3.300

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Δευτρα 4 Νοεμβρου 2013

Αποχωρον 3.300 υπλληλοι τραπεζνΤην πρτα της εξδου αναμνεται να δουν ως το τλος του χρνου το αργτερο το πρτο τρμηνο του 2014 περπου 3.300 τραπεζοπλληλοι μσω προγραμμτων εθελοσιας εξδου.

δη η Eurobank λαβε το «πρσινο φως» απ το Ταμεο Χρηματοπιστωτικς Σταθερτητας και τσι ανογει ο δρμος για την ξοδο υπαλλλων απ τον μιλο. Οι πληροφορες αναφρουν τι το πργραμμα της Eurobank μοιζει με αυτ της Πειραις, καθς υπολογζεται τι θα κοστσει περ τα 45 εκατ. ευρ.

Μετ την Eurobank σειρ παρνει η Εθνικ, καθς η διοκηση χει υποβλει να αναπροσαρμοσμνη πρταση προς το ΤΧΣ και την ευρωπακ επιτροπ ανταγωνισμο (DGCom), αναμνοντας την γκρισ τους για να προχωρσει στην ανακονωση των τελικν ρων που θα αφορ τουλχιστον 1.800 τομα.

Να σημειωθε πως η DGCom και η τρικα εχαν θσει προσκμματα στην αρχικ πρταση της Εθνικς, με μφαση τη βιωσιμτητα των ασφαλιστικν ταμεων της τρπεζας. Η πρταση των δανειστν ταν ξεκθαρη, να τεθε σε καθεστς εκκαθρισης το Ταμεο Αυτασφλειας και να υπρξει μερικ αποζημωση του προσωπικο του ομλου σε ποσοστ 25% 40% 60% ανλογα και με ηλικιακ κριτρια. Η Εθνικ θα καταβλει πρσθετα 40 εκατ. στο Ταμεο, αλλ υπρχουν σοβαρς ενστσεις για το κατ πσο μπορε να αποπληρωθε το δνειο των 75 εκατ. που χει δσει στο Ταμεο Αυτασφλισης.

Εθελοσια ξοδο περπου 800 εργαζομνων εξετζει και η διοκηση της Alpha Bank στο πλασιο αναδιρθρωσης που επιχειρεται στο εγχριο χρηματοπιστωτικ σστημα. Σμφωνα με πληροφορες, να ττοιο σχδιο θα μποροσε να αφορ 450 τομα της Alpha Bank και λλα 350 απ την Εμπορικ Τρπεζα. Σημειωτον πως ο μσος ρος ηλικας των εργαζομνων στην Alpha Bank εναι 52 τη και 41 στην Εμπορικ.