αριθμο των αδειν κ.ο.κ.

Η κατργηση της μγιστης διρκειας ζως των 5 ημερν για το φρσκο γλα που ισχει μνο στη χρα μας. Με τον τρπο αυτ, θα επιτραπε στις γαλακτοβιομηχανες να κυκλοφορσουν προντα με ημερομηνα λξης απ μα μχρι και... δκα μρες ανλογα με τη μθοδο παστερωσης.

Κι αυτ το θμα αναμνεται τι θα πυροδοτσει νο κκλο αντιδρσεων τσο απ την ελληνικ γαλακτοβιομηχανα σο και απ τους παραγωγος.

* Η αναθερηση του θεσμικο πλαισου για τα αρτοποιεα και τον τρπο πλησης του ψωμιο. Πλον το ψωμ θα ζυγζεται και θα πωλεται υποχρεωτικ με το κιλ στους φορνους και χι σε κομμτια που μπορε να ζυγσουν πολ λιγτερο απ’ αυτ για το οποο πληρνει ο καταναλωτς.

* Η πλρης απελευθρωση της κυριακτικης λειτουργας λων των καταστημτων (πολυκαταστματα, malls κ.ο.κ) και χι μνο εκενων που εναι μικρτερα απ 250 τ.μ με πρσχημα τη λειτουργα του ανταγωνισμο και τη δημιουργα 30.000 νων θσεων εργασας.

Το θμα αυτ ληξε λγους μνες πριν, με το υπουργεο Ανπτυξης να τσσεται κατ της λειτουργας τις Κυριακς των καταστημτων νω των 250 τ.μ. Ωστσο, ενδχεται να ανακινσει το θμα, με το επιχερημα τι αποτελε πρταση του ΟΟΣΑ.

* Η απελευθρωση του ποσοστο των εκπτσεων στα καινοργια βιβλα, που σμερα περιορζεται σε μνο 10%.

* Η δυναττητα εκπτσεων -που σμερα απαγορεονται- σε καταστματα stock και outlets.

* Η απελευθρωση της δημιουργας νων ξενοδοχειακν μονδων σε περιοχς πως η Αττικ, με την κατργηση της ννοιας του «κορεσμο» και την αλλαγ χωροταξικν διατξεων που θα διευκολνουν την αλλαγ χρσης κτηρων στε να μετατρπονται σε ξενοδοχεα.

* Η ρση περιορισμν στην κρουαζιρα, πως λ.χ. η υποχρωση τα πλοα που ξεκινον απ κποιο λιμνι να επιστρφουν πσω σε αυτ κ.ο.κ.

* Η κατργηση της διαδικασας ελγχου και γκρισης απ το Γενικ Χημεο του Κρτους σε ,τι αφορ στα απορρυπαντικ.

Σχετικ με την αγορ του τσιμντου, η κθεση του ΟΟΣΑ σημεινει τι οι ακριβς υποδομς που απατονται στην περπτωση ενς μη παραγωγο ανεβζουν τις τιμς.

Συγκεκριμνα, τα σιλ που αποθηκεεται το τσιμντο, απ ναν π.χ. εισαγωγα πρπει να χουν χωρητικτητα τουλχιστον 500 τνων. Αυτ τελικ σημανει πως λγω κστους της επνδυσης, περιορζεται ο ανταγωνισμς και ανεβανουν οι τιμς για τον καταναλωτ.

Προστθεται επσης τι το τλος 2% επ της λιανικς τιμς του τσιμντου υπρ του Ταμεου Συντξεως των εργαζομνων αυξνει το οριακ κστος και δημιουργε περιττς δαπνες τσο για τους παραγωγος σο και για τους εισαγωγες τσιμντου, εν μεινει την ευελιξα των τιμν τους στην αγορ.