Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

19 2013

Εναι να σημαντικ βμα στο δρμο μας προς την ελευθερα, ανφερε ο Παλαιστνιος εκπρσωποςΓια πρτη φορ στα χρονικ οι Παλαιστνιοι ψφισαν σμερα, στη Γενικ Συνλευση των Ηνωμνων Εθνν, ασκντας το δικαωμα που απκτησαν ταν το καθεστς τους στον Οργανισμ αναβαθμστηκε σε αυτ του «κρτους-παρατηρητ»

Συγκεκριμνα ο Παλαιστνιος εκπρσωπος στον ΟΗΕ, Ριγιντ Μανσορ, ψφισε για την ανδειξη ενς απ τους δικαστς του Διεθνος Ποινικο Δικαστηρου για την πρην Γιουγκοσλαβα, υπ τα χειροκροτματα των συναδλφων του απ λλες χρες.

«Εναι να σημαντικ βμα στο δρμο μας προς την ελευθερα, την ανεξαρτησα και το καθεστς του πλρους μλους των Ηνωμνων Εθνν», τνισε ενπιον της Συνλευσης.

Ο εκπρσωπος του Ισραλ Νταβντ Ρετ απ την πλευρ του εξφρασε τη δυσαρσκει του για τα χειροκροτματα που συνδευσαν την ψφο των Παλαιστινων, κατηγορντας τους τι στρεψαν την προσοχ επνω τους και χι στην ψηφοφορα που ταν σε εξλιξη.

Σημεωσε τι το Ισραλ επιμνει τι η Παλαιστινιακ Αρχ δεν εναι κρτος και δεν πληρο τις προποθσεις για να γνει.

Η Παλαιστνη απκτησε καθεστς κρτους-μη μλους πρσι τον Νομβριο. Δεν μπορε να ψηφζει αποφσεις αλλ δικαιοται να ψηφζει για την εκλογ των δικαστν των διεθνν δικαστηρων που εξαρτνται απ τον ΟΗΕ.

Εναι επσης μλος της Unesco και χει εκφρσει την επιθυμα να ενταχθε και στο Διεθνς Ποινικ Δικαστριο.