.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 6 2013

Ο Καμνης για τη Χρυσ ΑυγΤα τελευταα γεγοντα με τη δωξη της Χρυσς Αυγς «βοηθνε το ργο μας» δλωσε ο δμαρχος Αθηναων, Γιργος Καμνης, στο Αθηνακ Πρακτορεο, ο οποος μλησε χθες στα Ηνωμνα θνη, στο πλασιο του Υψηλο Επιπδου Διαλγου για την Παγκσμια Μετανστευση και την Ανπτυξη.

Αναφερμενος στο περιεχμενο της ομιλας του στον ΟΗΕ, ο κ. Καμνης τνισε: «ευτυχς, δεν μεναμε τσο στο θμα της Χρυσς Αυγς. Εγ αναφρθηκα ββαια, γιατ εναι μια απ τις σημαντικς παραμτρους, εν γνει του μεταναστευτικο θματος. Μιλσαμε περισστερο για τα θετικ μτρα κοινωνικς νταξης των νομμων μεταναστν στις χρες προορισμο. Και τους επα τι κνουμε στην Αθνα, πως προκυψε λο το μεταναστευτικ, γιατ για μας εναι σχετικ πρσφατο, τους επα τα μτρα που χει πρει ο δμος, πρτα απ' λα για να καταπολεμσει κθε δικριση σε βρος των μεταναστν, που εναι αντισυνταγματικ, με βση θρησκεα, εθνικτητα, φυλ. Επσης, τους επα τι απ' εκε και πρα, λες οι δρσεις που αναλαμβνει ο δμος εναι δρσεις οι οποες βασζονται σε πρακτικς μη διακρσεως σε βρος κανενς και τι επιπλον δημιουργομε και κποιες ευκαιρες για τους μετανστες και ανφερα το παρδειγμα με τους Κινζους. Οι Κινζοι, οι οποοι πως γνωρζουμε, εχαν δραστηριοποιηθε κυρως στο εισαγωγικ εμπριο απ την Κνα, τρα, τους βοηθμε να εξγουν προς την Κνα ελληνικ προντα».

Στη συνχεια, ο κ. Καμνης επισμανε τι «οι νμιμοι μετανστες στην Αθνα αποτελον περπου το 20% του πληθυσμο της πλης, εν ο αριθμς των παρνομων μεταναστν χει μειωθε αισθητ και εναι κτι που το βλπει κανες ταν περπατει στην Αθνα».

Στην ερτηση «αν τα τελευταα γεγοντα, με τη δωξη της Χρυσς Αυγς, σας βοηθον ως δμο, γιατ εκτιμται τι περιορζεται το πρβλημα;» ο δμαρχος Αθηναων τνισε τι «στον βαθμ που υπρχει μια εγκληματικ οργνωση, η οποα χει κνει σημαα της τον διωγμ των μεταναστν και προβανει σε εγκληματικς πρξεις, φυσικ οι πρσφατες εξελξεις βοηθνε το ργο μας και τις στηρζουμε. 'Αλλωστε, εμες πρτοι στον δμο σταθκαμε με πρα πολ μεγλη αποφασιστικτητα απναντι σε ττοιου εδους πρακτικς. Οπτε, τι γνεται προς αυτ την κατεθυνση, πντοτε στο πλασιο της νομιμτητας, απ το Δμο θα χαιρετζεται».

Τλος, απαντντας στην ερτηση αν βλπει τι «σιγ-σιγ, αρχζει να διαφανεται πως τα δσκολα για τον δμο Αθηναων, σε σχση με την οικονομικ κρση, χουν ξεπεραστε;» ο κ. Καμνης υπογρμμισε τι «τα δσκολα δεν χουν ξεπεραστε. Τρα, γνεται μα, κποια στροφ. Μπορομε να πομε τι εμαστε, σως, στην αρχ του να αρχζουμε να τα ξεπερνμε» προσθτοντας: «να δομε πως θα πει με το οικονομικ πλενασμα στο τλος του χρνου. Η αλθεια εναι τι χουν γνει τσες πολλς θυσες απ τον ελληνικ λα στε δεν υπρχει λλη διξοδος που να τον ανακουφσουμε. Και η αρχ πρπει να γνει τρα».