,

12 2013

Ανατροπ στην Υγεα - 6.000 γιατρο του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥΕναι ββαιο τι απολσεις δεν προβλπονται, αλλ προβλπονται και δρομολογονται διαθεσιμτητες στους γιατρος του ΕΟΠΠΥ. Η σγχυση που δημιουργθηκε με τις δηλσεις του υπουργο Υγεας δωνι Γεωργιδη σχετικ με τις πληροφορες τι πρκειται να απομακρυνθον 1.200 γιατρο απ μονδες του ΕΟΠΠΥ κρβει το σχεδιασμ να υπαχθον και αυτο στο πργραμμα κινητικτητας το 2014.

Σμφωνα με πηγς του υπουργεου Διοικητικς Μεταρρθμισης, η αξιολγηση στις δομς του ΕΟΠΠΥ δεν θα χει ολοκληρωθε ως το τλος του τους, επομνως οι εργαζμενοι στον οργανισμ αποκλεεται να αποτελσουν δεξαμεν διαθεσιμτητας για το δετερο κμα στην εφαρμογ του μτρου που αφορ 12.500 υπαλλλους για τον Δεκμβριο. Ωστσο, για την επμενη χρονι το «πλεονζον προσωπικ» του ΕΟΠΠΥ θα οδηγηθε στη διαθεσιμτητα και αυτ αφορ περισστερους απ 1.200 γιατρος.

Αναφορικ με το τι οι γιατρο του ΕΟΠΥΥ θα αποτελσουν «δεξαμεν» για τις 4.000 απολσεις του 2013, πηγς του υπουργεου Διοικητικς Μεταρρθμισης υπενθμιζαν με νημα τι «το θμα αυτ χει κλεσει στην πρσφατη συνεδραση του Κυβερνητικο Συμβουλου Μεταρρθμισης, ταν ο διος ο πρωθυπουργς ζτησε απ τους υπουργος του να προχωρσουν μεσα σε αξιολγηση των δομν των ΝΠΙΔ, απ” που και θα προλθουν οι 1.270 που απομνουν». Αναφορικ με τις απολσεις του 2014 απ τη Βασιλσσης Σοφας πταγαν το μπαλκι στο υπουργεο Υγεας τονζοντας τι «θα προκψει απ την αξιολγηση του ΕΟΠΥΥ».

 

Γεωργιδης: Δεν απκλεισε απολσεις γιατρν το 2014

Πντως, ο διος ο υπουργς Υγεας μιλντας χθες το βρδυ στο mega δεν απκλεισε το ενδεχμενο απολσεων για το 2014 δεσμευμενος μνο τι «δεν θα μεταβληθε ο αριθμς των γιατρν του ΕΟΠΥΥ». Που μεθερμηνευμενο θα πει τι μπορε να απομακρυνθον γιατρο απ συγκεκριμνες ειδικτητες που θεωρονται πλεονζουσες και να προσληφθον λλοι ειδικοττων στις οποες υπρχουν ελλεψεις.

Ο υπουργς Υγεας δωνις Γεωργιδης συναντθηκε χθες με τον πρεδρο του Ιατρικο Συλλγου Αθνας (ΙΣΑ) και τον διαβεβαωσε τι δεν θα υπρξει καμα απλυση γιατρο του ΕΟΠΠΥ. Αλλ σημεωσε επσης τι «δεν θα πληρνουμε αυτος που δεν χρειαζμαστε» και αυτ εναι κτι που μπορε να ερμηνευθε ποικιλοτρπως. λλωστε, το επμενο στδιο της διαθεσιμτητας εναι δηλο και δεν χει γνει σαφς αν μετ το οκτμηνο ο εργαζμενος επιστρφει στο προηγομενο καθεστς βγανει στην ανεργα.

«Γενικ για το τι θα γνει στον ΕΟΠΥΥ, θα χουμε την πλρη εικνα ταν ολοκληρωθε η αξιολγησ του και θα μπορομε, μετ απ μακρ διλογο με λους τους γιατρος και τις ενσεις τους, να παρουσισουμε και να συμφωνσουμε για το πλρες σχδιο», επε ο υπουργς.