Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

24 20133

http://i1.prth.gr/images/CBEDA3C6D1DDE86BE3F0263D30BB7BA9.jpgΠαρταση του σχολικο τους αποφασστηκε, σμφωνα με πληροφορες, απ το υπουργεο Παιδεας σε σα σχολεα βρσκονται σε κατληψη πνω απ τρεις ημρες.

Σμφωνα με πηγς του υπουργεου, ο αρμδιος υπουργς, Κωνσταντνος Αρβανιτπουλος, χει ζητσει απ τις αρμδιες υπηρεσες να επεξεργαστον σχδιο Προεδρικο Διατγματος, το οποο θα ορζει τι «στα σχολεα που γνεται κατληψη πνω απ 3 ημρες θα παρατενεται αντστοιχα το διδακτικ τος».

«Στχος του υπουργεου εναι να αναπληρσουν οι μαθητς τις ρες που χουν χσει, στε να μην αναγκζονται να καταφεγουν στην παραπαιδεα» τνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στλεχος του υπουργεου Παιδεας, που δεν θλησε να κατονομαστε, καθς το Προεδρικ Διταγμα βρσκεται ακμη στη φση της επεξεργασας.

Οι καταλψεις παραμνουν πανελλαδικ γρω στο 10% με 15% σμφωνα με πηγς του υπουργεου.

Αυτ την εβδομδα πλησιζουν πλον τις 70 σε σχολεα της Αττικς, εν δη υπ κατληψη τελον εννα σχολεα της Μεσσηνας, που αφορον το σνολο σχεδν των γενικν λυκεων και των ΕΠΑΛ της Καλαμτας, το γυμνσιο και το γενικ λκειο Αγων Θεοδρων Κορινθας, καθς και το 1ο και 3ο γενικ λκειο Τρπολης στην Αρκαδα κ.α.

Επσης σε κατληψη βρσκονται το 3ο Γυμνσιο Βλου, τα 3ο και 7ο Λκεια Βλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βλου, το Γυμνσιο και το Λκειο Αγρις Μαγνησας, το Λκειο Καναλων Μαγνησας, το Γυμνσιο και το Λκειο Τσαγκαρδας. Παρλληλα κατειλημμνα απ τους μαθητς εναι οχτ γυμνσια-λκεια του δμου Νεαπλεως-Συκεν στη Θεσσαλονκη εν συνολικ 39 τελοσαν υπ κατληψη τη Δευτρα, να σχολεο στον νομ Πλλας και δο στο Κιλκς.

Στην Κρτη, υπ κατληψη ταν τη Δευτρα τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνσιο Ρεθμνου, τα 2ο και 3ο Λκειο της πλης, το ΕΠΑΛ Ρεθμνου και το Γυμνσιο - Λκειο Επισκοπς.