. : ,

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

28 2013

http://www.star.gr/publishingimages/2013/06/150613155448_8118.jpgπως πντα χωρς καμα διθεση αυτολογοκρισας, απολτως ευθαρσς, ο Μνος Χατζιδκις, πολτιμος και ουσιαστικς μχρι το τελευταο του κτταρο, δεν δστασε σε ανποπτο χρνο να μιλσει και για την 28η Οκτωβρου, το ΟΧΙ και τη δικ του οπτικ.

Σε να σπνιο ραδιοφωνικ του σχλιο ο Μνος Χατζιδκις, μιλει για την επτειο της 28ης Οκτωβρου και αναρωτιται για τη μορα της Ελλδας, αν ο Μεταξς εχε απαντσει διαφορετικ:

Λει, λοιπν, ο Μνος:

«Γιατ επε το «χι» ο Μεταξς αφο θαμαζε τον ξονα και κυβερνοσε με τον τρπο του χιτλερικο εθνικοσοσιαλισμο; Αυτ εναι λγο πολ γνωστ, οι πισεις, οι γγλοι, τα ανκτορα κλπ. Μπορε κανες να αναρωτηθε: Και αν λγαμε ναι; Πλι στα δια θα μασταν. να δυο χρνια υπ συμμαχικ επιστασα – μπως δεν μασταν πντε και δκα χρνια κτω απ αυτος; - και στερα μσα στη συμμαχα και τλος στην ευρωπακ κοιντητα.

σε και εκενη την μεταπολεμικ ψευδασθηση που μας την καλλιεργοσαν και οι πρτες μεταπολεμικς κυβερνσεις τι μασταν και οι πρωταγωνιστς του πολμου, οι περιοσιοι των συμμχων. Πιστεαμε στο τλος σαν τον Καραγκιζη πως εμες σκοτσαμε τον καταραμνο φι. Μεθσαμε απ δξα που μνοι μας χαρσαμε στους εαυτος μας. Για λλη μια φορ νκησαν οι Χτες, οι κουτσαβκιδες, οι ταγματασφαλτες, οι βασανιστς και οι μλλοντες Μιχαλπουλοι και οι Κουρδες. Αυτ εναι η 28η Οκτωβρου».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