30

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

9 2013

νοιξαν οι εργασες του 30ου Πανελλνιου συνεδρου της Μαθηματικς Εταιρεας στην Καρδτσα.

Στην πρτη ημρα των εργασιν του συνδρους καλωσρισε η οργανωτικ επιτροπ του συνεδρου που αποτελετε απ τον πρεδρο Δημακο Γεργιο την Φαλγγα Αρετ και προδρου τοπικο παραρτματος Μαθηματικς εταιρεας και ο πρεδρος της επιστημονικς επιτροπς Χριστδουλος Αθανασιδης.

Στην ναρξη των εργασιν τμησαν με την παρουσα τους οι βουλευτς Καρδτσας Σπρος Ταλιαδορος, Ασημνα Σκνδρα, ο περιφερειρχης Θεσσαλας Κστας Αγοραστς Αντιπεριφερειρχης Καρδτσας Βασλης Τσικος, η θεματικ Αντιπεριφερειρχης Γεωργα Κκκαλη Κουβλη οι Δμαρχοι Καρδτσας Κστας Παπαλς, Μουζακου Γιργος Κτσος, η αντιδμαρχος Πλαστρα λγα Χρστου, εκπρσωπος της Ιερας Μητρπολης, προστμενοι δευτεροβθμιων υπηρεσιν απ την Θεσσαλα και φυσικ πρσωπα απ την Μαθηματικ Κοινωνα απ λη την Ελλδα.

Οι εργασες του συνεδρου ολοκληρνονται την Κυριακ και το τριμερο θα αναδεχθον και θα αποτελσουν αντικεμενο προβληματισμο και προτσεων θεματικς περιοχς που αναφρονται στην Προοπτικ και κατεθυνση στα Μαθηματικ για νους Επιστμονες καθς και στην Μαθηματικ παιδεα στο Λκειο και την σνδεση της με τις εξετσεις για την τριτοβθμια εκπαδευση.

Σμφωνα με τις δηλσεις του προδρου της Μαθηματικς εταιρεας εξρε τη σημασα του συνεδρου για την τοπικ κοινωνα αλ και για ολκληρη την επιστμονικ κοιντητα της πατρδας μας

Η πρεδρος του τοπικο παραρτματος Αρετ Φαλγγα καλωσρισε τους συνδρους τονζοντας τι εναι πλον επιτακτικ ανγκη να συνδεθον τα Μαθηματικ με τις πραγματικς καταστσεις και να δοθε μφαση στις ιδες και την φαντασα των παιδιν. Τλος Ευχαρστησε λα τα με λη της Ε.Μ.Ε τους συνδιοργανωτς που εναι η περιφρεια Θεσσαλας και ο Δμος Καρδτσας καθς και τους ιδιτες χορηγος.

Ο Αντιπεριφερειρχης κ. Βασλης Τσικος μεταξ των λλων τνισε τι: «Πρκειται για μια διοργνωση πανελλαδικς εμβλειας με ευρεα απχηση χι μνο στο κσμο της μαθηματικς επιστμης αλλ γενικτερα στην κοινωνα. Εξλλου τα μαθηματικ με διφορους τρπους κανονζουν και επηρεζουν τη ζω μας. Και ας μην ξεχνμε πως οι αρχαοι λληνες φιλσοφοι θεταν την επιστμη των μαθηματικν στην κορυφ της επιστημονικς πυραμδας. Θυμζω απλ τι ο Πλτωνας στην ιδανικ πολιτεα πρτεινε ως μσο κατταξης των πολιτν, τις επιδσεις τους στην παιδεα και ιδιατερα στην μαθηματικ επιστμη. Ας ρθουμε μως στο σμερα.»

Σ’ αυτ το συνδριο θα πραγματοποιηθον οκτ κεντρικς ομιλες απ τους ακλουθους Καθηγητς Πανεπιστημων της χρας: Ιωννη Αντωνου, Απστολου Γιαννπουλου, Νικλαου Παπαναστασου, Νικλαου Χριστοδουλκη, Μνου Δανζη, Βασιλικς Φαρμκη, Δημτριου Πουλκη και Σταρου Παπασταυρδη. Ακμη, θα διοργανωθον δο στρογγυλ τραπζια με τα εξς θματα προς τοποθτηση, συζτηση και ανταλλαγ απψεων: Α) «Προοπτικ και κατεθυνση στα Μαθηματικ για νους επιστμονες», Β) «Μαθηματικ Παιδεα στο Λκειο και σνδεσ της με τις εξετσεις για την Τριτοβθμια Εκπαδευση».

Οι σνεδροι θα χουν τη δυναττητα να παρακολουθσουν 87 διαλξεις – εισηγσεις των αντστοιχων εργασιν, οι οποες δημοσιεονται στα πρακτικ του συνεδρου. Αυτς βασζονται στις ακλουθες τσσερις βασικς θεματικς εντητες: Α) Καινοτμες εφαρμογς των μαθηματικν στην τεχνολογικ ανπτυξη, στην οικονομα και στις κοινωνικς επιστμες, Β) Βασικ μαθηματικ ρευνα στα θεωρητικ και εφαρμοσμνα μαθηματικ, Γ) Αλληλεπδραση της διδακτικς των μαθηματικν με την εξλιξη των μαθηματικν εννοιν, την εξλιξη της ψηφιακς τεχνολογας, τις μαθησιακς δυσκολες και τις ειδικς ικαντητες και Δ) Η Ευκλεδεια γεωμετρα στην εκπαδευση και στην κοινωνα.

 

ΦΩΤΟΛΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

http://www.karditsaportal.gr/sites/default/files/fotoreportes.jpg

 

http://www.karditsaportal.gr/sites/default/files/MA8MAETE.jpg2.jpg

 

http://www.karditsaportal.gr/sites/default/files/PROEDROS-MA.jpg

 

http://www.karditsaportal.gr/sites/default/files/MA8MAETE.jpg3.jpg

 

http://www.karditsaportal.gr/sites/default/files/MA8MAETE.jpg1_0.jpg

http://www.karditsaportal.gr/sites/default/files/MA8MAETE.jpg5.jpg

 

http://www.karditsaportal.gr/sites/default/files/MA8MAETE.jpg6.jpg