:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

18 2013

«Νεοναζ μαχαρωσαν αριστερ ρπερ»Η δολοφονα του 34χρονου Παλου Φσσα τα μεσνυχτα της Τρτης στο Κερατσνι απασχλησε μερδα των διεθνν μσων ενημρωσης που σημεινουν τι το τραγικ συμβν ρχεται εν μσω ντασης και διαδηλσεων σε λη τη χρα.

"νας μουσικς αριστερν πεποιθσεων χασε τη ζω του μαχαιρθηκε μχρι θαντου στην Αθνα, απ νο ναζιστ της Χρυσς Αυγς" αναφρει το BBC και προσθτει " Η αστυνομα συνλαβε τον ποπτο και ψαξε τα γραφεα Χρυσς Αυγς. Το κμμα αρνθηκε οποιαδποτε ανμειξη."

Κλενοντας αναφρει τι " Η δολοφονα γνεται την δια χρονικ περοδο που η κυβρνησης να περικψει χιλιδες θσεις εργασας του δημοσου τομα."

"Η Ελληνικ Αστυνομα συνλαβε ναν νεοναζ μετ το μαχαρωμα μχρι θαντου ενς αριστερο σε συμπλοκ. Το θμα υπκυψε στα τραματ του στο νοσοκομεο", ανφερε το Γαλλικ Πρακτορεο.

Στη συνχεια σημεινει τι ο 45χρονος ποπτος ανκει στη νεοναζιστικ Χρυσ Αυγ και συνελφθη απ την αστυνομα, εν προσθτει τι εν μσω και των απεργιακν κινητοποισεων στο δημσιο, το γεγονς αυτ σως οδηγσει σε περισστερες διαμαρτυρες.

Παρλληλα, το AFP (Γαλλικ Πρακτορεο Ειδσεων) υπενθυμζει ταν τραυματστηκαν οκτ μλη του ΚΚΕ, μα επθεση που αποδθηκε σε μλη της Χρυσς Αυγς.

Επιπλον αναφρει σχετικ με το γεγονς ‘τι ο Παλος Φσσας, νας 34χρονος καλλιτχνης του hip hop και αντιφασστας, μαχαιρθηκε νωρς το πρω της Τετρτης στο Κερατσνι.

Η αστυνομα δλωσε τι συνλαβε να 45χρονο μλος της Χρυσς Αυγς και μλος της ομδας των νεοναζ που κανε τη δολοφονα.

Χρυσ Αυγ αρνθηκε αμσως κθε σνδεση με αυτν, αλλ το περιστατικ εναι πιθαν να πυροδοτσει την επισφαλ κοινωνικ κατσταση στην Ελλδα, που ο θυμς υποβσκει πνω απ τσσερα χρνια λγω περικοπν και λιττητας.

Με τη σειρ του οι International Business Times στην ιστοσελδα τους κνουν λγο για μοιραα επθεση με μαχαρι εις βρος του 34χρονου ρπερ Παλου Φσσα, με το προσωνμιο Killah P., στο Κερατσνι, εξιστορντας τα γεγοντα.

Γρφεi λοιπν η εφημερδα:

«λληνες δημοσιογρφοι και οι πολιτικο χουν αντιδρσει ντονα για το θανατηφρο μαχαρωμα ενς αντιφασστα τραγουδιστ της hip-hop, απ να μλος του νεοναζιστικο κμματος της Χρυσς Αυγς.

Ο Παλος Φσσας, με παρατσοκλι Killah P, πθανε αφο μαχαρωθηκε ξω απ να καφενεο στο Κερατσνι. Η αστυνομα συνλαβε να 45χρονο που εναι μλος της Χρυσς Αυγς.

Πληροφορες απ την αστυνομα δεχνουν τι ο ποπτος επε στη σζυγ του να πετξει την κρτα του κμματς της Χρυσς Αυγς, ταν κατλαβε τι η αστυνομα τον ψαχνε. Οι αρχς βρκαν τα αποδεικτικ στοιχεα σε μια σακολα σκουπιδιν ξω απ την οικα του 45χρονου στη Νκαια.»

Η Washington Post αναφρει τι ο Παλος Φσσας χασε τη ζω του ταν μαχαιρθηκε στο Κερατσνι απ 45χρονο υποστηρικτ της Χρυσς Αυγς. Η εφημερδα αναφρετε σε δηλσεις του Ηλα Κασιδιρη ο οποος επε τι το κμμα του δεν χει καμα ανμιξη με τη δολοφονα.

Επσης η εφημερδα αναφρεται και στις βαιες συγκροσεις που ξσπασαν σε πολλς ελληνικς πλεις, για το θνατο του 34χρονου μουσικο και αντιφασστα ακτιβιστ.

