οι της

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Τετρτη 23 Οκτωβρου 2013

Στη δετερη φση και σε αντερο εππεδο πρασε η ρευνα για την υπθεση της Χρυσς Αυγς, μετ τον ορισμ απ την Ολομλεια Εφετν των δο εφετν Ιωννας Κλπα και Μαρας Δημητροπολου, που ορστηκαν ως ειδικς ανακρτριες, που θα διενεργσουν την ανκριση για την εγκληματικ δρση της νεοναζιστικς οργνωσης.

Δεν αποκλεεται, σμφωνα με πληροφορες του θνους της Κυριακς, το αμσως επμενο διστημα οι δο μπειρες δικαστικο λειτουργο να κινον με «επιθετικ στρατηγικ», πως καναν οι προηγομενοι ανακριτς Γεωργουλας – Παπακστας και να εκδσουν να εντλματα σλληψης για βουλευτς της Χρυσς Αυγς, για τους οποους χει αρθε η ασυλα απ τη Βουλ, προκειμνου να λογοδοτσουν για αδικματα σε βαθμ κακουργματος.

Παρλληλα αναμνεται η σκηση ποινικν διξεων για λους τους βουλευτς της Χρυσς Αυγς, για τους οποους χει ζητηθε και εκκρεμε στη Βουλ η ρση ασυλας.

Σμφωνα με τις διες πηγς, οι τρεις πρτοι βουλευτς, που αναμνεται να βρεθον στο στχαστρο, εναι οι Γιργος Γερμενς, βουλευτς Β’ Αθηνν, Στθης Μποκουρας, βουλευτς Κορνθου και Παναγιτης Ηλιπουλος, βουλευτς Μαγνησας, εν δεν αποκλεεται να κληθον σε συμπληρωματικς απολογες οι τρεις βουλευτς που αφθηκαν ελεθεροι με περιοριστικος ρους, Ηλας Κασιδιρης, Ηλας Παναγιταρος και Νκος Μχος.

Οι τρεις βουλευτς Γερμενς, Μποκουρας και Ηλιπουλος αντιμετωπζουν δη κατηγορες σε βαθμ κακουργματος για νταξη σε εγκληματικ οργνωση, ωστσο στο γγραφο προς τον Πρεδρο της Βουλς των ανακριτν Γεωργουλα-Παπακστα, με το οποο ζητθηκε η ρση ασυλας τους, γνεται λγος για επιπλον κατηγορα της κατλυσης του δημοκρατικο πολιτεματος κατ το ρθρο 134 του Ποινικο Κδικα.

Σμφωνα με δικαστικς πηγς, προγγελος των κατηγορητηρων τα οποα αναμνεται να συντξουν οι ανακρτριες σε βρος των τριν πρτων βουλευτν θεωρεται, μεταξ λλων, το γγραφο των ανακριτν Γεωργουλα-Παπακστα, στο οποο ανφεραν:

 

Συγκεκριμνα, για τον Γιργο Γερμεν: «Στην επισυναπτμενη στο παρν κθεση νορκης εξτασης μρτυρα Γ αναφρεται μεταξ λλων τι ο επικεφαλς της στρατιωτικς εκπαιδεσεως των νεοσλλεκτων μελν της ΧΑ εναι ο βουλετς... Γεργιος Γερμενς του Σπυρδωνος (φρων αρχικς τον βαθμ του ‘’Λοχαγο’’ και εν συνεχεα ‘’Ταγματρχου’’, στη δε νορκο αυτ κατθεση περιγρφεται λεπτομερς το εδος της παρεχμενης στρατιωτικς εκπαιδεσεως και ο κεντρικς ρλος του ως νω βουλευτο στην επιλογ και εκπαδευση των ‘’νεοσλλεκτων’’, αλλ και η οργνωση, διεξαγωγ στρατιωτικο τπου επιχειρσεων εις βρος αλλοδαπν κ.λπ.».

 

Νες κατηγορες σε Μιχαλολικο-Παππ

Δεν αποκλεεται επσης στη διρκεια της ανκρισης απ τις εφτριες ανακρτριες να επεκταθε η ποινικ δωξη με συμπληρωματικς κατηγορες και για τους δη κατηγορομενους βουλευτς της Χρυσς Αυγς, πως οι Νκος Μιχαλολικος, Χρστος Παππς και Γιργος Λαγς, οι οποοι εναι προφυλακισμνοι, πως και τους υπλοιπους τρεις Ηλα Κασιδιρη, Ηλα Παναγιταρο και Νκο Μχο.