Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 21 2013

Διοικητικο υπλληλοι του ΕΜΠ, φορντας μσκες, σε πρσφατη κινητοποησ τους κατ της διαθεσιμτητας Εναι πια πολ πιθαν το ενδεχμενο για πολιτικ επιστρτευση των διοικητικν υπαλλλων στα ΑΕΙ, προκειμνου να λειτουργσουν τα πανεπιστμια και να μην κινδυνψει να χαθε το εξμηνο των φοιτητν.

Μετ μως και την προχθεσιν απφαση της ομοσπονδας των διοικητικν για συνχιση των κινητοποισεων με ,τι αυτ συνεπγεται για χιλιδες φοιτητς, ρχισε να διαρρεται απ το Υπουργεο τι «δεν θα επιτραπε η παρταση της ομηρεας φοιτητν, καθηγητν και υπαλλλων απ μικρς συντεχνες ανομας».

Στο Υπουργεο Παιδεας επικεντρνουν τον προβληματισμ τους γρω με το Πανεπιστμιο της Αθνας και το Εθνικ Μετσβιο Πολυτεχνεο, καθς χι μνο δεν χουν γνει εγγραφς των πρωτοετν, αλλ δεν χουν διεξαχθε εξετσεις και δεν χουν αρχσει τα μαθματα.

Να υπενθυμσουμε τι αριο το βρδυ εκπνει η προθεσμα του υπουργεου Παιδεας προς τους διοικητικος υπαλλλους των ΑΕΙ, προκειμνου να απογραφον σε ειδικ ψηφιακ πλατφρμα. Τα μαθματα αλλ και οι εγγραφς των πρωτοετν φοιτητν γνονται σε αρκετ ιδρματα μετ' εμποδων.

Η ομοσπονδα. μως, των διοικητικν αποφσισε τη συνχιση της απεργας για 7η εβδομδα, εν εναι ενδεικτικ τι σε κποιες περιπτσεις, πως στο ΕΚΠΑ, οι εργαζμενοι ξεκαθρισαν τι δεν θα επιτρψουν να γνουν οι εγγραφς πρωτοετν. Την Παρασκευ το απγευμα δημιουργθηκε σγχυση σε σχση με το αν θα γνουν χι εγγραφς στο δρυμα.

Συγκεκριμνα, το προεδρεο των διοικητικν υπαλλλων στο ΕΚΠΑ εισηγθηκε να διευρυνθε το προσωπικ ασφαλεας στε να πραγματοποιηθον οι εγγραφς των πρωτοετν, ωστσο η ΓΣ απρριψε την πρταση. Στην τελευταα συνεδραση, μλιστα, αποφασστηκε το καθολικ κλεσιμο λων των

Αντιδρσεις για την ειδικ ψηφιακ πλατφρμα

 κτιρων του ΕΚΠΑ.

Κατ τα λοιπ, η ειδικ ψηφιακ πλατφρμα του υπουργεου Παιδεας στην οποα οι διοικητικο υπλληλοι καταχωρζουν στοιχει σχετικ με τα πτυχα τους, χει προκαλσει την αντδραση καθηγητν και εργαζομνων.

Με επιστολ της προς τους συναρμδιους υπουργος, η Ενωση Πληροφορικν Ελλδος υποστηρζει τι στην ψηφιακ πλατφρμα δεν τηρονται τα μτρα ασφαλεας, καθς δεν μπορον να ταυτοποιονται οι χρστες, με αποτλεσμα να υπρχει κνδυνος να εισαγγει κποιος τρτος πλαστ στοιχεα. Σημεινεται τι η ταυτοποηση του χρστη στην ψηφιακ πλατφρμα γνεται μσω εισαγωγς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ.

Απ την πλευρ του υπουργεου Παιδεας, ωστσο, ξεκαθαρζεται τι δεν τθεται θμα ασφλειας, καθς οι διοικητικο υπλληλοι, εκτς απ την ηλεκτρονικ καταχριση των στοιχεων τους, εναι υποχρεωμνοι να προσκομσουν στο υπουργεο Παιδεας τους ττλους σπουδν. Ως εκ τοτου, θα ταυτοποιεται εν καταχωρσθηκαν πραγματικ στοιχεα στην ψηφιακ πλατφρμα. Σμφωνα με το υπουργεο, μχρι την Παρασκευ εκατοντδες διοικητικο υπλληλοι εχαν απογραφε.