Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 21 2013

«Ξηλνει» διευθντρια και προσταμνη ληξιαρχεου ο ΚαμνηςΤην απομκρυνση της διευθντριας και της αρμδιας προσταμνης των υπηρεσιν του ληξιαρχεου του δμου Αθηναων, αποφσισε ο δμαρχος Αθηναων, Γιργος Καμνης, ο οποος χει διατξει να γνει λεγχος σε λες τις υπηρεσες του δμου που χειρστηκαν την υπθεση με την μικρ Μαρα.

πως αναφρει ο κ. Καμνης, σε γραπτ του δλωση, για τον διοικητικ λεγχο χει δη ζητσει τη συνδρομ του Σματος Επιθεωρητν Ελεγκτν Δημσιας Διοκησης, της Ελληνικς Αστυνομας, του υπουργεου Εσωτερικν και της εισαγγελας.

Παρλληλα, προανγγειλε τι θα καταθσει ατημα στην Κεντρικ Ενωση Δμων Ελλδας «να αναλβει την πρωτοβουλα για τον λεγχο της λειτουργας χι μνο των ληξιαρχεων αλλ και των δημοτολογων σε ολκληρη τη χρα και σε συνεργασα με το υπουργεο Εσωτερικν, να αλλξει το αναχρονιστικ νομοθετικ πλασιο, που μας εκθτει, για μα ακμη φορ, ως χρα».

«Απ την πρτη στιγμ που τθηκε το ζτημα με το κοριτσκι που εντοπστηκε σε καταυλισμ στα Φρσαλα, διταξα μεσο λεγχο στις υπηρεσες του δμου και σμερα χω στα χρια μου τα πρτα αποτελσματα, σχετικ με τις ετεροχρονισμνες ληξιαρχικς πρξεις γννησης.

» Η δημοτικ αρχ της Αθνας, πως καλ γνωρζετε, κινεται με γνμονα τη διαφνεια και την πλρη νομιμτητα και τσι αντιμετωπσαμε και αυτ την περπτωση. Ο λεγχος αφορ τα χρνια απ το 2008 ως σμερα και καταλαμβνει τις ληξιαρχικς πρξεις γννησης, που καταχωρονται στο μηχανογραφικ σστημα του δμου.

Απ τον πρτο λεγχο διαπιστνεται τι:

  1. Απ περπου 50 δηλσεις ετεροχρονισμνων γεννσεων το τος 2011, το 2012 αυξθηκαν σε 200, εν το 2013 φτνουν τις 400.
  2. Η πλειοντητα των δηλσεων, δεν αφορ μνο να παιδ, αλλ περισστερα.
  3. Περπου οι μισς απ τις γεννσεις αυτς, δηλθηκαν ως «αγνστου πατρς».
  4. Οι γεννσεις φρονται τι πραγματοποιθηκαν μσα στα ρια του δμου Αθηναων. Ως δηλωθες τπος γεννσεως εμφανζονται οικες κυρως της 4ης Δημοτικς Κοιντητας του δμου Αθηναων. Επσης, πολλς απ τις μητρες εμφανζονταν ως δημτες δμων, οι οποοι χουν στα γεωγραφικ τους ρια, καταυλισμος Ρομ σε λη την Ελλδα.

Ο δμαρχος Αθηναων τονζει τι προκειμνου να διευκολυνθε ο λεγχος που διταξε, αποφσισε να απομακρνει απ τις θσεις τους, τη διευθντρια και την αρμδια προσταμνη των υπηρεσιν του ληξιαρχεου, καθς επσης και τους υπαλλλους, που χειρστηκαν την πλειοντητα των υποθσεων αυτν.

«Για την πλρη διαλεκανση της υπθεσης εναι απαρατητη η συνδρομ της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργεου Εσωτερικν και της Εισαγγελας, προκειμνου να διερευνσουν λλες σοβαρς πτυχς της υπθεσης (π.χ. κδοση αστυνομικν ταυτοττων λψη προνοιακν επιδομτων)» σημεινει ο Γιργος Καμνης.