...

του Στλιου Βογιατζκη, απ το ethnos.gr

13 2013

Τα γερκια που γιναν... ρνιθεςΜε φθηνς δικαιολογες και παιδαριδη ψματα εμφανστηκαν στους ανακριτς και τους εισαγγελες οι αρχηγο και οι αρχηγσκοι της Χρυσς Αυγς. Περιδεες, προσπθησαν να κρυφτον.

Σε καλοκγαθα αρνκια και σε ανποπτες ρνιθες που υπερασπζονται τη δημοκρατα και τους νμους μετατρπηκαν τα ηγετικ στελχη της Χρυσς Αυγς ταν βρθηκαν αντιμτωπα με την απειλ της φυλακς.

Στο γραφεο του ανακριτ, οι χρυσαυγτες βουλευτς βαλαν στην κρη τον ναζιστικ τσαμπουκ και κατφυγαν σε τερατδη ψματα για να πεσουν τι η οργνωσ τους εναι να πολιτικ κμμα σαν λα τα υπλοιπα. Η παντελς λλειψη υπευθυντητας, τα ψματα, οι ανακρβειες και η προσπθεια να διαγραφον γεγοντα καταγεγραμμνα απ τα ΜΜΕ απομακρνουν δη μεγλη μερδα ψηφοφρων που δλωναν τι στηρζουν τη Χρυσ Αυγ. Ο χαρακτηρισμς «κτες τρλειρες μακροπουπουλτες» που τους απδωσε η βουλευτς της Νας Δημοκρατας Ντρα Μπακογιννη εναι απολτως ακριβς. Το «Εθνος» παρουσιζει σμερα δκα απ τα πλον εξφθαλμα ψματα που επαν τα μλη της Χρυσς Αυγς στις απολογες τους.

 

1. Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΓΜΑΤΑ

«Τα λεγμενα περ ταγμτων εφδου αποτελον συκοφαντα, τγματα εφδου η Χρυσ Αυγ δεν διαθτει και δεν χει ευρεθε οτε να γγραφο σε λες τις ρευνες των πολιτικν μας γραφεων και στις εκατοντδες οικεες που να αναφρει τγματα εφδου».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: (Απ ομιλα του διου του Μιχαλολικου στις Θερμοπλες): «Βγκε στην αθουσα του Κοινοβουλου ο δανδς Δνδιας, με ειρωνικ χαμγελο να πει τι θα συντρψουμε τα τγματα εφδου. Εδ εμαστε, ας ρθουν να μας συντρψουν. Εσες εστε τα τγματα εφδου της Χρυσς Αυγς. Ας ρθουν να μετρηθομε να δομε πσα απδια βζει ο σκος».

 

2. Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Πιστεω στην κοινοβουλευτικ δημοκρατα και δεν μπορε να εμαι υπεθυνος για σα κνει κθε μλος της Χρυσς Αυγς».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Αν και δηλνει τι πιστεει στην κοινοβουλευτικ δημοκρατα, ο Ν. Μιχαλολικος δυσφορε ταν βρσκεται στον να της. «Αισθανμαστε βολα εκε μσα. Μια σιχασι και μια αηδα. Εν θλουν τα εγκαταλεπουμε αν πσα στιγμ. Βγανουμε στους δρμους για να δομε πσα απδια βγζει ο σκος. Θα δονε τι σημανει τγματα εφδου, τι σημανει μχη, τι σημανει αγνας, τι σημανει οι ξιφολγχες να ακονζονται στα πεζοδρμια» επε στις 25 Αυγοστου 2012 στις Θερμοπλες.

 

3. ΗΛ. KAΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΟΣ

«Στις εκδηλσεις της Χρυσς Αυγς δεν προβλπεται παρταξη τπου στρατιωτικο αγματος. Στα εκατοντδες βντεο που κυκλοφορον στο διαδκτυο μπορε ο καθνας να δει πως η διταξη των συγκεντρωμνων εναι κανονικ. Σε κποιες ειδικς περιπτσεις πως το μνημσυνο του Μελιγαλ που κατπιν δικς μου προτροπς βαδσαμε συντεταγμνα προς το μνημεο, επιβλλεται οι συμμετχοντες για να επιδεξουν σεβασμ να μην προσρχονται σε ναν χρο μνμης πως πηγανουν στην εργασα τους σε λλες ασχολες τους».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οπως φανεται στη φωτογραφα, η οποα δεν εναι απ τον Μελιγαλ, το γημα της Χρυσς Αυγς απ τον πυρνα της Νκαιας προχωρ με στρατιωτικ βηματισμ για να γιορτσει τη μχη των Θερμοπυλν.