Η Washington Post γρφει τι ο θνατος του Παλου Φσσας καταδικστηκε απ λο το πολιτικ φσμα στην Ελλδας αλλ και απ το εξωτερικ. Εν η εξτρεμιστικ Χρυσ Αυγ χει κατηγορηθε στο παρελθν για πολλς και βαιες επιθσεις, το θανατηφρο μαχαρωμα εναι η πιο σοβαρ βαιη μχρι σμερα ενργεια που αποδδεται μεσα σε να μλος.

Η δολοφονα του αριστερο καλλιτχνη της χιπ χοπ και αντιφασιστικο ακτιβιστ που μαχαιρθηκε χθες τη νχτα, επισκιζει τις απεργιακς κινητοποισεις που πραγματοποιονται σμερα στην Αθνα κατ της διαθεσιμτητας, γρφει ο Guardian.

πως αναφρει η βρετανικ εφημερδα, ο 34χρονος Παλος Φσσας εξπνευσε μετ απ επθεση με μαχαρι μσα σε καφετρια, πειτα απ διαπληκτισμ. νας νδρας συνελφθη, εν επικαλομενη ελληνικ μσα ενημρωσης επισημανει τι ο δρστης ανκει στη Χρυσ Αυγ.

Η εφημερδα επισημανει τι:

Δμαρχος Κερατσινου, Λουκς Τζαννς, δλωσε τι τα μαυροντυμνα στελχη της Χρυσς Αυγς ταν πσω απ την επθεση και τι ο Φσσας πεσε σε «ενδρα», αφνοντας την καφετρια μετ απ μια φιλονικα.

Τλος αναφρει τι η Χρυσ Αυγ αρνθηκε κατηγορηματικ τη συμμετοχ της στο θνατο του Φσσα. νας εκπρσωπος της , ο βουλευτς Ηλας Κασιδιρης, ανακονωσε τι το κμμα εχε δη αρχσει τη δρομολγηση αγωγν εναντον εκενων που καναν ττοιες συσχετσεις.

«Αθνα, δολοφονα αντιφασστα ρπερ. Ομολγησε εξτρεμιστς της ΧΑ» γρφει η ιταλικ εφημερδα La Repubblica, σημεινοντας τι η δολοφονα εντενει ακμη περισστερο μια δη δσκολη κατσταση, σε μια χρα που χει γονατσει απ την οικονομικ κρση και τα μτρα λιττητας που επιβλλουν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ως ρους για τα πακτα βοθειας».

Την εδηση μεταδδει και η ιταλικ Huffington Post, με ρεπορτζ του Θ. Α. Συγγελκη, στο οποο αναφρεται τι αριστερς καλλιτχνης δολοφονθηκε απ νδρα που πρσκειται στη Χρυσ Αυγ, μια τραγικ εξλιξη που - παρ την διψευση του κμματος- «θτει σε κνδυνο την δημσια τξη».

«Ακτιβιστς ρπερ δολοφονθηκε απ μλος της Χρυσς Αυγς στην Ελλδα» γρφει η γαλλικ Liberation, σημεινοντας τι το κμμα- που αρνεται την εμπλοκ του- χει συχν κατηγορηθε για επιθσεις, «εν και βουλευτς του δικονται για βιαιοπραγες».

«Φβοι για πολιτικ βα» μετ την δολοφονα αριστερο 34χρονου στην Αθνα, γρφει στην ιστοσελδα της η Wall Street Journal.

Σε βαρ κλμα διεξγονται οι σημερινς απεργιακς κινητοποισεις στην Ελλδα, μετ την δολοφονα νεαρο αντιφασστα που δχθηκε επθεση απ νεοναζιστς, αναφρει το γαλλικ δκτυο TV5.

«Λγες ρες πριν την ναρξη των διαδηλσεων στην Αθνα, νας αντιφασστας καλλιτχνης 34 ετν υπκυψε στα τραματα που μαχαρι, μετ απ συμπλοκ… Ο κυβερνητικς εκπρσωπος Σμος Κεδκογλου κατγγειλε την δολοφονα… Το νεοναζιστικ κμμα (Χρυσ Αυγ) διψευσε μεσα κθε εμπλοκ του στο φνο που θα μποροσε να δσει τροφ για νταση κατ την διρκεια των διαδηλσεων που χουν προγραμματιστε σε λη τη χρα».

«Σοκ, μετ την δολοφονα του αντιφασστα ρπερ Killah P», γρφει η γαλλικ ιστοσελδα Rue89 που αναφρεται στο τεταμνο κλμα που επικρατε εν μσω και των διαδηλσεων που εναι προγραμματισμνες σμερα στην Αθνα και λλες πλεις.