:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Τετρτη 23 Οκτωβρου 2013

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/imagearthron/public/pame_8.jpg?itok=xz8AopUcΕ χι κι τσι!

Τη στιγμ που η επθεση δυναμνει, κυβρνηση-Ε.Ε.-πλουτοκρατα ετοιμζουν να βρβαρα, αντιλακ μτρα. Τη στιγμ που δεκδες Ομοσπονδες, Εργατικ Κντρα, σωματεα πραν αποφσεις για Γενικ Πανεργατικ-Πανδημοσιοπαλληλικ Απεργα, με στχο την ημρα εκενη να πλημμυρσουν οι δρμοι, να μην περσουν τα να μτρα, να μην περσουν οι ανατροπς στην κοινωνικ ασφλιση, για μεσα μτρα προστασας των ανργων κ.α.

Οι δυνμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ καταψφισαν τη Γενικ Απεργα!

Δηλαδ τι καταψφισαν;

Την ανγκη να δσουμε λοι οι εργαζμενοι μαζ, ενιαα απντηση, στην ενιαα επθεση. Καταψφισαν το «λοι μαζ», το νας κλδος για λους και λοι για ναν», τη συμμαχα και την κοιν δρση.

Επιβεβαινεται τι οι δυνμεις αυτς εναι η αποθωση του τυχοδιωκτισμο! Καταψηφζουν και χαρακτηρζουν σαν «αποκλιμκωση» τη Γενικ Απεργα σε Δημσιο και Ιδιωτικ Τομα! Την δια στιγμ, καλλιεργον την επικνδυνη για το κνημα ποψη τι η μνη αποτελεσματικ μορφ πλης, που μπορε να «φοβσει την κυβρνηση» εναι μνο οι συνεχες απεργες διαρκεας κι’ αυτ: 

o ανεξρτητα απ το βαθμ συμμετοχς των διων των εκπαιδευτικν στην απεργα. λλωστε, κατ’ επανληψη δλωναν απ κοινο με τις δυνμεις του ΣΥΡΙΖΑ κατ τη διρκεια της απεργας των καθηγητν, τι «δεν χουν σημασα τα ποσοστ συμμετοχς στην απεργα, το θμα εναι πολιτικ»! 

o ανεξρτητα απ το περιεχμενο και τον προσανατολισμ του αγνα, 

o ανεξρτητα απ το αν διασφαλζεται η κοιν δρση και η συμμαχα με λλους κλδους, με γονες και μαθητς

Τελικ, ανεξρτητα απ τις προποθσεις επιτυχας του αγνα.

Την δια ρα, ταν δεν καταψηφζουν, υπονομεουν συστηματικ τη Γενικ Πανεργατικ-Πανδημοσιοπαλληλικ Απεργα, σπρνουν τη μοιρολατρα και την αναποτελεσματικτητα, καλλιεργον την απεργοσπασα! φτασαν να δηλνουν ανοιχτ στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ τι δεν «ξανακνω 24ωρη 48ωρη απεργα», ακμα και αν αυτ εναι Γενικ, ακμα και αν παρνουν μρος χιλιδες εργτες και υπλληλοι.

Τα δια κνουν και στην ΟΛΜΕ. Στη Γ.Σ. των προδρων των ΕΛΜΕ, η πρεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικς Αττικς (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) δλωσε τι «καλ κναμε και καταψηφσαμε τη γενικ απεργα στη ΔΟΕ»!

Η στση αυτ εναι ανεθυνη και επικνδυνη για το κνημα, διαπαιδαγωγε στην απεργοσπασα, καλλιεργε τον εκφυλισμ! Αυτς εναι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Ο ορισμς του τυχοδιωκτισμο στο εκπαιδευτικ κνημα.

Απ τη μα, μεγλα λγια για «απεργες διαρκεας» και με στχο να μετατραπε το κνημα σε δεκανκι της επμενης «μια απ τα δια» κυβρνησης και απ την λλη, σπρνουν μοιρολατρα, ηττοπθεια και απογοτευση στους συναδλφους.

Απναντ μας χουμε κυβρνηση-Ε.Ε.-πλουτοκρατα, ναν αντπαλο ισχυρ και αδστακτο κι χι μνο τη μα την λλη κυβρνηση. Ο αγνας πρπει να χει διρκεια, αντοχ, θα εναι μακροχρνιος και σκληρς. Αποδεχτηκε τι η λογικ αυτ, στις σημερινς συνθκες (μνο απεργα διαρκεας) εναι αδιξοδη, εγκλωβζει και αφοπλζει αγωνιστικς διαθσεις, υποβαθμζει τη σημασα που χει για ναν αγνα το περιεχμενο της πλης, η τακτικ συσπερωσης και συνειδητοποησης δυνμεων.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικν καλε κθε Σλλογο και κθε ΕΛΜΕ να προυν την υπθεση της γενικς απεργας στα χρια τους. Καλομε κθε συνδελφο να μπει στη μχη, για να πετχει η απεργα, με συσκψεις, περιοδεες κ.α.