.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

13 2013

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2013/10/papandreou13_10.jpgΓια ματαωση της εξυγανσης του τηλεοπτικο τοπου με χειρισμος που αναπαργουν κατεστημνες νοοτροπες κατηγορε την κυβρνηση και τον πρωθυπουργ προσωπικ ο πρην πρωθυπουργς Γιργος Παπανδρου, ζητντας να αποσρουν την απφαση αυτ και να οργανσουν μεσα τις διαδικασες αδειοδτησης της ψηφιακς τηλερασης.

Ο πρην πρεδρος του ΠΑΣΟΚ, κνει λγο για ολιγωρα και καθυστερσεις τη στιγμ που χρειζονται πραγματικς και μεγλες μεταρρυθμσεις.

Συγκεκριμνα η δλωση αναφρει :

«Το μγα θμα του διαγωνισμο αδειοδτησης της ψηφιακς τηλερασης, που αποτελε και ευκαιρα εξυγανσης του τηλεοπτικο τοπου, ρχεται σμερα η κυβρνηση -προσωριν ισχυρζεται- στην ουσα να ματαισει.

τσι μως, ενισχει ακμη περισστερο μια κατεστημνη αντληψη, τη στιγμ που η χρα χρειζεται πραγματικς μεταρρυθμσεις και μεγλες αλλαγς, οι οποες θα ανατρπουν λα σα εξθρεψαν το πελατειακ κρτος και τα πσης φσεως συμφροντα, που με τη σειρ τους προσθεσαν να δειν, οδηγντας τη χρα στο χελος της καταστροφς.

Οι καθυστερσεις και η ολιγωρα που επδειξε η Πολιτεα διαχρονικ στο συγκεκριμνο θμα, εναι μια πραγματικτητα, αλλ το γεγονς αυτ δεν δικαιολογε σε καμα περπτωση την απφαση της κυβρνησης.

Και τοτο, γιατ στην ουσα η κυβρνηση με την απφασ της, διαιωνζει καθεστς μη αδειοδτησης, ομολογε την αδυναμα της να προκηρξει και να φρει σε πρας μια πραγματικ διαδικασα αδειοδτησης περιεχομνου,

αποκλεει οποιονδποτε λλον θα θελε να συμμετσχει στην τηλεοπτικ αγορ, υπονομεει τον πλουραλισμ, παραβλπει την ανγκη ελγχου βιωσιμτητας και βεβαως, αποποιεται των δικαιωμτων της Πολιτεας σε ναν χρο που αποτελε εθνικ πλοτο, αποστερντας τσι πολτιμα σοδα απ το κρτος.

Με τον τρπο αυτν τθεται σε κνδυνο λη η διαδικασα της οριστικς μετβασης στην ψηφιακ τηλεραση. Το δε επιχερημα τι πρκειται περ προσωρινς ρθμισης λιγτερο πεθει και περισστερο ανησυχε.

Για λους αυτος τους λγους, η απφαση της κυβρνησης δεν μπορε να γνει αποδεκτ.

Η κυβρνηση και προσωπικ ο Πρωθυπουργς οφελουν να την αποσρουν και να οργανσουν μεσα τις διαδικασες αδειοδτησης της ψηφιακς τηλερασης».