RealNews: Marfin!

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

13 2013

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/imagearthron/public/cache_650x650_1_76696.jpg?itok=Rm79ChpqΜλη του σκληρο πυρνα των αντιεξουσιαστν εναι οι δο φερμενοι ως δρστες των δολοφονικν επιθσεων στην  τρπεζα Marfin -που βρκαν το θνατο τρεις νοι νθρωποι- και στο βιβλιοπωλεο Ιανς -που κινδνεψαν 24 τομα. Τρα χρνια μετ τη δολοφονικ επθεση οι αρχς κατφεραν να ταυτοποισουν τους δρστες οι οποοι με βολευμα του Συμβουλου Πλημμελειοδικν παραπμπονται σε δκη.

Σμφωνα με το βολευμα, το οποο δημοσιεεται στην εφημερδα Realnews, δρστης της επθεσης στην τρπεζα εναι ο Θεδωρος Σψας, ο οποος και παραπμπεται να δικαστε για τα εγκλματα της «ανθρωποκτονας εκ προθσεως τελεσθεσας σε ρεμη ψυχικ κατσταση, κατ συναυτουργα και κατ συρρο τετελεσμνης και εν αππειρα, της εκρξεως εκ της οποας επλθε θνατος και κνδυνος για ανθρπους και ξνα πργματα, της κατασκευς και κατοχς εκρηκτικς βμβας και της απρκλητης φθορς ξνης περιουσας δια εκρξεως απ πρσωπο που εχε καλυμμνα τα χαρακτηριστικ του προσπου του».

Ως υπατιος στο βιβλιοπωλεο Ιανς κατηγορεται ο Παλος Αντρεβ ο οποος βαρνεται με τα αδικματα της «αππειρας ανθρωποκτονας τελεσθεσας σε ρεμη ψυχικ κατσταση, της εκρξεως εκ της οποας μποροσε να προκψει κοινς κνδυνος σε ξνα πρσωπα και ανθρπους, της κατασκευς και κατοχς εκρηκτικς βμβας και της απρκλητης φθορς ξνης ιδιοκτησας δια εκρξεως απ πρσωπο που εχε καλυμμνα τα χαρακτηριστικ του προσπου του».

 

Πς γινε η επθεση στη Marfin

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/u683/121013222421_1609.jpgΣτη σελδα 29 του βουλεματος, το οποο δημοσιεει η Realnews, περιγρφεται πως ο βασικς κατηγορομενος Θεδωρος Σψας. βρισκταν σε ρεμη ψυχικ κατσταση, ενργησε μαζ με δο ακμα δρστες με ανθρωποκτνο δλο και πρθεση. «Ενεργντας κατπιν συναποφσεως με κοιν δρση και κοιν ανθρωποκτνο δλο, με λλους δο ειστι δρστες, σε κατσταση ψυχικς ηρεμας και γνωρζοντας τι εντς του επ της οδο Σταδου αριθ. 23 στην Αθνα κεμενου διροφου κτιρου ευρσκοντο νθρωποι, αφο εις εκ των δο αυτν αγνστων δραστν θραυσε τους υαλοπνακες της προσψεως του εν λγω διροφου κτιρου… και ο τερος δρστης περιβρεξε με εφλεκτο υγρ εσωτερικ, τμμα της αριστερς πλευρς του ισγειου χρου του εν λγω κτιρου, ο Θ. Σψας εκσφενδνισε εντς του κτιρου αυτο ενεργοποιημνο αυτοσχδιο εκρηκτικ μηχανισμ - βμβα μολτοφ, προξενντας κρηξη και εντεθεν πυρκαγι εντς του ως νω κτιρου, εξαιτας της οποας ως μοναδικς ενεργος αιτας επλθε ο θνατος της Αγγελικ Παπαθανασου, της Παρασκευς Ζολια και του Επαμειννδα Τσκαλη».

Σμφωνα με τους δικαστς, ο κατηγορομενος μαζ με τους δο ακμα γνωστους δρστες εχε πρθεση χι μνο να σκοτσει τους τρεις αλλ και τους «ευρισκμενους εντς του εν λγω διροφου κτιρου», δηλαδ 24 τομα. Το τι δεν το πτυχε, δεν οφελεται, λνε οι δικαστς, σε δικ του βοληση αλλ σε εξωτερικ εμπδια.

Οι δικαστς σημεινουν πως οι επιθσεις ταν σχεδιασμνες βμα βμα και υπρχε ολκληρη ομδα που εκτελοσε το σχδιο εφοδιασμνη με ξλα, ρπαλα, βαριοπολες και σακδια ωμοπλτης και εχαν καλυμμνα τα πρσωπ τους. Η εν λγω ομδα λγο πριν την επθεση εχε συνντηση στο μσο της Σταδου που και συντνισε τις επιθσεις.

Στη συνχεια η ομδα σπασε σε δο κομμτια, μα με τσσερις δρστες οι οποοι και επιτθηκαν στον Ιαν και μα ακμα αποτελομενη απ τρεις -και υπ τον προστατευτικ κλοι λλων- η οποα κινθηκε κατ της Marfin. Στην ομδα, αυτ, πως σημεινεται στο βολευμα συμμετεχε και μια ξανθι γυνακα.

 

Πς γινε η επθεση στον Ιαν

Κατ τους δικαστς ο νας απ την ομδα που κινθηκε κατ του Ιανο σπασε την τζαμαρα με βαριοπολα και οι υπλοιποι τρεις ριξαν τις βμβες μολτοφ τις οποες μλιστα φτιαξαν επ τπου.

Μλισα, πως αναφρεται στο βολευμα που αποκαλπτει η Real News να τομο απ την ομδα που κινθηκε κατ του Ιανο φναξε «θα σας κψω» και αφενς εκσφενδνισε μσα στο βιβλιοπωλεο τον εκρηκτικ μηχανισμ και περιλουσε με βενζνη να τομο που μλιστα οι δικαστς κατονομζουν. λα αυτ εν οι γρω του τον προτρεπαν να μην ρξει τον εκρηκτικ μηχανισμ καθς θα κινδνευαν ανθρπινες ζως. 

Με ανλογο τρπο περιγρφεται τι γινε και η επθεση στο κτριο της Marfin που βρκαν το θνατο νας νδρας και δυο γυνακες μια εκ των οποων ταν, μλιστα και γκυος.

 

Σκληρο αντιεξουσιαστς οι δρστες

Σμφωνα με τη Real News οι δο δρστες εναι σκληρο αντιεξουσιαστς οι οποοι μλιστα χουν προσαχθε δεκδες φορς στην κρατικ ασφλεια κατ τη διρκεια επεισοδων μπαχαλκηδων στο κντρο της Αθνας. Μλιστα, τα ονματ τους κατεγρφησαν σε πληροφοριακ σημεωμα της Αντιτρομοκρατικς γιατ εχαν στενς σχσεις με τρεις απ τους μετπειτα προφυλακισμνους για συμμετοχ στους Πυρνες της Φωτις.