Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

19 2013

Φωτογραφα: Στλιος Στεφνου 'Ε'Την Παρασκευ συνεδριζουν οι πρεδροι των ΕΛΜΕ με το προεδρεο της ΟΛΜΕ, που θα ληφθε και η τελικ απφαση για τη συνχιση των απεργιακν κινητοποισεων των καθηγητν σε γυμνσια και λκεια, καθς ολοκληρνεται η πρτη πενθμερη απεργα με μεγλα ποσοστ συμμετοχς. Σε εξλιξη οι γενικς συνελεσεις στις τοπικς ενσεις των εκπαιδευτικν πανελλαδικ.

Η συνεδραση του προεδρεου της Ομοσπονδας ολοκληρθηκε χωρς κοιν πρταση πως αναμενταν προς τις ΕΛΜΕ. Οι παρατξεις που πρσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτενουν να 5μερη απεργα, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μα 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μα 48ωρη.

Στις πρτες γενικς συνελεσεις που χουν γνει και εναι μαζικς οι καθηγητς ψηφζουν υπρ της συνχισης της απεργας, καθς το απεργιακ ταμεο μπορε να δσει ανσες στις πραγματικς πισεις απ τις περικοπς στους μισθος, εν απ την κυβρνηση ποντρουν σε σημδια κπωσης τα οποα μως κρνεται κατ πσο θα καθορσουν.

Εκ μρους των δασκλων, ο πρεδρος της ΔΟΕ Χαρλαμπος Κκκινος σημεωσε, τι απφαση για το μλλον της απεργιακς κινητοποησης θα ληφθε το σαββατοκριακο και σε συντονισμ με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Απ πλευρς συμμετοχς, «η χθεσιν μερα ταν πολ καλ και η σημεριν καλ» ανφερε ο Χ.Κκκινος. Σμφωνα με τη ΔΟΕ, χθες απργησε το 85% των δασκλων και σμερα το 65%.