-

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 21 2013

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20131021/low/assets_LARGE_t_420_54263064.JPGΗ φοροκρτα επιστρφει προκειμνου να ξεκινσει απ το νο τος νο σστημα συλλογς αποδεξεων στε οι φορολογομενοι να μπορσουν να εξασφαλσουν μεωση φρου η οποα θα φτνει μχρι και 40%. Οι συναλλασσμενοι με την φοροκρτα με πιστωτικς και χρεωστικς κρτες θα εξασφαλζουν μεωση φρου μχρι και 40%. Απ την πλευρ του το οικονομικ επιτελεο περιμνουν πως η πταξη της φοροδιαφυγς θα σημνει για το Δημσιο επιπλον εισπρξεις τουλχιστον 150 εκατ. ευρ.

 

Πως θα μπορσουν να χουν φοροκπτωση οι πολτες

Σμφωνα με το ΕΘΝΟΣ οι πολτες θα μπορον να χουν κπτωση 30% ως 40% πολ περισστερο δηλαδ απ τον ΦΠΑ που γλιτνουν ταν δεν παρνουν απδειξη απ τους επαγγελματες.

Για παρδειγμα δηλαδ για να πολτη με ιατρικς δαπνες 1.500 ευρ εν ως σμερα η κπτωση εναι 100 ως 150 ευρ εν με το νο σστημα η κπτωση θα εναι ως και 600 ευρ.

 

Ποιους θα πρπει να πληρνουμε με φοροκρτα

Για αρχ λοιπν και απ την 1η Ιανουαρου του 2014 οι πολτες που θα χουν συναλλαγς με δικηγρους, ιατρος, κλινικς και νοσοκομεα θα πρπει να πληρνουν ετε με πιστωτικ και χρεωστικ κρτα ετε χρησιμοποιντας την κρτα αποδεξεων. Στη συνχεια τα ποσ αυτ θα συμπληρνονται στην φορολογικ δλωση σε ειδικ φρμα που θα υπρχει απ του χρνου. Παρλληλα το υπουργεο Οικονομικν αναμνεται να προχωρσει στην επκταση του μτρου και σε λλες επαγγελματικς ομδες τσι στε να δοθον περισστερα κνητρα στους πολτες να παρνουν περισστερες αποδεξεις. Στχος του υπουργεου εναι η επκταση του μτρου και σε υδραυλικος, ηλεκτρολγους, ελαιοχρωματιστς.