Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Τετρτη 25 2013

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/610266/638/399/0x00000000005369df/2/olme-apergia-arxeio.jpgΚανονικ αρχζουν απ την Πμπτη να λειτουργον τα γυμνσια και τα λκεια λης της χρας καθς οι καθηγητς μσης εκπαδευσης αποφσισαν να αναστελουν τις απεργιακς τους κινητοποισεις.

Η λξη της κινητοποησης αποφασστηκε σμερα, Τετρτη, απ τους προδρους των ΕΛΜΕ κι πειτα απ οκτ ημρες απεργας.

Στη σημεριν μαραθνια συνεδραση, 30 ΕΛΜΕ ψφισαν λευκ και 17 τχθηκαν υπρ της αναστολς της κινητοποησης. Απ την λλη πλευρ, 12 ΕΛΜΕ ψφισαν υπρ της προκρυξης νας πενθμερης απεργας και 5 υπρ μιας νας 48ωρης.

Υπενθυμζεται τι η ΟΛΜΕ εχε κηρξει πενθμερες επαναλαμβανμενες απεργες αρχς γενομνης απ τις 16 Σεπτεμβρου. Η συμμετοχ ταν εντυπωσιακ τις πρτες ημρες. Στη συνχεια, ωστσο, κατακρυφη πτση κυρως λγω της οικονομικς κπωσης των απεργν.

Βασικ αιτα εναι η οικονομικ αιμορραγα των απεργν, που δεν μπορον να ανταπεξλθουν στις υποχρεσεις τους σε καιρ κρσης.

Την δια στιγμ, περπου 100 σχολεα σε λη τη χρα τελον υπ κατληψη. Το υπουργεο Παιδεας προσανατολζεται στην κδοση Προεδρικο Διατγματος βσει του οποου θα παρατενεται το σχολικ τος για τους μαθητς των σχολεων που καταλαμβνονται για περισστερες απ τρεις ημρες.

 

Συνντηση Τσπρα Δασκλων (ΔΟΕ)

Η φετιν εναι η χειρτερη σχολικ χρονι των τελευταων 40 τουλχιστον χρνων, εκτμησε  ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλξης Τσρπας μετ απ τη συνντηση που εχε με εκπροσπους της Διδασκαλικς Ομοσπονδας Ελλδας (ΔΟΕ).

πως επε, χουμε μα χρονι που απειλεται συθμελα το οικοδμημα της δημσιας εκπαδευσης σε λες τις βαθμδες.

Σμφωνα με τον κ. Τσπρα, «αυτ εναι το αποτλεσμα μιας βρβαρης πολιτικς που με στχο τα λογιστικ πρωτογεν πλεονσματα δημιουργε τερστια κοινωνικ ελλεμματα».

«Τα πλεονσματα που βασζονται στη διλυση και στο κλεσιμο σχολεων, νοσοκομεων, μονδων κοινωνικς φροντδας δεν εναι πραγματικ πλεονσματα», ανφερε χαρακτηριστικ.

«Σε δσκολες συνθκες τα σχολεα της χρας μας ταν ανοιχτ ακμα και στην περοδο που η χρα βρισκταν υπ κατοχ και που η δημοκρατα δεν λειτουργοσε. Σμερα κινδυνεουν τα σχολεα μας να μην μπορον να λειτουργσουν», ανφερε ο αρχηγς της αξιωματικς αντιπολτευσης.

 

Το συλλαλητριο της ΟΛΜΕ

Μαζικ το συλλαλητριο διοργανθηκε σμερα στα Προπλαια απ την ΟΛΜΕ, στο οποο συμμετεχαν χιλιδες εκπαιδευτικο. Μετ το συλλαλητριο ακολοθησε η πορεα που φτασε στο Σνταγμα.

Οι καθηγητς δηλνουν αποφασισμνοι χι μνο να σταματσουν  τις απολσεις στις τρεις βαθμδες της εκπαδευσης αλλ να σταματσουν τη διλυση της δημσιας παιδεας πως καταγγλλουν.

Νωρτερα συγκεντρωση και πορεα διοργανωσαν οι φοιτητς και οι εκπαιδευτικο του ΠΑΜΕ

 

Φωτογραφικ υλικ απ τις πορεες