Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Τρτη 5 Νοεμβρου 2013

http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/1135244.jpgΣλο χει ξεσηκσει η κομπνα στο ασφαλιστι9κ ταμεο των ναυτικν. Απ τη δικογραφα εμφανζονται ακμη και προσωπικς διασυνδσεις με το χρο της Ν.Δ. αλλ και με λλα «κομματσκυλα», πως καταγρφεται στη δικογραφα και επικαλστηκε μλος του αποκαλομενου κυκλματος που φρεται να δρασε στον Οκο του Νατου, προκειμνου να αποσπσει απ το ασφαλιστικ ταμεο περισστερα απ να εκατομμριο ευρ.

Το «κλπο» φανεται πως στθηκε κυρως απ υπαλλλους του ασφαλιστικο ταμεου, οι οποοι -σμφωνα με το διαβιβαστικ της Αστυνομας- προτρεψαν ιδιοκττη τριν κλινικν να πληρωθε εκ νου για εντλματα που εχαν δη αποπληρωθε, ψους 1.141.000 ευρ! (φωτ. ΑΠΕ)Δο απ τους συνολικ ξι κατηγορουμνους βρσκονται -σμφωνα με τη δικογραφα- στον κκλο των συνεργατν του προδρου του Δ.Σ. του Οκου του Νατου και κομματικο στελχους της Νας Δημοκρατας, Χρστου Παρρ. Η πρτη κατηγορομενη Τζ.Γ., που εναι αποσπασμνη υπλληλος στο υπουργεο Παιδεας, τον χαρακτηρζει «κομματρχη, στη Συγγρο», με τον οποο «εμαστε κολλητο» και «κομματσκυλα», εν η δετερη Λ.Π. εργζεται στο γραφεο του προδρου.

 

Πλαστ παραστατικ

Στη δικογραφα, η οποα σχηματστηκε μετ την καταγγελα ιδιοκττη κλινικν για απτη με πλαστ παραστατικ, περιλαμβνονται οπτικοακουστικ υλικ, αλλ και απομαγνητοφωνημνες συνομιλες απ τον περιβητο κορι της ΕΥΠ. Ανμεσα σε αυτς εναι διλογοι της κατηγορουμνης Τζ.Γ. και με τον Χρστο Παρρ, οι οποοι μως δεν κρθηκαν απ τους οικονομικος εισαγγελες, Γαλην Μπρη και Γιννη Δραγτση, αξιποινοι προκειμνου να προχωρσει εις βρος του η αυτφωρη ποινικ διαδικασα.

Σε επικοινωνα που εχε η «Ε» με τον πρεδρο του Δ.Σ. του Οκου του Νατου, ο Χρ. Παρρς αναφρει τι θα προχωρσει σε λες τις νμιμες ενργειες, προσθτοντας: «Επεσα απ τα σννεφα. Δεν τη γνριζα πριν πω στον Οκο του Νατου και την ξρω μνο ως εκπρσωπο εργαζομνων στο Δ.Σ. Αυτ εναι και η μνη διασνδεση που χω μαζ της, η δια που εχα και με τα υπλοιπα μλη του Δ.Σ.».

Οι ξι κατηγορομενοι, εκ των οποων τσσερις αναμνεται να οδηγηθον σμερα ενπιον του ανακριτ και να ζητσουν να προθεσμα προκειμνου να απολογηθον, βρθηκαν στο στχαστρο των εισαγγελικν λειτουργν, ανογοντς τους μλιστα το δρμο για να ελγξουν λα τα ασφαλιστικ ταμεα που χρηματοδοτονται απ τον ΕΟΠΥΥ.

Το «κλπο» φανεται πως στθηκε κυρως απ δημοσους υπαλλλους, οι οποοι -σμφωνα με το διαβιβαστικ της Αστυνομας- προτρεψαν ιδιοκττη τριν κλινικν να πληρωθε εκ νου για εντλματα που εχαν δη αποπληρωθε, ψους 1.141.000 ευρ. Απ αυτ, πως αναφρεται, οι κατηγορομενοι θα λμβαναν το 50% και το υπλοιπο θα το κρατοσε ο κλινικρχης.

Η τελευταα πρξη τς, κατ την κατηγορα, δρσης τους ολοκληρθηκε την περασμνη εβδομδα, με την επ' αυτοφρω σλληψη τεσσρων κατ τη λψη προκαταβολς, ψους 205.000 ευρ και πλον κατηγορονται κατ περσταση για τα αδικματα της εγκληματικς οργνωσης, της απτης με τις επιβαρυντικς διατξεις περ καταχραστν του Δημοσου (ν.1608/50), της απιστας σχετικς με την υπηρεσα και του ξεπλματος βρμικου χρματος.

 

Απληστα με «κλπα»

Η απληστα τους, πντως, φανεται πως δεν εχε τλος, αφο προτο καν λβουν το σνολο των χρημτων, εχαν δη αρχσει να οργαννουν τα... επμενα «κλπα». Σε διλογο κατηγορομενοι υποστηρζουν τι «χουμε ζητσει 5 εκατομμρια για να πληρσουμε κλινικς», εν ο κλινικρχης κατθεσε: «Μου ξεκνησαν μια συζτηση για να πληρωθ εκ νου χρματα απ Ταμεα για τα οποα χω δη πληρωθε (ληξιπρθεσμα χρη), δηλαδ να "ξεκινσουμε" ακμα μα παρνομη πληρωμ. (...) Τους ενημρωσα τι το μνο Ταμεο απ το οποο χω εισπρξει χρματα εναι του Δημοσου (ΟΠΑΔ). Ττε ο Σ.Γκ. με ρτησε το ποσ της προηγομενς μου πληρωμς. Του απντησα περπου 1,3 εκατομμριο και κνοντας σχετικ μορφασμ, μου δειξε τι ενθουσιστηκε. Επε τι θα μιλσει με κποιους και τι υπρχει καλ πιθαντητα να πληρωθ εκ νου για τις οφειλς που εχα πληρωθε δη απ το Ταμεο».