Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Σββατο 2 Νοεμβρου 2013

http://aftodioikisi.gr/mediafiles/2013/11/daskala-parelasi-620x320.jpgΗ «καταιγδα» των πικρχολων σχολων που ξσπασε στις εφημερδες και τα μσα κοινωνικς δικτωσης απ την εντυπωσιακ παρουσα της ξανθις γυμνστριας που συνδευε τους μαθητς της του 61ου Δημοτικο Σχολεου στην παρλαση της 28ης Οκτωβρου, προκλεσε ανασττωση και δυσαρσκεια στη μικρ κοινωνα του σχολεου αλλ και πολλ προβλματα στην δια και την οικογνεια της.

πως λνε νθρωποι που την γνωρζουν, ταν ο γιος της, που εναι 17 χρονν, εδε τα σχλια για τη μητρα του ξσπασε σε λυγμος, εν ο σζυγς της που εργζεται στην ΕΥΔΑΠ δεν μπορε να πιστψει πως η γυνακα του γινε πρωτοσλιδο σε εφημερδες και sites. Φυσικ, η δια, βρσκεται σε σχημη ψυχολογικ κατσταση και φοβται ακμη και για τη δουλει της, μιας και εναι κατηγορομενη λες και κανε το ειδεχθστερο γκλημα.

Μιλντας στην εφημερδα Εspresso που επισκφθηκε το σχολεο στα Σεπλια, συνδελφοι της αλλ και γονες μαθητν δηλνουν σοκαρισμνοι για τα πικρχολα σχλια και την υπερασπζονται γιατ το αξζει.

Μλιστα αναφρουν χαρακτηριστικ:

«Αυτ που γινε με την Ελνη εναι απαρδεκτο. Πρκειται για μια ριστη μητρα και καλ νοικοκυρ που παλεει για να ζσει την οικογνει της. πεσαν να την φνε επειδ εναι μορφη, εντυπωσιακ και γυμνασμνη. Πρκειται για μια εξαιρετικ δασκλα που δεν χει καμα σχση με αυτ που παρουσιστηκε. Εναι κρμα και δικο να την χαρακτηρζουν μπουζουξο και νυκτβια» και καταλγουν: «Ορισμνοι ηθικοπλστες θερησαν πως το ντσιμ της ταν προκλητικ και δεν κλλαγε με την περσταση. Αν μως ξαναδον τις φωτογραφες και στη συνχεια ρξουν μια ματι γρω τους θα καταλβουν πως τα σχλι τους ταν τουλχιστον τραβηγμνα. Εμες που την ξρουμε, γνωρζουμε πως ντνεται με αυτ το στυλ και στην καθημεριντητ της. Δεν κανε καννα γκλημα.»

Φυσικ δεν εναι η πρτη φορ που εκπαιδευτικς ρχνεται στην κρεατομηχαν των ΜΜΕ. Πρινα απ αρκετ χρνια, πασγνωστος σμερα δημοσιογρφος, κανε με τις «καταγγελες του» συνδελφο μας να παρνει ψυχοφρμακα. λλωστε εναι σε λους μας γνωστ λγο πολ λοι μας ζομε με το φβο των ΜΜΕ, δεδομνου τι εμαστε εντελς απροσττευτοι.

Κλενοντας θα θελα να επισημνω τι ο καλτερος ττλος για τη συνδελφο εναι τα λγια των γονιν που αναφρουν τι «Πρκειται για μια εξαιρετικ δασκλα που δεν χει καμα σχση με αυτ που παρουσιστηκε». Αυτ και τποτα λλο!