Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

18 2013

Για απαρδεκτη προεδρα της ΕΕ εν η Ελλδα και ο πρωθυπουργς Αντνης Σαμαρς δεν καταφρει να σταματσει τη γεμτη μσος Χρυσ Αυγ κνει λγο ο Χνες Σβμποντα, επικεφαλς της σοσιαλιστικς ομδας στο Ευρωκοινοβολιο, ο οποος καταδκασε σμερα  την δολοφονικ ενργεια εις βρος του Παλου Φσσα.

Με ανακονωσ του στην ιστοσελδα της σοσιαλιστικς ομδας στο Ευρωκοινοβολιο, γνεται αναφορ στο χθεσιν τραγικ περιστατικ χαρακτηρζοντας τη δολοφονικ ενργεια «απαρδεκτη απ κθε ποψη» και καλε την ελληνικ κυβρνηση να κνει τι χρειζεται προκειμνου να σταματσει τη δρση της Χρυσς Αυγς, χωρς να αποκλεει την πιθαντητα απαγρευσης του κμματος συνολικ.

Ολκληρη η ανακονωση χει ως εξς:

«Το μσος ξενοφοβικν, νεοναζ μελν της Χρυσς Αυγς φτνει μχρι και να σκοτσει πολιτικος αντιπλους. Εναι σοκαριστικ και απαρδεκτο απ κθε ποψη αυτ το περιστατικ και πολ περισστερο που συμβανει σε μια χρα της Ευρωπακς νωσης.Οι δολοφονικς επιθσεις της Χρυσς Αυγς ενντια σε μετανστες, ξνους και αριστερος δεν θα λσουν το πρβλημα των κοινωνικν ανισοττων, πως δεν συμβλουν και στις πραγματικς προκλσεις που αντιμετωπζει η Ελλδα.

Εναι πολ σημαντικ η ελληνικ κυβρνηση και το κοινοβολιο να καταλξουν σε σοβαρς προτσεις πνω στο πως θα σταματσουν αυτς τις εξτρεμιστικς επιθσεις, συμπεριλαμβνοντας την πιθαντητα απαγρευσης του κμματος συνολικ».

Με αφορμ την ελληνικ προεδρα στην ΕΕ, ο κ.  Σβμποντα πρσθεσε:

«Αν η ελληνικ κυβρνηση και ο πρωθυπουργς, Α. Σαμαρς,  αποτχουν να σταματσουν την γεμτη μσος συμπεριφορ της Χρυσς Αυγς και λλων φασιστικν ομδων, θα εναι μια απαρδεκτη προεδρα της ΕΕ και δεν θα φρει καμα προδο στην Ευρπη την Ελλδα».

Διαβστε την ανακονωση στα αγγλικ ΕΔΩ