 

4. ΗΛ. KAΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΟΛΗ

«Δεν υπρχει καννας σχεδιασμς εντολ για τη χρση στολς στις δημσιες εκδηλσεις... πως αποδεικνεται απ το υλικ των εκδηλσεων της Χρυσς Αυγς που υπρχει και στο διαδκτυο, μια μικρ μειοψηφα φλων και οπαδν του κμματος τα φρουν με δικ τους πρωτοβουλα».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οποιος χει δει στω και ελχιστες φωτογραφες απ εκδηλσεις της οργνωσης, γνωρζει τι ο ενδυματολογικς κδικας εναι αυστηρς και περιλαμβνει μαρο μπλουζκι και παντελνι παραλλαγς. Στη φωτογραφα τα μλη της Χρυσς Αυγς εναι, καθλου τυχαα, ντυμνα ομοιμορφα.

 

5. ΗΛ. KAΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑ!

«Η Χρυσ Αυγ εναι νας νμιμος πολιτικς σχηματισμς και ουδεμα σχση χει με στρατιωτικ παραστρατιωτικ δρση».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ηλας Κασιδιρης διαψεδει τον εαυτ του. Στις 30 Σεπτεμβρου 2012, κατ τη διρκεια της ομιλας του στα εγκανια των γραφεων της Χρυσς Αυγς στα Τρκαλα, εχε πει: «Θα παρακαλσω, πως σε κθε συγκντρωση της Χρυσς Αυγς -γιατ οι δικς μας συγκεντρσεις δεν εναι κομματικς πολιτικς-, θυμζουμε περισστερο, πργματι, στρατιωτικ μονδα, σε στση προσοχς, μετ το παργγελμα, να τραγουδσουμε λοι μαζ τον εθνικ μας μνο».

 

6. ΗΛ. KAΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ

«Ο συγκεκριμνος (Γιργος Ρουπακις) δεν εναι εγγεγραμμνο μλος του κμματος, εξ σων γνωρζω χει συμμετσχει σε κποιες δραστηριτητες πως και χιλιδες λλοι πολτες».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Oπως αποδεικνουν οι φωτογραφες, ο Γιργος Ρουπακις χει οργσει την Ελλδα με τη Χρυσ Αυγ συμμετχοντας σε πολλς εκδηλσεις, αλλ και στην εκδρομ στη Νδα (φωτογραφα).

 

7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

«Πολιτικ και ιδεολογικ δεν μπορ να χω τις αυτς πεποιθσεις με ξνους εχθρος που βλαψαν την πατρδα μου. Ο Χτλερ πθανε στο τλος του 2ου παγκοσμου πολμου και ουδεμα σχση μπορε να χει πολιτικ με την Ελλδα του 21ου αινα».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι φωτογραφες του Χρστου Παππ με πλρη ναζιστικ περιβολ αποδεικνουν ακριβς το αντθετο. Οι ναζιστικς ιδες του γνονται φανερς και απ τα κεμεν του, που χουν δημοσιευτε στο περιοδικ της Χρυσς Αυγς.

 

8. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΑΖΙ

«Ουδεμα σχση χω με τα γγραφα αυτ, ομολογ σγουρα κατ οιονδποτε τρπο δεν απηχον θσεις της Χρυσς Αυγς, αλλ οτε και δικς μου και σε ,τι αφορ το καταστατικ εναι να κεμενο το οποο τρα πρωτοεδα και θεωρ βλακδες».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο φερμενος ως υπαρχηγς δεν αναφρει τι το διαβητο καταστατικ που δεν χει δει ποτ στη ζω του βρθηκε στο σπτι του στα Ιωννινα.

 

9. ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ

ΠΟΙΕΣ ΛΑΚΕΣ;

«Για τα μεν περιστατικ Ραφνας - Μεσολογγου γνωρζω τι δεν ταν με κεντρικ εντολ. Δεν γνωρζω εν υπρξαν κνομες πρξεις».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Χωρς κεντρικ εντολ, η μισ κοινοβουλευτικ ομδα της Χρυσς Αυγς κανε φοδο στις λακς κνοντας ελγχους στα χαρτι των μεταναστν και γκρεμζοντας τους πγκους τους. Το πλοσιο φωτογραφικ υλικ απ τα γεγοντα αποδεικνει τι ντως συνβη.

 

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ

«Ποτ δεν χουν χρησιμοποιηθε ττοια σμβολα σε δημσιες εκδηλσεις του κμματος και εν ποτ εμφανιζταν κποιος με ττοια σμβολα, θα του απαγορευταν η συμμετοχ στη συγκεκριμνη εκδλωση του κμματος».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το μεγαλτερο σμβολο της Γερμανας του Χτλερ, ο ναζιστικς χαιρετισμς, εναι μρος του τελετουργικο της Χρυσς Αυγς. Η φωτογραφα με τον αρχηγ μσα στα προτεταμνα χρια μιλει απ μνη της.