.: ,

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Τετρτη 23 Οκτωβρου 2013

http://www.desy.gr/images/00.pngΔο μνες μετ την ναρξη της σχολικς χρονις και το Υπουργεο Παιδεας αρνομενο να αντιληφθε την τραγικ πραγματικτητα στον χρο της εκπαδευσης, εξακολουθε να «παζει» με τα νερα και τις αντοχς των εκπαιδευτικν που δοκιμζονται απ τα σκληρ και δικα μνημονιακ μτρα.

Αδιαφορντας για το γεγονς τι οι εκπαιδευτικο εναι και νθρωποι με ατομικς αλλ και οικογενειακς υποχρεσεις, τους υποβλλει «στο μαρτριο της σταγνας», κνοντας ασκσεις επ χρτου σε τι αφορ τις υπηρεσιακς τους μεταβολς, παρ το γεγονς τι ακμα υπρχουν κεν στα σχολεα.

Με ακατανητες και εκτς υπηρεσιακς αλλ και κοινς λογικς ενργειες, θεσμικν αλλ και εξωθεσμικν κντρων, χει κατορθσει να αναστατσει την εκπαιδευτικ κοιντητα. Εκπαιδευτικο «διχνονται» απ τα σχολεα τους για να αντικατασταθον απ αναπληρωτς, δεν αποσπνται γιατ δθεν δεν υπρχουν κενς θσεις οι οποες ξεφυτρνουν ως δια μαγεας αργτερα, κεν δεν καλπτονται, αναπληρωτς αλλζουν τπο διορισμο, λλοι μετακινονται αρκετς ημρες μετ την τοποθτησ τους και εν δη χουν υποβληθε σε δυσβσταχτα ξοδα εγκατστασης. Προχειρτητα, αδυναμα σχεδιασμο και αναλγησα, χαρακτηρζουν τις ενργεις τους.

Την δια ρα ββαια, κρυφ και χωρς μοριοδτηση, αποσπνται χιλιδες σε μητροπλεις, βιβλιοθκες, γραφεα κλπ. Το πελατειακ κρτος σε λο του το μεγαλεο!!

Η σημεριν συνεδραση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε., ταν η σταγνα που ξεχελισε το ποτρι της οργς. Εγκρθηκαν δεκατσσερις (14) μλις αιτσεις αποσπσεων εκπαιδευτικν ειδικοττων, χι γιατ δεν υπρχουν κεν, αλλ γιατ κποιοι (αν)εγκφαλοι αποφσισαν χωρς μλιστα να μπουν στον κπο να το δικαιολογσουν, τι αποσπσεις θα γνουν μνο απ «πλεονασματικς» περιοχς.

Η Δημοκρατικ Συνεργασα εκπαιδευτικν Π.Ε., απαιτε να γνουν μεσα, αποσπσεις εκπαιδευτικν σε λα τα κεν που υπρχουν στα σχολεα. Καλε τους υπεθυνους να αντιληφθον τις ευθνες τους και αν δεν μπορον να βρουν να δημιουργσουν δρμους για καλτερη εκπαδευση, να ακολουθσουν τον δσκολο (πλην μως ντιμο) δρμο της παρατησης.Επιτλους κποιος θα πρπει να αναλβει την ευθνη για σα συμβανουν.