.

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Παρασκευ 27 2013

http://www.dogma.gr/files/Image/mitropolites/ellada/resized/mitropolitis_messinias_vima_630_420.jpgΝα πρει θση απναντι στα γεγοντα καλε τον πνευματικ κσμο της χρας, ο Μητροπολτης Μεσσηνας κ. Χρυσστομος.

«Το φαινμενο δεν εναι μνο πολιτικ (…) αλλ το πολιτισμικ και το κοινωνικ κυρως εναι θμα που πρπει να ευαισθητοποισει τον πνευματικ κσμο και δυστυχς βλπω τι ο πνευματικς κσμος σιωπ» επε χαρακτηριστικ ο κ. Χρυσστομος.

Μιλντας στον Ρ/Σ Σκ και τον δημοσιογρφο ρη Πορτοσλτε, ο Μητροπολτης Μεσσηνας εξφρασε την απογοτευση του για το γεγονς πως δεν υπρχει η αναμενμενη αντδραση των πνευματικν ανθρπων απναντι στο φαινμενο της Χρυσς Αυγς.

«Πρπει ολκληρος ο πνευματικς κσμος με προεξρχουσα την Ακαδημα Αθηνν και την πανεπιστημιακ κοιντητα να αφυπνιστε.Πρπει να πρει μια θση κριτικ απναντι σε αυτ τα φαινμενα κοινωνικς βας που εμφανζονται σμερα μσα στους ανθρπους» επε ο Μητροπολτης.

Συμπλρωσε πως «… οτε μια καταγγελα δεν βγκε απ ναν φορα που εκφρζει το διαφορετικ μσα στην ανθρπινη κοινωνα να καταγγελει αυτ το γεγονς ως γεγονς βας που οδγησε σε μια δολοφονα» για να αναρωτηθε:

«Αυτ δεν πρπει να μας βλει ορισμνα ερωτηματικ; Τι κνει αυτς ο πνευματικς κσμος, που βρσκεται που εναι η φων του;».

 

Επενδουν στον διχασμ

«Η ελληνικ κοινωνα και κυρως η συνοχ της δοκιμζεται. Δοκιμζονται τα ρια της και νομζω πως πρπει να αντισταθομε.Δεν πρπει να επιτρψουμε σε κανναν μα σε κανναν, να καλλιεργσει μια δισταση πλωσης και διχασμο μσα σε αυτν την κοινωνα» σημεωσε ο Μητροπολτης Μεσσηνας, που απαντντας στην ερτηση αν αυτ του η παρμβαση μπορε να θεωρηθε πολιτικ σημεωσε τι το φαινμενο εναι κοινωνικ. 

 «χι! Δεν νομζω τι ο πνευματικς κσμος μπορε να κνει μια καταγγελα πολιτικ να πρει μια θση πολιτικ κομματικ. μως ο πνευματικς κσμος οφελει αυτ τη στιγμ να καυτηρισει αυτ το φαινμενο πως εμφανζεται σμερα ως κοινωνικ φαινμενο» επε.

 «Δεν μπανουμε στη διαδικασα αν εναι κκκινο μπλε μαρο κτρινο οτιδποτε λλο. Μπανουμε στη διαδικασα τι πλον, οι σχσεις των ανθρπων γνονται τσο χαλαρς μεταξ τους, που αυτ προοιωνζει μια διχαστικ αντληψη». 

Ο Μητροπολτης Μεσσηνας που χει πρει σαφ θση κατ της Χρυσς Αυγς τσο στο παρελθν σο και πρσφατα, επμεινε στη θση του πως ο πνευματικς κσμος πρπει να ενεργοποιηθε σημεινοντας πως «Εναι πολυτλεια μσα σε λη αυτν την κρση που βινουμε, και την οικονομικ και την κοινωνικ, να φθσουμε σε να ακμη ακραο φαινμενο του διχασμο».