Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 5 2013

orkos XA.aνα χειργραφο κεμενο με τον ττλο "ρκος Χρυσ Αυγ 30-6-1983" χουν στα χρια τους οι δικαστικς Αρχς. Βρθηκε στο σπτι του Χρστου Παππ στην Ανατολ Ιωανννων και καταρρπτει κθε ισχυρισμ των μελν της Χρυσς Αυγς τι δεν εναι ναζιστς.

Στο κεμενο αυτ αναφρονται φρσεις μσους για "εχθρος της φυλς" και του "Εβραου υπανθρπου", εν τα μλη που τον χουν διαβσει ορκζονται "θυσα" ακμα και με το αμα τους.

Ανατριχλα προκαλε το γεγονς τι στο τλος του ρκου υπρχει ο αγκυλωτς σταυρς των ναζ και με μεγλα κεφαλαα γρμματα το νομα: "A. HITLER"

Ο υπαρχηγς της Χ.Α., κατ την ανκρισ του υποστριξε πως δε συμφωνε με το κεμενο και πως δεν το αναγνωρζει, αλλ παραδχτηκε πως ο γραφικς χαρακτρας εναι ο δικς του: «Δεν ενθυμομαι μετ απ τσα χρνια αν αποτελε μετφραση οτιδποτε λλο. Πρκειται για να κεμενο που δεν χρησιμοποιθηκε ποτ απ σο ξρω και δεν απηχε τις απψεις μου εν γνει. Εναι να κεμενο του 1983 με τυποποιημνη ντυπη γραφ ταν μουν 21 ετν».

 

Το κεμενο -το οποο αποκλυψε το MEGA στο κεντρικ δελτο ειδσεων- αναφρει:

«Ορκζομαι να φυλττω πστιν εις το Μεγαλεο της Εθνικοσοσιαλιστικς Κοσμοθεωρας, να αγωνισθ με λας μου τας δυνμεις και αν χρειασθ να θυσισω ακμη και τη ζω μου μαχμενος υπρ των ιερν συμβλων της φυλετικς Ιδας.

Ορκζομαι τι θα αγωνισθ με λας μου τας δυνμεις δι την Νκη του Εθνικοσοσιαλισμο, του οποου Εθνικοσοσιαλισμο δι' εμ φορες εναι ο Λακς Σνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμς του οποου ορκζομαι να εμαι νας γενναος, πειθαρχικς και πιστς Στρατιτης.

Ορκζομαι τι θα αγωνισθ με φανατισμ και αποφασιστικτητα δι την εξντωσι του βδελυρο, μισερο και αηδιαστικο εχθρο της φυλς, του παντοτεινο ενχου της ιστορας, του μοναδικο υπεθυνου δι την παρακμν της ρτσας μου και δι τον εκφυλισμ του πολιτισμο.

Ορκζομαι τι θα αγωνισθ με λες μου τις δυνμεις δι την οριστικ συντριβ του Εβραου υπανθρπου. Εν ποτ προδσω αυτν τον ρκο, εχομαι οι Συναγωνιστς μου να με τιμωρσουν με τον πλον σκληρ και απνθρωπο τρπο. Μρτυρς μου ας εναι οι θεο, οι θεο των Ελλνων που μου δωσαν την ευτυχα να γεννηθ σ' αυτν την ιερ Γη.

Ζτω η νκη Ζτω ο Εθνικοσοσιαλισμς»