Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

9 2013

dimoskopisiλες οι δημοσκοπσεις που δημοσιοποιθηκαν μετ τη δολοφονα του Παλου Φσσα και τις διξεις εναντον βουλευτν και μελν της Χρυσς Αυγς επιβεβαινουν τη σκλρυνση του διπολισμο, τη μεγλη πεση που δχονται τα κμματα του ενδιμεσου χρου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την αντοχ του κμματος του Ν. Μιχαλολικου που χνει δυνμεις αλλ παραμνει στην τρτη θση.

Η ρευσττητα εναι ντονη, οι επαγγελματες-αναλυτς των δημοσκοπσεων υποστηρζουν τι εναι νωρς ακμη για οριστικ συμπερσματα και σε κθε περπτωση ακμη ακμη και η πρωτι που ανκτησε η ΝΔ θεωρεται εθραυστη. Το σημαντικτερο σως εναι τι υπρχει μεγλο ποσοστ ρνησης συμμετοχς στις δημοσκοπσεις, κτι που δυσχερανει την εξαγωγ ασφαλν εκτιμσεων.

Με αυτ τα δεδομνα, κυριαρχε στα κομματικ επιτελεα η εκτμηση τι οι ανεξρτητες υποψηφιτητες στις αυτοδιοικητικς εκλογς ανταποκρνονται στο ζητομενο των τοπικν κοινωνιν. Απ τη στιγμ που, παρ την πλωση, η συσπερωση των ψηφοφρων των μεγλων κομμτων εναι οριακ, δεν διαφανεται τι τα χρσματα θα χουν να προσφρουν στους διεκδικητς των περιφερειν και των δμων. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ οι στριξη ανεξρτητων υποψφιων εναι μονδρομος προκειμνου να αποφγουν να εκλογικ ναυγιο, αλλ επσης για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαρεση των μεγλων δμων και των περιφερειν, που η μχη θα εναι πολιτικ, δεν προκπτει γνιμο δαφος για καθαρ κομματικος υποψφιους.

Ακμη και η αξιωματικ αντιπολτευση που χει αποφασσει να πολιτικοποισει τις αυτοδιοικητικς εκλογς εναι πιθαν να οδηγηθε σε δετερες σκψεις μετ τις τελευταες δημοσκοπσεις που δεχνουν τι ο ΣΥΡΙΖΑ χει χσει το προβδισμα που πτυχε στις αρχς του φθινοπρου. Αλλ και η Συγγρο χει κθε λγο να επενδσει στην αποπολιτικοποηση των αυτοδιοικητικν εκλογν γιατ η γαλζια υπεροχ μετ τις συλλψεις βουλευτν της Χρυσς Αυγς εναι οριακ και χι στρεη, αφο δεν οφελεται σε βελτωση του βιοτικο επιπδου των πολλν.