O

Πηγ: efsyn.gr

Σββατο 28 2013

Σαχτζατ ΛουκμανΟ δολοφονημνος απ χρυσαυγτη Παλος Φσσας ταν ο πρτος λληνας αντιφασστας νεκρς. Δεν ταν μως ο πρτος νεκρς απ ναζιστικ τγματα εφδου. Μσα στις εκατοντδες πλον ρατσιστικς επιθσεις των τελευταων δο χρνων μετρμε τουλχιστον τρεις νεκρος μαχαιρωμνους μετανστες σε κεντρικς περιοχς της Αθνας και ναν νεκρ απ ξυλοδαρμ απ τον εργοδτη του.

Για τους δο πρτους δεν μθαμε ποτ οτε το νομ τους, εν μνο για τον πιο πρσφατο νεκρ, τον 27χρονο Πακισταν Σαχτζτ Λουκμν, που δολοφονθηκε στις 17/1/13 στα Πετρλωνα, μθαμε τι στο σπτι ενς εκ των δο δραστν βρθηκαν «μαχαρια, κλομπ και φυλλδια πολιτικο κμματος» (ποιου ραγε;).

Κι μως, οι δο συλληφθντες για την ανθρωποκτονα ουδποτε κατονομστηκαν, οτε εδαμε τις φωτογραφες τους μπως τους αναγνωρσουν πιθαν προηγομενα θματ τους. Εξλλου στο κατηγορητριο δεν περιλαμβνονταν τα ρατσιστικ κνητρα. Μθαμε μως τι «εχαν φραστικ επεισδιο, επειδ τους κλεινε τον δρμο με το ποδλατο». Μπως ταν νας φνος με οδικ κνητρα;

 

Ο γνωστος νεκρς της οδο Αναξαγρα

Δο μνες μετ τις εκλογς του 2012 και μλις λγες ημρες μετ την ναρξη του «Ξνιου Δις». Στις 12/8 το αστυνομικ δελτο μς ενημερνει τι τα ξημερματα στην οδ Αναξαγρα τραυματζεται θανσιμα 19χρονος Ιρακινς απ ομδα πντε μαυροντυμνων κρανοφρων που επβαιναν σε μοτοσικλτες και πριν λγο εχαν επιτεθε σε ναν Μαροκιν και ναν Ρουμνο φωνζοντας «Εξω απ την Ελλδα».

Τα ΜΜΕ μιλνε για ρατσιστικ δολοφονα, καθς τις διες ημρες πληθανουν οι επιθσεις σε μετανστες και σε χρους λατρεας μσα στο Ραμαζνι. Ο Ν. Δνδιας κνει δηλσεις και υπσχεται τι «η Δικαιοσνη θα εναι αμελικτη». Ενα μνα αργτερα μαθανουμε τι «ο δρστης φρεται να ταν αλλοδαπς και εναντον του συλλγονται στοιχεα» και τι το μαχαρωμα του Μαροκινο -και χι Ιρακινο- μετανστη δεν χει σχση με το μηχανοκνητο τγμα που πραγματοποησε πογκρμ την δια ρα στο διο σημεο. Μλη αντιρατσιστικν οργανσεων μιλνε για κουκολωμα της υπθεσης, καθς οι μρτυρες φοβονταν να μιλσουν. Το νομα του νεκρο δεν το μθαμε ποτ.

 

Τα αντποινα για τη δολοφονα του Καντρη

Νεκρς πφτει στις 21 Μαου «21χρονος υπκοος Μπανγκλαντς», μισ ρα μετ τα μεσνυχτα, στη διασταρωση Στρατηγο Καλλρη και Κωνσταντινδη στα Κτω Πατσια. Αγνωστοι τον καταδικουν με δκυκλο και τον μαχαιρνουν θανσιμα.

Τις διες ημρες πραγματοποιεται ργιο ρατσιστικν επιθσεων, στο πλασιο αντεκδκησης για τον φνο του 44χρονου Μανλη Καντρη στις 10 Μαου απ αλλοδαπος. Την ημρα της δολοφονας του γνωστου Μπανγκλαντεσιανο, δο Αφγανο ποπτοι για τον φνο χουν δη συλληφθε και χουν ομολογσει την πρξη τους.

 

Αιγπτιος νεκρς απ τον εργοδτη του

Οτε μονστηλο στα ΜΜΕ δεν γινε το Πσχα του 2012 ο θνατος του 31χρονου Μοχαμντ Σαλμ, Αιγπτιου εργτη σε σιδερδικο στα Γλυκ Νερ, μετ απ γριο ξυλοδαρμ απ τον εργοδτη του.

Ο διος βρθηκε εγκαταλελειμμνος σε θλια κατσταση στο πρκινγκ σοπερ μρκετ δπλα στη μντρα που εργαζταν και πθανε μετ απ 17 ημρες σε εγκεφαλικ κμα. Ο Αιγπτιος εργτης εχε εξομολογηθε σε συγγενες του τι ο εργοδτης του τον κακοποιοσε και του χρωστοσε δεδουλευμνα πολλν μηνν.

Το περιστατικ φερε στην επιφνεια να χρνο αργτερα το Δκτυο Καταγραφς Ρατσιστικς Βας με τη βοθεια της αιγυπτιακς κοιντητας που επμενε να μην κουκουλωθε η υπθεση.

Μλιστα στην αρχ η αστυνομα υποστριζε τι ταν θμα συμπλοκς στην Ομνοια και μετ απ πολλς πισεις δχτηκε να ξετυλξει το κουβρι της υπθεσης.