:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Πμπτη 24 Οκτωβρου 2013

http://www.e-typos.com/content/rerwwq.jpgΣτη δικ μας Αριστερ δεν υπρχε «μαντρ», τονζει σε δλωσ του, που φιλοξενεται στο ιστολγιο «Κνηση Ενεργο Πολτες», ο βουλευτς του ΣΥΡΙΖΑ, Μανλης Γλζος.

Σμφωνα με το ιστορικ στλεχος της Αριστερς, αυτ η λογικ χει εξαπλωθε «σαν ωση» και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμ, δε, τη στση του κατ την ψφιση της τροπολογας για τη διακοπ της χρηματοδτησης της Χρυσς Αυγς (σ.σ. ταν απν) ο κ. Γλζος επισημανει τι «Για να κνουμε την αντιγραφ πλρη, φτιξαμε και τους «κκλους». Κκλους που «διαρρουν»!

«Πο μαθαν αυτο οι κκλοι τι δεν εξγησα την στση μου;» αναρωτιται ο κ. Γλζος και καταλγει: «Με το να αφομοινουμε συνθειες και πρακτικς που οδγησαν την Ελλδα στην κρη του γκρεμο απλ διαψεδουμε τους πολτες που στηρζουν τις ελπδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Η πλρης δλωση του κ. Γλζου χει ως εξς:

«ποιος βγανει απ το μαντρ, τον τρει ο λκος» εχε πει ο Ε. Αβρωφ πριν μερικς δεκαετες, και η φρση του μεινε στην ιστορα.

Τη φρση αυτ η αριστερ την κοναγε σαν μαντηλκι μπροστ στους βουλευτς της εκστοτε πλειοψηφας. Πλειοψηφας που θελε τους βουλευτς, φωνους, χωρς ποψη, υποταγμνους στην εκστοτε ηγεσα. χοντας στο μυαλ τους αυτ τη φρση, βουλευτς ψφιζαν μνημνια, εφαρμοστικος νμους, τσαλκωναν τις ιδες τους τις συνειδσεις τους, την ελευθερα στην ποψη. Με βση αυτ την αρχ οι βουλευτς γιναν κουκι, «ακλουθοι», συνυπεθυνοι του ποιου ηγτη του δικομματισμο των αρχηγικν κομμτων.

Σε μερικ πλι μαντρι της αριστερς, οι πρτες σαν ανοιχτς, αλλ καννας δεν εχε στο μυαλ του σκψη για να βγει απ το μαντρ. Στη «δικ μας Αριστερ» δεν υπρχε μαντρ. Και αυτ σως ταν η θεμελιδης διαφορ ανμεσα σε «εμς» και λους τους λλους. Αυτ το χει καταγρψει η νετερη πολιτικ ιστορα του τπου, και εμες καλομεθα να αποδεξουμε τι αυτ η διαφοροποηση δεν χει τελεισει.

μως σαν ωση χει εξαπλωθε η λογικ αυτ τον τελευταο καιρ.

Ετε αφορ το συνδριο, ετε το νο ενιαο κμμα, ετε το πς θα συμπεριφερμαστε, ετε το ποιοι και πως θα μιλμε δημσια, ετε το πως θα ψηφζουμε!

Για να κνουμε την αντιγραφ πλρη, φτιξαμε και τους «κκλους».

Κκλους που «διαρρουν»! Πο μαθαν αυτο οι κκλοι τι δεν εξγησα την στση μου;

Κκλοι σντροφοι; τσι μθαμε να λειτουργομε; τσι μαθανουμε να αντιγρφουμε; Και ττε σε τι ακριβς διαφρουμε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ τραξε τα νερ απ την στιγμ της γννησς του, φρνοντας μια να πρωτγνωρη αντληψη για το πως πρπει να προσεγγζει η Αριστερ και ο πολτης την πολιτικ.

Αυτ η αντληψη δωσε ελπδα σε πολτες που πριν λγα χρνια δεν σκεφτντουσαν ποτ τι θα στηρξουν τις ελπδες του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με το να αφομοινουμε συνθειες και πρακτικς που οδγησαν την Ελλδα στην κρη του γκρεμο απλ τους διαψεδουμε.